Doliu în sport! A murit unul dintre cele mai importante nume din istoria tenisului

Luni, 21 Noiembrie 2022, ora 08:23
4276 citiri
Doliu în sport! A murit unul dintre cele mai importante nume din istoria tenisului
Nick Bollettieri a decedat la 91 de ani FOTO facebook

Cunoscutul antrenor de tenis, Nick Bollettieri, a încetat din viață duminică, 20 noiembrie, la 91 de ani.

Bollettieri a ajutat la modelarea carierei mai multor jucători de tenis de top, printre care Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles, surorile Williams și Maria Sharapova.

În ciuda reputației sale prolifice ca antrenor de tenis, cariera de jucător a lui Bollettieri s-a limitat la practicarea acestui sport în liceu.

Cariera sa de antrenor a început la Dorado Beach Hotel din Puerto Rico în anii '60, înainte de a-și înființa propria academie un deceniu mai târziu, în 1978. Academia de tenis Nick Bollettieri a fost prima de acest gen când a fost înființată în Florida (Bradenton), deoarece înainte de existența ei, jucătorii de tenis nu aveau un astfel de loc unde să poată sta, să învețe și să își îmbunătățească jocul.

La mai puțin de un deceniu de la înființare, academia a fost vândută către IMG. Cu toate acestea, Bollettieri a continuat să ajute la pregătirea jucătorilor care au vizitat-o în dorința de a-și îmbunătăți cunoștințele tactice. În afară de o carieră ilustră de antrenor, Bollettieri a mai scris o autobiografie și o carte în care a aprofundat diverse aspecte tehnice ale jocului.

În ultimii doi ani, Bollettieri suferise din punct de vedere fizic. În 2020, Bollettieri, pe atunci în vârstă de 88 de ani, a căzut pe teren în timpul unei sesiuni de antrenament activ.

Sâmbătă, fiica lui Bollettieri, Angelique Anne Bollettieri, anunțase pe Facebook că tatăl ei se află pe patul de moarte. "Tata este aproape de trecerea în neființă. Vă rog să-l păstrați în gândurile voastre pentru o plecare pașnică și o călătorie minunată. Te iubim, tati".

Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
#Bollettieri, #deces, #91 ani, #SUA, #academie, #tenis, #doliu sport, #A murit Bollettieri , #stiri tenis