Descoperire legată de bolile de inimă: Care este cauza principală a morții premature

Joi, 17 Martie 2022, ora 02:12
12541 citiri
Descoperire legată de bolile de inimă: Care este cauza principală a morții premature
Bolile de inimă pot fi prevenite, afirmă experții FOTO: webmd

Oamenii de știință de la Institutul Harrington al inimii din Cleveland, Statele Unite, care au făcut un studiu amplu publicat pe 15 martie 2022 în revista Mayo Clinic Proceedings au descoperit principala cauza a mortalității cardiovasculare premature. Aceasta este legată de deprivarea socio-economică a oamenilor, care locuiesc în special în zonele defavorizate.

Deprivarea socio-economică este definită, conform experților, de o serie de factori cum ar fi educația, veniturile, locul de muncă și mediul, potrivit Mirage News.

”Statutul socio-economic joacă un rol important în accesul la îngrijire preventivă, controlul factorilor de risc cardiovascular și incidența bolii”, a spus Sadeer Al-Kindi, medic și co-director al Centrului de boli vasculare din Statele Unite și autorul principal al studiului.

”Institutul Harrington se angajează să îmbunătățească sănătatea tuturor oamenilor prin promovarea științei și a sănătății umane. O mare parte din aceasta este descoperirea cauzei principale a bolii.

Cu acest studiu, am dorit să determinăm dacă mortalitatea cardiovasculară prematură este asociată cu deprivarea socio-economică și modul în care ea s-a schimbat în timp”, a spus cardiologul american.

În cercetare, experții au analizat datele privind mortalitatea din Statele Unite din 1999 și până în 2018, folosind informațiile de la Centrul național de sănătate și statistică. Rezultatele studiului au arătat că zonele cu deprivare socială mai mare au avut cele mai mari rate de de decese cardiovasculare premature.

Cum puteți scăpa de riscul unui atac de cord: 5 metode pentru a vă ține inima sănătoasă

”Acum știm că locul în care locuiți, inechitățile și alte componente ale mediului sunt factori determinați puternici ai mortalității, adesea din cauza bolilor cronice”, a spus Sanjay Rajagopalan, co-autor al studiului de la Institutul Harrington.

Oamenii de știință încearcă să facă o strategie pentru a îmbunătăți programele de asistență medicală, în mediile defavorizate.

”Indiferent unde locuiesc sau câți bani câștigă, toți oamenii ar trebui să aibă oportunitatea de a primi resursele medicale și sprijinul necesar pentru a avea o viață sănătoasă", a declarat dr. Mehdi Shishehbor, președinte al Institutului Harrington.

Descoperire șocantă pentru sănătatea oamenilor: Cum influențează băuturile alcoolice modificarea creierului uman?

Oamenii pot evita moartea prematură dacă efectuează în mod regulat controale cardiace la medic, pentru a depista din vreme orice problemă cardiovasculară, care i-ar pune viața în pericol.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#boli cardiovasculare, #moarte prematura, #mortalitate prematura, #boli inima prevenire, #boli cardiace , #descoperire