Fiecare centimetru în plus pe talie este un pas mai aproape de moarte. Ce au descoperit oamenii de știință

Luni, 29 August 2022, ora 23:15
4847 citiri
Fiecare centimetru în plus pe talie este un pas mai aproape de moarte. Ce au descoperit oamenii de știință
Grasimea de pe abdomen crește riscul de boli grave FOTO: pixabay.com

Câteva kilograme în plus în jurul taliei nu reprezintă doar un semn că este nevoie de un regim alimentar și mai multă mișcare. Problema este mult mai gravă.

Excesul de grăsime abdominală este, de asemenea, un avertisment pentru un risc mai mare de insuficiență cardiacă, sugerează un studiu citat de Daily Mail.

Fiecare centimetru în plus pe talie crește cu 11% riscul de deces

Cercetătorii de la Universitatea Oxford spun că fiecare centimetru în plus pe talie crește amenințarea cu 11% pentru sănătatea cardiacă decât greutatea totală.

Academicienii au analizat date despre 430.000 de britanici cu vârsta cuprinsă între 40 și 70 de ani, care au fost urmăriți în medie timp de 13 ani. Fiecare centimetru suplimentar pe o talie sănătoasă a fost legat de riscul mai mare de apariție a unui eveniment cardiac, cum ar fi un atac de cord, un accident vascular cerebral sau un ritm neregulat.

Al cincilea dintre cei cu talia cea mai mare avea de 3,21 ori mai multe șanse de a suferi un decât al cincilea cu talia cea mai subțire.

Dar cei cu cel mai mare indice de masă corporală (IMC), care ia în considerare greutatea și înălțimea, aveau doar de 2,65 ori mai multe șanse de a suferi decât cei cu cel mai mic. Fiecare unitate suplimentară de IMC a crescut șansele de insuficiență cardiacă cu 9%.

Au existat 8.669 de evenimente de insuficiență cardiacă pentru prima dată în timpul studiului, multe dintre acestea ducând la deces.

Cercetătorul principal, Dr. Ayodipupo Oguntade, recomandă măsurarea periodică a taliei pentru a monitoriza riscul. „Cantitatea de grăsime pe care oamenii o poartă în jurul trunchiului este mai importantă în urmărirea grăsimii corporale și a riscului cardiovascular”, a spus el.

„Știm că grăsimea din jurul organelor din abdomen este foarte activă și conține o mulțime de factori inflamatori care pot provoca boli cardiovasculare”, a transmis expertul.

Doi din trei britanici sunt supraponderali sau obezi, în timp ce bolile cardiace și circulatorii cauzează un sfert din toate decesele din Regatul Unit.

Conform National Obesity Forum, dacă o bucată de bandă care măsoară jumătate din înălțimea ta se potrivește perfect în jurul taliei goale, aceasta este o gamă de greutate „sănătoasă”.

Rezultatele au fost prezentate la Congresul Societății Europene de Cardiologie din Barcelona, ​​Spania.

Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
IPJ Hunedoara a anunțat că un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat că pe o stradă din Orăştie, judeţul Hunedoara, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui tânăr. Poliţiştii...
#boli cardiovasculare, #AVC, #grasime abdominala riscuri, #deces, #obezitate , #sanatate