Boicot la nivel înalt: Mai multe companii ale statului român au închis conturile la băncile austriece. Sorin Grindeanu: "Eu cred că e bine" VIDEO

Marti, 13 Decembrie 2022, ora 11:41
11221 citiri
Boicot la nivel înalt: Mai multe companii ale statului român au închis conturile la băncile austriece. Sorin Grindeanu: "Eu cred că e bine" VIDEO
Mai multe companii de stat și-au mutat conturile de la bancile austriece FOTO (ilustrativă) Pexels

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Portul Constanța, Aeroportul București și CFR sunt doar câteva dintre companiile care au decis să boicoteze firmele austriece, în contextul în care Austria s-a opus aderării României la Spațiul Schengen.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a confirmat informația marţi, 13 decembrie. "Toți au luat această decizie de a se muta la o bancă românească (CEC Bank - n.r.). Eu cred că e bine, având și condiții mai bune”, a spus Sorin Grindeanu, care a afirmat faptul că nu poate "dicta directorilor de companii ce să facă".

Întrebat dacă încurajează românii să îşi mute banii de la bănci cu acţionar austriac, Grindeanu a spus: “Eu nu am conturi la bănci austriece”.

„Am luat în calcul mutarea conturilor companiei către o altă bancă pentru a încerca să găsim o variantă mai bună pentru CNAIR. Este o decizie administrativă a noastră. Nu trebuie să-ţi ţii toate ouăle într-un singur coş”, a declarat Cristian Pistol, şef CNAIR, pentru Observator News.

CNAIR rula prin BCR cel puţin 12 miliarde de lei anual.

#boicot banci austria, #banci austriece, #cnair, #CFR, #Sorin Grindeanu , #banci