Honorius Prigoana anunta ca va schimba legea electorala

Duminica, 03 Ianuarie 2010, ora 14:55
8033 citiri
Honorius Prigoana anunta ca va schimba legea electorala
Foto: ProTV

Honorius Prigoana anunta ca isi va lansa luni candidatura pentru fotoliul de deputat lasat liber de Bogdan Olteanu in Colegiul 1 al Capitalei si spune ca regreta faptul ca la cursa electorala nu participa niciun reprezentant PSD si nici Remus Cernea.

"Nu mi se pare corect, pentru ca cetatenii din colegiul 1 nu vor avea o optiune de stanga. Doar daca domnul Radu Stroe nu preia programul domnului Vanghelie", a comentat Honorius Prigoana la Realitatea TV protocolul semnat de PSD si PNL de sustinere a unei candidaturi comune.

In opinia tanarului democrat-liberal, actuala lege electorala este incorecta pentru ca le interzice celor care nu reprezinta un partid parlamentar, cum ar fi Remus Cernea, sa candideze la alegerile partiale dar si pentru faptul ca, prin redistribuire, ajung in Parlament candidati care ies pe locurile doi sau trei in urma votului, in timp ce castigatorii raman pe dinafara.

"Dupa ce voi ajunge in Parlament, vreau sa schimb legea electorala astfel incat sa poata participa oricine la alegerile partiale iar la cele generale castigatorul sa ajunga in Parlament (...) Trebuie sa punem punct listelor de partid si sa o luam de la capat", a spus Prigoana junior aratandu-se convins ca va castiga batalia cu liberalul Radu Stroe.

Honorius a anuntat ca lansarea candidaturii sale va avea loc in mod oficial luni, la sediul partidului, iar campania sa va fi cu totul neconventionala, bazandu-se mult pe sprijinul tineretului PD-L.

Dupa ce voi castiga, toata lumea va spune ca Silviu Prigoana este tatal lui Honorius si nu invers

In plus, el a dezvaluit ca se autofinanteaza, nefiind sprijinit de tatal sau, deputatul Silviu Prigoana, decat moral.

"Imi autofinantez campania electorala. Am un buget pe care mi l-am stabilit singur la 50.000 de euro. Daca va fi nevoie de mai mult nu va fi o problema, dar nu cred ca va fi nevoie pentru ca mi-am comandat tot ce tine de partea de afise, panotaj si m-a costat 10.000 de euro", a anunta el.

Intrebat daca se asteapta ca presedintele Traian Basescu sa il sprijine in vreun fel, in conditiile in care si el a fost un sustinator aprig al sefului statului in campania abia incheiata, Honorius Prigoana a spus ca nu si a explicat si de ce.

"Pentru mine ar fi o mare onoare, dar dansul este presedintele Romaniei si nu se poate implica in viata politica", a declarat el diplomat, precizand insa ca se bazeaza in schimb pe ajutorul Elenei Basescu, care este si membru al PD-L Sector 1, locul unde se va desfasura batalia politica.

La insistentele moderatoarei, Honorius Prigoana a dezmintit inca o data acuzatiile de nepotism ce i se aduc, legat de faptul ca ar fi fost nominalizat de PD-L pentru aceasta candidatura datorita activitatii tatalui sau in partid.

"Tatal meu a fost impotriva nominalizarii mele, dar chiar daca nu a fost de acord, ma va sprijini", a spus el, dezvaluind ca acesta i-ar fi argumentat ca nu are rost sa intre in cursa electorala doar pentru o jumatate de mandat dar si ca fiind vorba de alegeri partiale mediatizarea va fi extrem de intensa si expunerea sa foarte mare.

"Dar eu m-am intors cu o mentalitate de invingator din SUA(...)Dupa ce voi castiga, toata lumea va spune ca Silviu Prigoana este tatal lui Honorius si nu invers", a mai sustinut tanarul candidat la deputatie.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
#Honorius Prigoana deputat, #alegeri partiale Olteanu Prigoana, #alegeri partiale Bucuresti , #stiri Bogdan Olteanu