Olteanu: Codul Andronescu e secret, dupa modelul Codului lui Da Vinci

Joi, 13 August 2009, ora 23:49
1896 citiri
Olteanu: Codul Andronescu e secret, dupa modelul Codului lui Da Vinci

Liberalul Bogdan Olteanu ironizeaza amar situatia din educatie, in care exista acum trei coduri.

"Suntem, ca natie, niste norocosi. De unde pana acum aveam niste legi ale educatiei de toata tristetea, vechi si peticite, si nu se aratau sperante de mai bine, avem, dintr-odata, trei coduri noi", scrie fostul sef al Camerei Deputatilor pe blogul sau.

Primul dintre ele este cel al Opozitiei - Codul Adomnitei. Tocmai pentru ca e al liberalilor acesta "iese din discutie", spune Olteanu, care adauga ca celelalte doua, Codul Andronescu si Codul Miclea, "intra in discutie si ies din ea urat".

In primul rand codul sustinut de PD-L, Codul Miclea, "e lucrat de o comisie de oameni cu siguranta competenti si a beneficiat de incaltatorul presedintelui Basescu. Astfel a alunecat si pe piciorul sindical, si pe picioarele partidelor politice, probabil necitit", crede liberalul.

Cat despre Codul actualului ministru al Educatiei, Olteanu sustine ca acesta este, "dupa modelul Codului lui Da Vinci, secret (daca am scris o prostie, sa nu ma certati, nu am citit cartea si nici nu am de gand, dar titlul ma duce cu gandul la secrete bine pazite). Dar are sprijinul acelorasi sindicate, cu care a fost negociat in ultimele nopti".

Fostul sef de la Parlament nu uita sa mentioneze ca si Codul Adomnitei are aprobarea sindicatelor din invatamant.

In monentul deciziei, Olteanu ar sprijini Codul PSD. "Dupa cum zice o cunoscuta specialista in educatie, doamna Sulfina Barbu, careia i se pare ca proiectul doamnei Andronescu ar iesi din cadrul programului de guvernare. Daca ar fi asa, parca l-as sustine si eu, ca imi sta in gat atata program de guvernare Boc", scrie liberalul cinic.

Insa, probabil, cele doua partide "vor ajunge la un compromis politic prin care vor strica reforma. Ca doar nu se iese de la guvernare pentru educatie, trebuie ceva mai serios, parca zicea domnul Geoana", conchide Olteanu malitios.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
#Olteanu Codul Andronescu, #Codul Andronescu educatie, #Codul Miclea , #stiri Bogdan Olteanu