Cercetările efectuate de către oamenii de știință de la Universitatea Padova din Italia au descoperit, după un studiu realizat în rândul a peste 3.000 de persoane, care este secretul prevenirii bolilor de inimă la bătrânețe. Doar douăzeci de minute zilnic de exerciții fizice pot reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare la persoanele cu vârsta peste 70 de ani.
Analiza care a fost făcută pe termen lung a demonstrat că această practică sănătoasă din fiecare zi poate fi protectoare, în special pentru oamenii de 70-75 de ani, prevenind bolile de inimă și insuficiența cardiacă mai târziu în viață, potrivit The Guardian.
Descoperirile, publicate în revista Heart, întăresc zicala ”mai bine mai târziu, decât niciodată”, atunci când vine vorba de exerciții fizice. Studiul arată că practica aceasta, cu cât este făcută mai devreme de vârsta înaintată, cu atât este mai bine.
Cercetătorii de la Universitatea Padova din Italia au analizat date din Proiectul Veneto Anziani, un studiu în care au fost implicați mai mult de 3.000 de persoane cu vârste de 65 de ani și peste.
Experții au urmărit bolile de inimă, inclusiv insuficiența cardiacă și bolile coronariene, timp de două decenii la participanți, monitorizându-le nivelul de activitate fizică.
Suferiți de hipertensiune arterială? Remediile recomandate de medici pentru a reveni la normal
Activitatea fizică moderată a inclus mersul pe jos, la pescuit, iar activitatea viguroasă a cuprins grădinăritul, antrenamentul la sală, mersul cu bicicleta, dansul și înotul.
Analiza ulterioară a demonstrat că cel puțin 20 de minute zilnic de activitate fizică în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 70 și 75 de ani, oferă cele mai mari beneficii.
S-a observat cea mai puternică reducere a riscului de boli de inimă și insuficiență cardiacă la persoanele care au practicat 20-40 de minte zilnic de activitate fizică moderată.
”Efectul favorabil al activității fizice poate fi explicat pur și simplu prin capacitatea sa de a încetini procesul de ateroscleroză printr-un control mai bun al tensiunii arteriale, al nivelului de glucoză din sânge și profilului lipidic”, a explicat dr. Enrico Fabris și dr. Gianfranco Sinagra de la Universitatea din Trieste.
era stiut!........kakaya universitate ati zis... Vezi tot