Ministrul Romanilor de Pretutindeni, fata in fata cu diaspora: Corlatean e constient de situatie

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 15:14
3457 citiri
Ministrul Romanilor de Pretutindeni, fata in fata cu diaspora: Corlatean e constient de situatie
Foto: MAE

Ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, are incredere ca turul al doilea al alegerilor prezidentiale se va desfasura fara incidente.

Intrebat de un roman la Londra daca va interveni pe langa ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, pentru a-i explica situatia din diaspora, Bogdan Stanoevici a precizat ca nu crede ca va fi nevoie de acest lucru.

Alegeri prezidentiale 2014: Romanii din diaspora se mobilizeaza pentru turul doi

"Nici nu cred ca este nevoie sa intervin. Dansul este suficient de constient de situatia din diaspora si mai ales este in masura sa actioneze conform legii pentru ca totul sa fie in regula", a spus ministrul Romanilor de Pretutindeni, citat de Digi 24.

Proteste in tara, fata de cum au fost organizate alegerile in diaspora

Pe de alta parte, el nu a stiut sa le explice conationalilor din capitala Marii Britanii daca vor fi infiintate sectii noi de votare in strainatate, insistand asupra faptului ca Guvernul si MAE vor face tot posibilul sa nu se mai repete incidentele din primul tur de scrutin, cand mai multi romani nu au putut vota in strainatate.

Ambasadorul spera... sa nu spere degeaba

La randul sau, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Ion Jinga, a spus ca al doilea tur al alegerilor prezidentiale se va desfasura mult mai bine.

"Eu am sperante si cred ca nu le am degeaba ca vom gasi o formula care sa permita tuturor romanilor care se prezinta la vot sa voteze. Haideti sa mai avem un pic de rabdare pana se clarifica la Bucuresti cadrul legislativ ca nu putem decide noi aici", a declarat Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie.

Anterior, ministrul Afacerilor Externe Titus Corlatean a anuntat ca a dispus mai multe masuri pentru ca alegerile prezidentiale din 16 noiembrie sa se desfasoare in bune conditii in diaspora, insa printre masuri nu se numara si infiintarea mai multor sectii de votare.

In schimb, vor fi mai multe cabine de vot in sectiile de votare din strainatate. "Vor fi pana la sapte astfel de cabine, numarul maxim prevazut de legislatie", a spus Corlatean, intr-o conferinta de presa, precizand ca si numarul de stampile va fi majorat.

Ministrul a mai precizat ca va fi pus la dispozitie personal suplimentar care sa sprijine desfasurarea procesului electoral in bune conditii.

C.P.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#ministru romani pretutindeni vot diaspora, #vot diaspora, #probleme vot diaspora , #ministru delegat
Comentarii