Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost reținut pntru corupție. Dosar deschis de Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi

Joi, 17 Martie 2022, ora 23:06
4412 citiri
Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost reținut pntru corupție. Dosar deschis de Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi
Alături de fostul premier a fost reținut și fostul ministru de Finanțe FOTO Hepta

Ministerul de Interne de la Sofia a anunțat joi seară, 17 martie, că fostul premier Boiko Borisov, liderul partidului de opoziţie de centru-dreapta GERB, a fost reţinut într-o anchetă instrumentată de Parchetul European.

În același dosar au mai fost reținuți fostul ministru de Finanţe Vladislav Goranov, fosta şefă a Comisiei parlamentare pentru buget Menda Stoianova şi consiliera pentru presă a lui Borisov, Sevdalina Arnaudova.

”O operaţiune de mare anvergură este în curs de desfăşurare în legătură cu 120 de cazuri ale Parchetului European în Bulgaria. Percheziţii şi confiscări au loc la mai multe adrese. Boiko Borisov, Vladislav Goranov, Menda Stoianova şi Sevdalina Arnaudova sunt în prezent reţinuţi”, se menţionează în comunicatul Ministerului bulgar de Interne.

În cadrul unei vizite în Bulgaria, procurorul general european, Laura Codruța Kovesi, a anunțat că a început anchete în peste 120 de cazuri doar în Bulgaria. Principalele infracțiuni semnalate vizează fraude cu fonduri europene, licitații publice, informații privind utilizarea abuzivă a subvențiilor agricole, încălcări în domeniul construcțiilor, precum și fonduri de redresare după criza COVID-19, a precizat fosta șefă a DNA.

#Boiko Borisov, #fost premier bulgar, #borisov retinut, #parchetul european, #Laura Codruta Kovesi , #Bulgaria