Legea lustratiei, retrasa din plenul Camerei

Luni, 02 Februarie 2009, ora 23:13
2089 citiri
Legea lustratiei, retrasa din plenul Camerei

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Cezar Preda, a anuntat luni decizia Biroului Permanent al Camerei de a retrage de pe ordinea de zi a plenului proiectul Legii lustratiei, pe motiv ca acesta nu avea raport din partea comisiilor, liberalul Bogdan Olteanu a catalogat gestul drept neconstitutional.

Potrivit lui Preda, proiectul a fost trimis la Comisiile juridica si pentru drepturile omului pentru a i se intocmi un raport in termen de 30 de zile.

"Consider ca, prin decizia ca proiectul legii lustratiei sa se duca catre comisii, care in termen de 30 de zile sa intocmeasca un raport, se rezolva acceptabil aceasta situatie", a spus democrat-liberalul, citat de NewsIn.

El a anuntat ca reprezentantii PNL au votat impotriva retragerii proiectului de pe ordinea de zi. De altfel, vicepresedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a declarat ca membrii Biroului Permanent au scos in mod ilegal si neconstitutional Legea lustratiei de pe ordinea de zi.

El a amintit ca proiectul fusese pus pe ordinea de zi prin decizia Comitetului liderilor de grup, in luna orctombrie 2008, data la care PDL isi daduse acordul alaturi de PNL, doar pesedistii fiin impotriva. Liberalul a acuzat PDL de imoralitate pentru ca si-au schimbat decizia.

Olteanu a explicat ca singura institutie care putea sa scoata proiectul de pe ordinea de zi este plenul Camerei Deputatilor, iar reprezentantii coalitiei la guvernare au respins supunerea la vot a retragerii acestui proiect.

PNL a anuntat, luni, ca intre prioritatile legislative ale liberalilor pentru sesiunea care a debutat la 2 februarie se afla Legea lustratiei, un proiect de lege a carui procedura de adoptare a inceput in legislatura 2005-2008, dar care nu a parcurs decat votul Senatului.

Quarterly Report - Editia 4

Deputat șocat de bătaia din Parlament: „L-a luat cumva pe sus pe colegul meu Florin Roman”
Deputat șocat de bătaia din Parlament: „L-a luat cumva pe sus pe colegul meu Florin Roman”
Deputatul PNL Florian Emil Dumitru a povestit marţi, 21 mai, la Digi24, momentul altercaţiei din plenul Camerei Deputaţilor dintre Dan Vîlceanu și Florin Roman, El a povestit că a ieşit la...
Momentul în care Florin Roman este agresat de Dan Vîlceanu. Imagini de pe camerele de supraveghere din Parlament VIDEO
Momentul în care Florin Roman este agresat de Dan Vîlceanu. Imagini de pe camerele de supraveghere din Parlament VIDEO
Momentul în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de deputatul neafiliat Dan Vîlceanu a fost surprins de camerele de supraveghere din Parlament. Pe imagini se vede cum Dan Vîlceanu...
#Legea lustratiei, #Camera Deputatilor, #retrasa, #Bogdan Olteanu , #stiri Bogdan Olteanu