Stanoevici: Nu am cerut preotilor liste cu romanii din strainatate. A fost scos din context

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 22:47
2611 citiri
Stanoevici: Nu am cerut preotilor liste cu romanii din strainatate. A fost scos din context
Foto: Facebook/Bogdan Stanoevici

Ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni Bogdan Stanoevici a declarat, miercuri, ca nu a cerut preotilor liste cu romanii din strainatate, ci estimari, intrucat acestia ii cunosc pe oamenii care vin la biserica, stiu care lucreaza oficial si care la negru, subliniind ca aceste estimari le va afla prin comunicare directa.

Intrebat de cererea adresata preotilor de-i identifica pe romanii din strainatate, ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a declarat ca "lucrurile au fost total scoase din context".

Guvernul nu stie cati romani sunt in strainatate. Ii numara Biserica

"Eu atunci cand am vorbit am vorbit despre a corobora datele oficiale ale ambasadelor, ale consulatelor, datele oficiale din tarile in care sunt romani, numarul despre care vorbesc asociatiile romanilor din strainatate, datele pe care le au bisericile pentru ca, intr-adevar, la biserici se aduna foarte multa lume", a precizat Stanoevici.

MInistrul a spus ca preotii nu vor face liste cu romani. "E vorba de a incerca sa ne apropiem cat mai mult de o realitate. Stim ca este foarte greu (...) Evident ca nu putem tine cont decat de datele oficiale dar pe mine ce ma intereseaza (...) sa vedem care este numarul cel mai apropiat de realitate. Dar nu stiu daca vom sti vreodata exact acest lucru", a adaugat oficialul.

Rugat sa explice ce vor face, concret, preotii acesta a explicat ca acestia vor face estimari. "Preotii stiu foarte bine oamenii care vin. Si intr-o biserica veti gasi romani care lucreaza oficial, care sunt inscrisi, care sunt inregistrati, veti gasi si romani care lucreaza la negru (...)

Eu nu am cerut (liste), asa cum a aparut in presa pentru ca a fost scos din context, ca bisericile sa-mi dea mie nu stiu ce fel de lista. E absurd. Eu am spus ca am adresat aceasta rugaminre in anumite parohii pentru ca dansii ne pot ajuta sa avem o imagine cat mai aproape de realitate", a afirmat ministrul delegat.

S-au gasit morti pe listele electorale

Intrebat daca preotii vor trebui sa afle care sunt cei care muncesc la negru, Stanoevici a replicat ca aceasta este "o speculatie". "N-are nicio legatura una cu alta. Credeti ca preopul intreaba pe Ionica sau pe Vasilica daca lucreaza la negru. E absurd", a punctat ministrul.

Ministrul Bogdan Stanoevici a declarat, la 6 septembrie, ca statul nu are "o imagine clara" a numarului romanilor din strainatate si ca trebuie refacute listele, iar acest lucru este dificil, el precizand ca a cerut ajutorul bisericilor sa adune "cat mai repede" date despre prezenta cetatenilor romani din afara granitelor.

Intrebat daca tot acest proces de coroborare a datelor are in vedere alegerile prezidentaile, Stanoevici a spus ca nu a solicitat aceste date pentru alegerile prezidentiale, ci pentru ca este necesar sa se stie cati romani sunt in strainatate.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cine sunt liderii din PNL care au votat împotriva comasării alegerilor și listelor comune la europarlamentare cu PSD. ”Dacă ne prostituăm, să o facem și la locale”
Cine sunt liderii din PNL care au votat împotriva comasării alegerilor și listelor comune la europarlamentare cu PSD. ”Dacă ne prostituăm, să o facem și la locale”
Cei cinci lideri din PNL care au votat împotriva comasării alegerilor și contra listelor comune la europarlamentare cu PSD sunt Ilie Bolojan, Florin Birta, Ioan Turc, Robert Sighiartău, Florin...
Sunt mai multe rânduri de alegeri un pericol de destabilizare? Economist: "Bulgarii au avut 5 rânduri de alegeri în 2 ani/ Au o creștere economică similară cu a României"
Sunt mai multe rânduri de alegeri un pericol de destabilizare? Economist: "Bulgarii au avut 5 rânduri de alegeri în 2 ani/ Au o creștere economică similară cu a României"
Economistul Bogdan Glăvan spune că argumentul adus de cele două partide din coaliție pentru comasarea alegerilor nu este justificat, fapt confirmat de alegerile din țări cu o situație...
#Bogdan Stanoevici preoti lista romani strainatate, #preoti lista romani strainatate, #romani munca strainatate , #ministru delegat