Principala cauză de moarte prematură, ignorata de unii: Greșeala comisă de oameni, fără să știe

Joi, 22 Februarie 2024, ora 02:22
7937 citiri
Principala cauză de moarte prematură, ignorata de unii: Greșeala comisă de oameni, fără să știe
Bolile de inimă sunt ignorate de către unii oameni FOTO: Health Care

Experții de la Institutul Inimii Smidt de la Cedars-Sinai, care au studiat progresele înregistrate de-a lungul deceniilor de cercetare, spun că mai este mult de parcurs până când știința medicală înțelege pe deplin modul în care bolile de inimă sunt diferite la femei față de bărbați. Principala cauză de moarte prematură la femei a fost ignorată de-a lungul vremii, deși boala cardiovasculară ucide una din 5 femei.

Experții susțin că femeile fac greșeala fatală, fără să-și dea seama, de a nu face controale medicale periodice privind sănătatea inimii, pentru a putea preveni bolile cardiace, potrivit Cedars Sinai.

Dar există speranță, potrivit lui Natalie Bello, directorul de Cercetare a hipertensiunii în cadrul Departamentului de Cardiologie, și colegelor sale Susan Cheng, Erika J. Glazer Chair in Women's Cardiovascular Health and Population Science, care a fost recent autoarea unui articol de perspectivă în revista Circulation Research.

Obiceiul care lovește grav oamenii: Risc cu 250% mai mare de cancer și boli mintale

Lucrarea reflectă asupra sănătății cardiovasculare a femeilor în ultimul secol și privește în perspectivă numeroasele progrese care au loc în domeniu. Ce trebuie să știe femeile despre sănătatea lor cardiovasculară?

Bolile de inimă sunt cauza nr. 1 de deces la femei, dar studiile arată că femeile tind să creadă că sunt mai predispuse să moară de cancer, în special de cancer de sân. Cel mai important lucru de reținut este că bolile de inimă ucid mai multe femei decât toate tipurile de cancer la un loc.

Sunt unele femei expuse unui risc mai mare decât altele? Aproape 20% dintre femeile care rămân însărcinate întâmpină complicații, cum ar fi hipertensiunea arterială, preeclampsia sau diabetul gestațional, care au implicații importante pentru sănătatea lor viitoare a inimii. Aceste afecțiuni sunt asociate cu o incidență mai mare a bolilor de inimă, care se întâmplă adesea la începutul vieții.

Comunitatea medicală este acum implicată activ în progresul cercetării și îngrijirii bolilor cardiace ale femeilor. Conducerea ei în acest domeniu a extins vizibilitatea asupra diferențelor de gen în lucruri precum simptomele atacului de cord și diagnosticul bolii cardiace a vaselor mici.

Descoperire ce schimbă totul despre o băutură alcoolică: Bună pentru inimă, reduce riscul de boli cardiace

Când ar trebui să se gândească femeile la sănătatea lor cardiovasculară? La vârsta de 20 de ani, femeile ar trebui să stabilească îngrijiri cu un medic primar și să li se evalueze riscul cardiovascular. Cel puțin, toate femeile ar trebui să viziteze un furnizor de asistență medicală primară anual pentru o verificare a tensiunii arteriale.

Femeile trebuie să prevină bolile de inimă

Care sunt cele mai bune metode de a preveni bolile cardiovasculare? Aflați despre riscul dvs. personal și despre modurile în care puteți modifica boala. Acest sfat se bazează pe cunoașterea că 80% din bolile cardiovasculare pot fi prevenite.

Făcând lucruri precum renunțarea la fumat, hrana sănătoasă, menținerea unei greutăți corporale sănătoase, exercițiile fizice și somnul bun, putem preveni sau întârzia progresia bolilor de inimă.

De ce sănătatea cardiovasculară a femeilor a fost ignorată? Într-o lucrare publicată în 1912, un cercetător pe nume dr. James Herrick și colegii sai au descris boala de inimă ca fiind ceva ce apare la bărbați. Dar au publicat o altă lucrare în 1928 care arăta că același lucru se întâmplă și la femei.

Descoperire după 30 de ani. Un singur aliment consumat regulat ajută la o viață lungă, inimă și creier sănătoase

Cercetările epidemiologice timpurii au demonstrat, de asemenea, o întârziere a debutului bolilor de inimă la femei, comparativ cu bărbații. Menționând că riscul femeilor părea să crească după menopauză, se credea că estrogenul este protector, iar riscul de boli de inimă al femeilor aflate în premenopauză este scăzut.

Din păcate, atunci când fumatul a devenit acceptabil din punct de vedere social pentru femei, a existat o creștere a bolilor de inimă ale femeilor ca urmare a acestui obicei nociv.

Ce pot face femeile care nu sunt oameni de știință pentru a se asigura că sistemul medical răspunde nevoilor lor? De multe ori este nevoie de oameni din afara comunității științifice pentru a ne aminti că trebuie să examinăm anumite probleme legate de sănătatea femeilor.

De multe ori vine de la pacienți care au experimentat ceva în propria lor sarcină sau în propria lor călătorie pentru sănătatea inimii și fie au înființat o fundație, fie au făcut lobby la oficialii aleși pentru a crește finanțarea pentru cercetarea legată de femei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Experții trag un semnal de alarmă legat de efectele pe care consumul zilnic de băuturi carbogazoase le are asupra organismului uman pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Acestea pot...
Boala care omoară doi români pe oră. Cauzele care îi aduc pe oameni în această situație dramatică
Boala care omoară doi români pe oră. Cauzele care îi aduc pe oameni în această situație dramatică
Bolile cardiovasculare au ajuns să reprezinte principala cauză de deces în România, contribuind cu 57% din totalul morților înregistrate la nivel național. Potrivit unor date furnizate de...
#boli inima, #prevenire boli inima, #boli cardiace prevenire, #prevenire infarct, #boli cardiovasculare, #cauze moarte prematura , #stiri externe