Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 01:19
13323 citiri
Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Munca este o terapie simplă pentru a preveni bolile mintale FOTO: Daily Mail

Un psihiatru cunoscut, dr. Max Pemberton care lucrează pentru National Health Services din Marea Britanie explică cum o metodă simplă te poate scăpa de pierderea minților, o boală gravă. Expertul susține că epidemia de boli mintale poate fi vindecată prin muncă, oamenii fiind îndemnați să lucreze zilnic, pentru a sta departe de afecțiunile creierului, chiar de la vârste mijlocii, deși unii fac nazuri.

Un loc de muncă este fundamental pentru bunăstarea noastră. Desigur, există și recompense financiare, dar munca ar trebui să fie cu mult mai mult decât salariile noastre. Ne oferă scop, structură și rutină și ne poate crește stima de sine și sănătatea mintală, explică doctorul psihiatru, în Daily Mail.

Cu toate acestea, expertul spune că este surprins că atât de mulți nu reușesc să aprecieze importanța și valoarea muncii. Abia săptămâna trecută, Mel Stride, secretarul pentru muncă și pensii din Marea Britanie, a spus că britanicii trebuie să revină la ceea ce el a numit „convingerea de modă veche” că munca este bună pentru noi.

Semnele unei boli ucigașe tăcute, dezvăluite de medici: Trei simptome de avertizare la nivelul picioarelor

Stride s-a adresat numărului în creștere - în special în rândul tinerilor - care sunt șomeri din cauza problemelor de sănătate mintală. Faptul că satisfacția de a munci este considerată „de modă veche” este atât tulburătoare, cât și descurajantă.

Ironia este că, în timp ce mulți oameni nu lucrează (sau sunt în concediu medical pe termen lung) din cauza problemelor de sănătate mintală, există dovezi bune că cel mai bun tratament pentru depresie și anxietate uşoară până la moderată este... munca!

A te trezi știind că ai de lucru în față este adesea cel mai bun antidot pentru a face față celorlalte provocări ale vieții. Nu numai că nu costă nimic, dar te aduce în contact cu alte persoane și chiar te plătește!

Există mulți pacienți care se luptă cu sănătatea mintală și disperă că au petrecut ani de zile – uneori toată viața – fără muncă. Pentru mulți dintre ei, un loc de muncă ar fi mult mai benefic decât orice pastilă pe care le-aș putea prescrie. Dar ceea ce întâlnesc adesea este o atitudine conform căreia munca este pentru alți oameni și că dificultățile de sănătate mintală fac automat imposibilă angajarea.

Experții avertizează asupra unui mare pericol: Catastrofa ce ar putea lovi SUA, provocând pagube de 300 de miliarde

”Când eram la facultatea de medicină, locuiam cu un grup de prieteni într-un apartament de pe o proprietate a consiliului. A fost bine planificată, cu blocuri mici, mult spațiu verde și copaci. Vecinii noștri erau drăguți, dar treptat mi-am dat seama că nimeni din gospodărie nu lucra. Mama a avut probleme cu spatele, tata a suferit de „stres”, iar cei doi fii de 20 de ani au avut depresie. Toate beneficiile revendicate”, spune Pemberton.

Munca îmbunătățește starea mintală

În calitate de medic, văd oameni care se luptă cu bolile cele mai debilitante și care le schimbă viața, care pur și simplu nu pot funcționa pentru că existența lor zilnică este afectată de starea lor. Ei merită fiecare ajutor pe care statul îl poate oferi.

Dar nu a fost cazul vecinilor mei, a căror viață de zi cu zi nu a fost împiedicată în niciun fel. Mă uitam în fiecare zi la cum fiii și prietenii lor jucau un meci de fotbal în fața apartamentelor.

O pacientă pe care am văzut-o recent i s-a spus că nu este eligibilă pentru alocația de viață pentru persoanele cu dizabilități, deoarece era capabilă să lucreze. Ea m-a numit „nemernic” pentru că aveam un loc de muncă și apoi a adăugat că, dacă nu scriam o scrisoare de susținere pentru apelul ei, ea și-ar face rău și eu aș fi de vină.

Cel mai mare atac al Chinei asupra SUA din istorie: Beijingul paralizează totul printr-o metodă diabolică

Crede-mă, sunt ultima persoană care a subjugat impactul bolilor mintale și felul în care poate devasta vieți. Dar este rar să vezi oameni care sunt atât de afectați de depresie încât nu pot lucra deloc.

Știm că șomajul și depresia sunt intrinsec legate, șomerii fiind mult mai probabil să sufere de depresie decât cei care lucrează. Iar cei care suferă de depresie pe termen lung vor fi deseori mutați de la prestații de șomaj la indemnizații de boală, unde lâncezesc. Scoaterea oamenilor din această spirală de deznădejde și insuflarea ideii că munca îi va ajuta este o provocare grea. Da, locurile de muncă pot fi uneori plictisitoare și obositoare, dar cred cu fermitate că este mai bine decât alternativa.

De aceea trebuie să continuăm să subliniem valoarea și importanța muncii pentru sănătate și bunăstare. Pe termen lung, acest lucru nu va reduce doar numărul de persoane care pretind beneficii, ci va fi și terapeutic - o modalitate sensibilă și plină de compasiune de a îmbunătăți bunăstarea mintală a oamenilor.

Quarterly Report - Editia 4

Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Ultimul incident din Parlamentul României, în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de către fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, a readus în atenția publică...
O nouă promisiune pentru aderarea completă a României la Schengen: „Anul acesta trebuie să facem dreptate” VIDEO
O nouă promisiune pentru aderarea completă a României la Schengen: „Anul acesta trebuie să facem dreptate” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu susține că România va intra în Schengen cu drepturi depline, pe cale terestră, până la sfârșitul anului 2024. „Promisiunea” a fost făcută de Ziua Românilor...
#boli mintale, #prevenire dementa, #munca, #terapie depresie, #boli mintale batranete, #terapii inedite depresie, #dementa prevenire , #stiri externe