PNL cere demiterea ministrului Stanoevici si a secretarului de stat Stejarel Olaru

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 13:55
2411 citiri
PNL cere demiterea ministrului Stanoevici si a secretarului de stat Stejarel Olaru

Partidul National Libera (PNL) ii solicita premierului Victor Ponta demiterea de urgenta a ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, si a secretarului de stat in MAE Stejarel Olaru pentru a inlatura orice suspiciune cu privire la imixtiunea acestora in ancheta organelor de cercetare penala privind votul din diaspora.

"Avand in vedere lipsa de reactie publica pana in acest moment, gravitatea faptelor care raman inca nesanctionate in plan politic, precum si mai ales pentru a inlatura orice suspiciune de imixtiune in ancheta deschisa de Parchetul General, Partidul National Liberal solicita prim-ministrului demiterea de urgenta a ministrului delegat Bogdan Stanoevici, care asigura coordonarea departamentul aflat in subordinea Ministerului Afacerilor Externe, precum si a secretarului de stat Stejarel Olaru", se arata intr-un comunicat remis joi.

Potrivit sursei citate, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit deja, cu privire la aceste fapte, un dosar privind infractiunile de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.

"Dintre persoanele cu functii de conducere din cadrul institutiilor cu rol decident in ceea ce priveste organizarea si desfasurarea alegerilor din 2 si 16 noiembrie 2014 in diaspora, se gasesc inca in functie ministrul Bogdan Stanoevici, care asigura coordonarea departamentul aflat in subordinea Ministerului Afacerilor Externe, precum si secretarul de stat Stejarel Olaru", se precizeaza in comunicat.

PNL reaminteste ca Departamentul politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni din MAE are obligatia legala de a reprezenta interesele membrilor comunitatilor romanesti, de a sprijini nevoile acestora, precum si a face toate demersurile legale pentru apararea drepturilor acestora.

"A trecut mai bine de o luna de la primul tur al alegerilor prezidentiale si doi dintre potentialii vinovati pentru gravele deficiente inregistrate la votul in strainatate sunt inca in functii. Asa cum au indicat numeroase probe prezentate in mass-media (fotografii, imagini video, documente scrise, declaratii de martori s.a.), inalti demnitari ai statului roman sunt susceptibili de se face vinovati de ingradirea dreptului fundamental de a vota al cetatenilor romani din afara granitelor tarii", mai arata sursa citata.

Citeste si:
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
12 membri din structurile de conducere ale USR, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna, au mers la Mogoșoaia în după-amiaza zilei de vineri, 28 ianuarie. Dacian Cioloș, împreună cu...
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...