Legea Lustratiei, amanata din cauza absentei unui secretar al Camerei

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 17:30
1514 citiri
Legea Lustratiei, amanata din cauza absentei unui secretar al Camerei

Sedinta Camerei Deputatilor de marti, in care era programata dezbaterea si supunerea la vot a Legii Lustratiei, a fost suspendata de catre Bogdan Olteanu la cererea grupului PSD care a reclamat absenta unui al doilea secretar de sedinta, necesar pentru votarea legilor.

Dupa dezbaterea si adoptarea mai multor legi, deputatul PSD Florin Iordache i-a cerut presedintelui Camerei Deputatilor sa declare inchise lucrarile deoarece pentru votarea pe articole este necesara prezenta a doi secretari ai Camerei, informeaza Newsin.

"Va atrag atentia ca in dreapta dumneavoastra este un scaun liber. Nu aveti cei doi secretari necesari", a constatat pesedistul.

Olteanu s-a conformat si a declarat sedinta suspendata. "Suspend sedinta pana la venirea doamnei secretar Daniela Popa careia i-am transmis de la ora 12.00 sa fie prezenta", a spus Olteanu care a afirmat ca Popa (PC) era secretar de serviciu.

In replica, pesedistul Valer Dorneanu a sustinut ca Biroul Permanent de marti nu a repartizat sarcinile secretarilor astfel ca nu presedintele PC, Daniela Popa, este vinovata pentru situatia creata.

Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu nu a dorit sa comenteze posibilitatea existentei unei legaturi intre faptul ca nu a existat cvorum pentru plenul de marti si Legea lustratiei, punct ce figura pe ordinea de zi a sedintei.

"Nu comentez, cred ca e cazul ca cei care lipsesc sa comenteze. Vazand cine sunt cei absenti puteti sa trageti singuri concluziile", a spus Olteanu, adaugand, atentionat fiind ca au fost deputati absenti si din randurile liberalilor, ca "cei care contau dintre cei care au lipsit nu erau de la PNL".

Olteanu a spus ca Legea lustratiei va fi pusa pe ordinea de zi a urmatorului plen, alaturi de doua proiecte legate de reforma in sanatate si un proiect legat de modificare a Legii energiei si Legii gazelor.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a adoptat, marti, propunerea presedintelui Bogdan Olteanu, ca pe ordinea de zi sa fie trecut si proiectul de Lege a lustratiei, desi acesta nu are inca intocmit raportul comisiei juridice.

Citește și:
Mai mulți bani pentru sport. Lege importantă adoptată de Camera Deputaților
Mai mulți bani pentru sport. Lege importantă adoptată de Camera Deputaților
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege al USR care prevede că autorităţile locale din toată ţara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea bani şi pentru...
Cum a cumpărat Putin bunăvoința lui Viktor Orban, liderul european care se opune sancțiunilor asupra Rusiei
Cum a cumpărat Putin bunăvoința lui Viktor Orban, liderul european care se opune sancțiunilor asupra Rusiei
Rusia a permis Ungariei să nu plătească gazul pe timp de iarnă, ceea ce explică de ce premierul Viktor Orban se opune adoptării de sancțiuni europene Rusiei, scriu autorii canalului Finanz...