Olteanu: Romania are un deficit de 1 milion de muncitori

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 14:15
1559 citiri
Olteanu: Romania are un deficit de 1 milion de muncitori

Previziunile cresterii economice ale Romaniei pentru urmatorii patru ani arata ca aceasta tara are un deficit de forta de munca de aproximativ un milion de persoane, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

El a precizat ca in prezent tara noastra are nevoie de 500.000 de muncitori, comenteaza cotidianul spaniol Heraldo Es.

Olteanu a precizat ca singura cale de a compensa acest deficit de forta de munca o reprezinta cresterea salariului, sa fie echivalent cu cel din tarile Uniunii Europene cum ar fi Italia si Spania.

"In ultimii patru ani cresterea salariului mediu pe economie s-a dublat, iar acum avem o crestere medie de 450 de euro. Partidele politice promit ca acestea se vor dubla si vor ajunge la 900 de euro, o suma care ii va face pe imigrantii sa se intoarca acasa", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Bogdan Olteanu a mai spus ca Guvernul Romaniei a inteles ca trebuie sa ofere niste beneficii pentru ca romanii plecati sa isi doreasca sa se intoarca. Astfel ca ei se gandesc sa imbunatateasca sistemul de integrare al copiilor care se intorc din strainatate.

Previziunile executivului de la Bucuresti de a creste salariul mediu pana la 900 de euro in urmatorii patru ani depinde de impactul pe care il are criza financiara mondiala asupra Romaniei.

"Pentru moment ne dorim in mod special sa refacem infrastructura de aceea ii invitam pe romanii care lucreaza in constructii sa se intoarca si sa ne ajute. Acum lucram ca sa gasim solutii ca sa marim salariile, singura cale de ai face pe romani sa se intoarca acasa", a mai spus Olteanu.

Bogdan Olteanu s-a intalnit vineri cu oficialii spanioli in cadrul unei campanii de promovare a imaginii Romaniei in Spania, "Hola, soy rumano!", o initiativa care a costat guvernul roman 8 milioane de euro.

Citește și:
Cât câștigă românii șomeri care locuiesc în Spania. Indemnizația primită de la statul spaniol este similară unui salariu de primar
Cât câștigă românii șomeri care locuiesc în Spania. Indemnizația primită de la statul spaniol este similară unui salariu de primar
Cele mai recente cifre oferite de Ministerul Muncii din Spania indică faptul că numărul persoanelor înscrise ca șomeri în Serviciul Public de Stat este de 2.924.240 persoane. Până de...
Cristiano Ronaldo, contestat! Care sunt cele patru semifinaliste din Liga Națiunilor
Cristiano Ronaldo, contestat! Care sunt cele patru semifinaliste din Liga Națiunilor
Reprezentativa Spaniei s-a calificat în semifinalele Ligii Naţiunilor, după ce a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0, selecţionata Portugaliei. În semifinale mai sunt...