Un căutător de comori a găsit o bombă neexplodată și a cerut sfaturi pe Facebook: ”Poți să detectezi pe urmă în ceruri”

Autor: N.G.
Sambata, 03 Iunie 2023, ora 17:46
1896 citiri
Un căutător de comori a găsit o bombă neexplodată și a cerut sfaturi pe Facebook: ”Poți să detectezi pe urmă în ceruri”
Bomba descoperită de detectorist FOTO Facebook

Un căutător de comori, care a descoperit ceea ce pare un proiectil rămas cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, a postat o fotografie pe un grup al detectoriștilor și a întrebat ce să facă.

Detectorismul a devenit în ultimii ani o pasiune pentru mii de români. Activitatea este legală dacă detectorul de metale este înregistrat la poliție și dacă activitatea nu are loc în situri arheologice.

Un detectorist din Arad a postat sâmbătă o fotografie pe un grup de pe Facebook și a adresat următoare întrebare: ”Bună, ce ar trebui sa fac? Nu aș mai vrea să sap”

Răspunsurile nu au întârziat să apară, unii dintre comentatori făcând glume pe seama întrebării acestuia.

”Ai 4 soluții. 1 îl lași asa și pleci. 2 îl îngropi la loc. 3 suni la 112 și 4 dai în el sa facă boom”, l-a sfătuit unul dintre aceștia. Un altul a susținut că este vorba despre un proiectil activ și trebuie să sune la 112 și să păstreze distanța.

”Distanțează-te și apelează SNUAU 112 sau cea mai apropiată unitate de poliție. Asigura zona și nu lăsa pe nimeni să se apropie, ba chiar păstrează contact vizual direct asupra zonei (daca e posibil)”, a precizat un membru al grupului.

”Noroc că nu aţi declanşat obuzul.... nu ştii niciodată în ce stare precară le puteţi găsi. Cum au spus şi colegii. Sunaţi la 112 şi încercaţi să le daţi locaţia exactă. În asemenea situaţii - pe viitor - vă opriţi din săpat URGENT! Nu încercaţi niciodată să scoateţi obuzul cu totul”, a afirmat un altul.

”Suni la 112 și menționezi clar că ai dezgropat sau ai găsit un obiect care pare a fi un obuz. Teoretic, la fața locului se prezintă cel mai apropiat echipaj de poliție care nu au ce să facă în afară de a îndepărta persoanele din zonă și de a-ți lua o scurtă declarație, fie și verbală. După, va veni o echipă de pirotehniști. Dacă vei mai fi prin zonă ai să le vezi și reacția dacă ce este acolo nu-i decât o simplă țeavă. Eu nu aș risca să mai continui să dezgrop. Poți să detectezi pe urmă în ceruri”, i-a spus un alt membru al grupului Comunitatea Arheologilor Amatori din România.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
A fost activat planul rosu de acțiune dupa ce a fost facuta o amenintare cu bomba la bordul unui avion, Aeronava a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara la miezul noptii, arată Opinia...
#bomba, #detectorist, #proiectil, #Facebook , #alerta bomba