Olteanu acuza Guvernul Boc ca loveste de unde ia: mediul privat

Joi, 14 Mai 2009, ora 15:30
1482 citiri
Olteanu acuza Guvernul Boc ca loveste de unde ia: mediul privat

Guvernul condus de premierul Emil Boc ii insulta, ii acuza de evaziune fiscala si ii loveste tocmai pe cei de la care iau, cei din mediul privat, acuza fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

"Sunt cei carora le-ati marit contributiile sociale, le-ati redus salariile, le-ati facut TVA nedeductibil, le-ati pus impozit pe pierdere si ii amenintati cu impozitul de 90% pe salariile mari! Cu ei va luptati astazi, domnilor guvernanti, nu cu noi.

Lor vreti sa le respingeti motiunea de cenzura si revendicarile legitime, nu noua! Cei care vor plati impozit pe pierdere nu se afla in aceasta sala, domnilor guvernanti. Sint dincolo de zidurile de beton ale lui Ceausescu, si sint dincolo de zidul de dezinteres al guvernului Basescu.

Sint in lumea reala de care va ascundeti in Comitete ale Coalitiei, in certuri de fatada si in lupte pe functii", a scris Bogdan Olteanu pe blog, cu mentiunea ca discursul era pregatit pentru ziua de miercuri, dar "majoritarii s-au grabit".

Olteanu apara din nou mediul privat, sector protejat pe vremea Guvernului Tariceanu: "Cei care vor plati impozit pe pierdere sint cei care va platesc salariile, cei care v-au votat, cei care duc tara inainte, vorba domnului Boc, la bine si la greu. Sau, ca sa spun tot ce ar fi de spus, la bine cu guvernul liberal, la greu cu guvernul dumneavoastra".

Nu in ultimul rand, Olteanu critica politica dusa de ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, pe care il acuza de o ultima lovitura, "cea mai lipsita de moralitate" dintre toate.

"Ati spus, domnule ministru de Finante, ca cele 200,000 de companii care vor plati impozitul forfetar trebuie sa dispara, pentru ca sint o creatie liberala. Da, multe din ele sint o creatie a cresterii economice aduse de guvernarea liberala. Dar acesta nu mai este un motiv de a le ataca si desfiinta. Nu din 1948 incoace!", a acuzat Olteanu.

Potrivit deputatului liberal, dramatic este ca actualul Guvern nu crede in nimic din ceea ce face. "Nimeni in aceasta sala nu crede in impozitul pe pierdere, domnule Pogea. Ministri, parlamentari, toti o spun, si fiecare o spune, la cafea, pe culoar sau in pauza de publicitate de la talk-show-uri.

Credeti, domnule Pogea, ca ma insel? Eu va propun sa invitam sa se ridice in picioare pe cei care cred ca impozitul forfetar e un lucru bun. Se ridica cineva? Va multumesc. Eu m-am edificat. Sper sa reuseasca si guvernul!", si-a incheiat Olteanu discursul.

Quarterly Report - Editia 4

Pronosticul lui Traian Băsescu despre alegerile pentru Primăria Capitalei: ”Oamenii vor reacționa la această îmbârligare socialisto-liberală”
Pronosticul lui Traian Băsescu despre alegerile pentru Primăria Capitalei: ”Oamenii vor reacționa la această îmbârligare socialisto-liberală”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre actuala clasă politică din România și alegerile pentru Primăria Capitalei. Fostul președinte consideră că oamenii nu se vor lăsa...
Ce pensie va primi Traian Băsescu pentru un mandat în Parlamentul European. Surpriză în topul pensionarilor de lux
Ce pensie va primi Traian Băsescu pentru un mandat în Parlamentul European. Surpriză în topul pensionarilor de lux
Mandatul la Bruxelles a ajuns pentru mulți dintre politicienii români un refugiu: nu prea mai sunt trași la răspundere de opinia publică așa cum se întâmpla când erau parlamentari sau...
#Bogdan Olteanu Pogea, #Olteanu Boc Guvern , #stiri Bogdan Olteanu