Legea Lustratiei, amanata din cauza absentei unui secretar al Camerei

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 17:30
1604 citiri
Legea Lustratiei, amanata din cauza absentei unui secretar al Camerei

Sedinta Camerei Deputatilor de marti, in care era programata dezbaterea si supunerea la vot a Legii Lustratiei, a fost suspendata de catre Bogdan Olteanu la cererea grupului PSD care a reclamat absenta unui al doilea secretar de sedinta, necesar pentru votarea legilor.

Dupa dezbaterea si adoptarea mai multor legi, deputatul PSD Florin Iordache i-a cerut presedintelui Camerei Deputatilor sa declare inchise lucrarile deoarece pentru votarea pe articole este necesara prezenta a doi secretari ai Camerei, informeaza Newsin.

"Va atrag atentia ca in dreapta dumneavoastra este un scaun liber. Nu aveti cei doi secretari necesari", a constatat pesedistul.

Olteanu s-a conformat si a declarat sedinta suspendata. "Suspend sedinta pana la venirea doamnei secretar Daniela Popa careia i-am transmis de la ora 12.00 sa fie prezenta", a spus Olteanu care a afirmat ca Popa (PC) era secretar de serviciu.

In replica, pesedistul Valer Dorneanu a sustinut ca Biroul Permanent de marti nu a repartizat sarcinile secretarilor astfel ca nu presedintele PC, Daniela Popa, este vinovata pentru situatia creata.

Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu nu a dorit sa comenteze posibilitatea existentei unei legaturi intre faptul ca nu a existat cvorum pentru plenul de marti si Legea lustratiei, punct ce figura pe ordinea de zi a sedintei.

"Nu comentez, cred ca e cazul ca cei care lipsesc sa comenteze. Vazand cine sunt cei absenti puteti sa trageti singuri concluziile", a spus Olteanu, adaugand, atentionat fiind ca au fost deputati absenti si din randurile liberalilor, ca "cei care contau dintre cei care au lipsit nu erau de la PNL".

Olteanu a spus ca Legea lustratiei va fi pusa pe ordinea de zi a urmatorului plen, alaturi de doua proiecte legate de reforma in sanatate si un proiect legat de modificare a Legii energiei si Legii gazelor.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a adoptat, marti, propunerea presedintelui Bogdan Olteanu, ca pe ordinea de zi sa fie trecut si proiectul de Lege a lustratiei, desi acesta nu are inca intocmit raportul comisiei juridice.

Quarterly Report - Editia 4

Simona Halep nu mai poate juca azi la Paris. Care e motivul
Simona Halep nu mai poate juca azi la Paris. Care e motivul
Simona Halep, locul 1149 WTA, nu va mai juca marţi, 14 mai, împotriva sportivei americane McCartney Kessler, numărul 123 mondial, în primul tur al turneului Trophée Clarins. Inițial,...
Pronosticul lui Traian Băsescu despre alegerile pentru Primăria Capitalei: ”Oamenii vor reacționa la această îmbârligare socialisto-liberală”
Pronosticul lui Traian Băsescu despre alegerile pentru Primăria Capitalei: ”Oamenii vor reacționa la această îmbârligare socialisto-liberală”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre actuala clasă politică din România și alegerile pentru Primăria Capitalei. Fostul președinte consideră că oamenii nu se vor lăsa...
#Legea lustratiei, #amanare, #Camera Deputatilor, #Daniela Popa, #Bogdan Olteanu , #stiri Bogdan Olteanu