Legea lustratiei, retrasa din plenul Camerei

Luni, 02 Februarie 2009, ora 23:13
2013 citiri
Legea lustratiei, retrasa din plenul Camerei

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Cezar Preda, a anuntat luni decizia Biroului Permanent al Camerei de a retrage de pe ordinea de zi a plenului proiectul Legii lustratiei, pe motiv ca acesta nu avea raport din partea comisiilor, liberalul Bogdan Olteanu a catalogat gestul drept neconstitutional.

Potrivit lui Preda, proiectul a fost trimis la Comisiile juridica si pentru drepturile omului pentru a i se intocmi un raport in termen de 30 de zile.

"Consider ca, prin decizia ca proiectul legii lustratiei sa se duca catre comisii, care in termen de 30 de zile sa intocmeasca un raport, se rezolva acceptabil aceasta situatie", a spus democrat-liberalul, citat de NewsIn.

El a anuntat ca reprezentantii PNL au votat impotriva retragerii proiectului de pe ordinea de zi. De altfel, vicepresedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a declarat ca membrii Biroului Permanent au scos in mod ilegal si neconstitutional Legea lustratiei de pe ordinea de zi.

El a amintit ca proiectul fusese pus pe ordinea de zi prin decizia Comitetului liderilor de grup, in luna orctombrie 2008, data la care PDL isi daduse acordul alaturi de PNL, doar pesedistii fiin impotriva. Liberalul a acuzat PDL de imoralitate pentru ca si-au schimbat decizia.

Olteanu a explicat ca singura institutie care putea sa scoata proiectul de pe ordinea de zi este plenul Camerei Deputatilor, iar reprezentantii coalitiei la guvernare au respins supunerea la vot a retragerii acestui proiect.

PNL a anuntat, luni, ca intre prioritatile legislative ale liberalilor pentru sesiunea care a debutat la 2 februarie se afla Legea lustratiei, un proiect de lege a carui procedura de adoptare a inceput in legislatura 2005-2008, dar care nu a parcurs decat votul Senatului.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...