Olteanu a trimis Legea privind salariile profesorilor catre Monitorul Oficial

Luni, 27 Octombrie 2008, ora 16:37
1624 citiri
Olteanu a trimis Legea privind salariile profesorilor catre Monitorul Oficial

Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca Legea care prevede marirea salariilor profesorilor a fost trimisa la Monitorul Oficial.

Olteanu a adaugat ca aceasta urmeaza sa fie publicata in cursul zilei de luni, sau cel tarziu marti, informeaza NewsIn.

Federatia Educatiei Nationale (FEN) i-a cerut lui Olteanu sa grabeasca publicarea legii, cerndu-i sa o trimita "in regim de urgenta" spre publicarea in Monitorul Oficial.

Presedintele FEN, Catalin Croitoru, i-a transmis o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, in care solicita trimiterea spre publicare in Monitorul Oficial al legii de aprobare a Ordonantei Guvernului 15/2008, privind cresterile salariale care se vor acorda personalului din invatamant.

Sindicalistii din invatamant considera ca "orice intarziere aduce prejudicii majore intregului personal didactic, care trebuie sa primeasca salariul pentru luna octombrie si care nu poate fi calculat conform grilei actuale de salarizare".

Comunicatul FEN arata ca amanarea trmiterii legii catre Monitorul Oficial "se incadreaza in politica Guvernului PNL de incalcare sistematica a legilor si de sfidare a institutiilor fundamentale ale statului de drept".

Legea de crestere a salariilor profesorilor ar urma sa intre in vigoare la trei zile dupa publicarea in Monitorul Oficial, legea fiind promulgata de presedintele Traian Basescu vineri.

Quarterly Report - Editia 4

Blestemul profesorului român
Blestemul profesorului român
Atunci când mă gândesc la cum ar trebui să fie un dascăl îmi imaginez un personaj erudit, un intelectual rasat, manierat, un om remarcabil care își dă interesul în activitatea didactică,...
Banca Centrală a Germaniei avertizează că salariile nemților au crescut prea mult și țara ar putea înregistra o creștere a inflației
Banca Centrală a Germaniei avertizează că salariile nemților au crescut prea mult și țara ar putea înregistra o creștere a inflației
Salariile în Germania cresc mai rapid decât se estima, punând sub semnul întrebării aşteptările privind scăderea în continuare a inflaţiei, se arată în raportul lunar publicat de Banca...
#Olteanu, #lege, #profesori, #salarii, #Monitorul Oficial , #stiri Bogdan Olteanu