Olteanu acuza PSD si PD-L pentru esecul legii lustratiei in Parlament

Joi, 23 Octombrie 2008, ora 14:50
1737 citiri
Olteanu acuza PSD si PD-L pentru esecul legii lustratiei in Parlament

Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat joi, ca a propus, in sedinta de plen din 13 octombrie, introducerea pe ordinea de zi a legii lustratiei, insa deputatii PSD si PD-L au fost cei care s-au opus.

"Conform promisiunii pe care am facut-o, in 13 octombrie, in sedinta de plen, am propus introducerea pe ordinea de zi a legii lustratiei. Grupurile PSD si PD-L s-au opus", a precizat Olteanu, adaugand ca acest fapt poate fi confirmat de stenogramele sedintei, informeaza Newsin.

"Regret ca domnul Iliesiu nu stie sa-si gaseasca adversarii acolo unde sunt si-i inventeaza printre sustinatorii proiectului legii lustratiei", a mai comentat presedintele Camerei Deputatilor.

Conform stenogramei sedintiei din 13 octombrie, deputatul PNL Horea Uioreanu a propus, in numele grupului parlamentar al liberalilor, introducerea pe ordinea de zi a doua proiecte: Legea mineritului, care prevede interzicerea folosirii cianurilor in minerit, si Legea lustratiei.

In numele grupului PSD, deputatul Aura Vasile a respins ambele propuneri.

Din partea PD-L, deputatul Costica Canacheu a precizat ca daca se stabileste ca mai sunt alte proiecte de lege care trebuie introduse pe ordinea de zi, grupul parlamentar democrat-liberal este dispus sa se intalneasca cu liderii grupurilor parlamentare si sa se decida acest lucru.

"Mai avem in Camera 32 de ordonante de urgenta din 2007, care nu au parcurs procedura, unele foarte importante. In ultimele doua saptamani nu am avut sedinte de comisii, asa ca noi suntem disponibili sa avem aceasta intalnire si sa discutam ordinea de zi. N-am avut aceasta oportunitate, pentru ca nu a fost Birou permanent astazi", a incheiat Canacheu.

In consecinta, Olteanu a "luat act" de "dezacordul grupurilor parlamentare la introducerea pe ordinea de zi a acestor proiecte" si a anuntat ca va urma o discutie pe aceste subiecte la nivelul Biroului permanent.

Sorin Iliesiu, vicepresedinte al Aliantei Civice si membru PNL din 2001, i-a transmis o scrisoare deschisa presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu, in care il anunta ca isi da demisia din partid si il acuza pe Bogdan Olteanu ca "a impiedicat programatic adoptarea lustratiei anticomuniste".

Quarterly Report - Editia 4

Bizarul motiv pentru care extremistul britanic Nigel Farage, un adversar al românilor, nu va mai candida în alegeri
Bizarul motiv pentru care extremistul britanic Nigel Farage, un adversar al românilor, nu va mai candida în alegeri
Politicianul britanic Nigel Farage a confirmat că nu va candida la alegerile generale ce vor avea loc pe 4 iulie, pentru că îi pasă mai mult de alegerile prezidențiale din SUA....
Zbaterea progresiștilor din România. Temele controversate care nu-și găsesc partide de anvergură pentru a fi puse în practică
Zbaterea progresiștilor din România. Temele controversate care nu-și găsesc partide de anvergură pentru a fi puse în practică
Anul electoral 2024 este marcat de o particularitate: cea mai mare parte a Generației Z, ce cuprinde pe cei născuți între 1997 și 2010, are drept de vot, iar majoritatea lor cred că România...
#Bogdan Olteanu, #Sorin Iliesiu, #Legea lustratiei, #Parlament, #esec , #stiri Bogdan Olteanu