Explozie puternică la Kiev. Putin a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare LIVE TEXT

Duminica, 27 Februarie 2022, ora 07:24
45245 citiri
Explozie puternică la Kiev. Putin a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare LIVE TEXT
Forţele ruse continuă ofensiva pentru a încercui Kievul FOTO Hepta

Bombardamente au avut loc în capitala Ucrainei, Kiev, iar două explozii puternice s-au produs la Vasilkov, la 30 de km de Kiev, în a treia noapte a invaziei ruse, 26-27 februarie.

UPDATE 17.52 O explozie a distrus şapte maşini şi a spart ferestrele unui bloc de 16 etaje într-o zonă rezidenţială din capitala ucraineană Kiev, au anunţat duminică autorităţile oraşului

UPDATE 17.20 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunță într-o postare pe Facebook condițiile în care acceptă negocierile cu delegația Rusiei, la granița cu Belarusul.

UPDATE 16.51 Imagini cu zeci de tancuri și alte vehicule de război rusești, distruse de apărarea ucraineană, au fost postate în mediul online de presa din Ucraina.

Distrugerile înregistrate de armata rusă sunt uriașe și s-au înregistrat în în orașul Bucha din regiunea Kiev, potrivit publicației Ukrinform.

UPDATE 15.53 Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ceea ce el a acuzat ca fiind „declarații agresive din partea țărilor NATO”, informează Reuters.

UPDATE 15.20 Orașul Harkov, unde se duc lupte grele încă din dimineața de 27 februarie, nu a căzut în mâinile rușilor, anunţă guvernatorul regiunii Oleg Sinegubov.

”Inamicul rus este complet demoralizat” şi îşi abandonează vehiculele, iar grupuri de militari ruşi ”se predau militarilor ucraineni”, afirmă acesta, potrivit AFP.

UPDATE 14.35 La Kiev, un grup de sabotori ceceni au fost parțial reținuți, parțial împușcați. Aceștia au călătorit într-o ambulanță pe străzile capitalei Ucrainei, informează Nexta.

UPDATE 14.20 Refugiații care se aflau în vama Palanca, de la granița sudică a Republicii Moldova cu Ucraina, au observat duminică, 27 februarie, o rachetă rusească ce zbura la joasă înălțime.

Polițiștii de frontieră aflați la fața locului au confirmat pentru jurnaliști că nu este vorba de o dronă.

UPDATE 13.44 Aproximativ 4.300 de ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei, a anunţat ministrul delegat însărcinat cu Apărarea Hanna Malyar şi a subliniat că acest bilanţ urmează să fie precizat ulterior

UPDATE 12.35 Militarii ucraineni au doborât o rachetă de croazieră trasă de pe teritoriul statului Belarus, anunță comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zaluzhni pe Facebook.

UPDATE 11.45 Forţele ruse au atacat mai multe facilităţi de petrol şi gaz din Ucraina, provocând explozii ample, relatează duminică, 27 februarie, Reuters, citând oficiali locali.

UPDATE 10.41Preşedintele Volodimir Zelenski a indicat duminică, 27 februarie, că noaptea a fost "dură" în Ucraina, cu bombardamente ruse care au vizat doar zone locuite.

Preşedintele ucrainean a respins duminică propunerea Rusiei de negocieri la Gomel, în Belarus, pentru că această ţară serveşte drept bază pentru invazia Ucrainei, afirmând că "oricare alt oraş" ne-ar conveni.

UPDATE 9.40 Pe străzile oraşului Harkov din nord-estul Ucrainei au fost văzute duminică, 27 februarie, vehicule militare ruse, a scris pe Telegram Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne

UPDATE 8.40 Focuri de arme ruseşti au lovit şi gardul unui centru de depozitare a deşeurilor radioactive, au indicat surse ucrainene, citate de agenţia Interfax-Ucraina.

Forţele ruse "continuă ofensiva pentru a încercui Kievul" după ce "au încheiat regruparea lor" pe frontul de nord, a afirmat sâmbătă seara armata ucraineană.

UPDATE 8.15 „Situația de la Kiev este calmă, capitala este controlată complet de armata ucraineană și de apărarea teroristă. Au fost câteva ciocniri cu grupuri de sabotaj pe timp de noapte”, a declarat Nikolai Povoroznik, prim-vicepreședintele Administrației de Stat a orașului Kiev, citat de canalul Nexta Live.

Explozia părea să fie la 20 de kilometri de centrul capitalei ucrainene, iar cerul nopţii s-a luminat timp de câteva minute, conform jurnalistului CNN, Alexander Marquardt.

A doua explozie a zguduit vestul Kievului, imediat după ora 1:00. Această a doua explozie a venit din sud-vestul oraşului, din direcţia unuia dintre cele două aeroporturi importante.

Exploziile au fost la Vasilkov, la 30 de km de Kiev,unde se află mai multe rezervoare de combustibil.

Primarul localităţii a confirmat că un rezervor a fost lovit de o rachetă.

Tot sâmbătă, 26 februarie, legenda boxului ucrainean Wladimir Klitschko a făcut un apel comunităţii internaţionale pentru a pune capăt "războiului început de Rusia”.

"Nu este timp de aşteptat pentru că asta va duce la... catastrofă umanitară. Trebuie să acţionaţi acum pentru a opri agresiunea rusă”, a spus Wladimir în social media.

Fratele său, Vitali Kliciko, este primarul capitalei Kiev, unde este în vigoare interdicţie de circulaţie de sâmbătă până luni.

Reuniune de urgență a Consiliului Ucraina-NATO, pe fondul intensificării bombardamentelor rusești
Reuniune de urgență a Consiliului Ucraina-NATO, pe fondul intensificării bombardamentelor rusești
Ministrul Apărării Rustem Umerov a declarat că Kievul a convocat o întâlnire de urgență Ucraina-NATO din cauza creșterii atacurilor cu rachete din partea Federației Ruse, potrivit...
Elita rusă crede că Putin cântărește între două opțiuni pentru a pune capăt războiului: cucerirea Harkovului sau a Kievului
Elita rusă crede că Putin cântărește între două opțiuni pentru a pune capăt războiului: cucerirea Harkovului sau a Kievului
Rapoarte recente din surse apropiate Kremlinului sugerează că elitele politice ruse cred că Vladimir Putin cântărește două strategii potențiale pentru a încheia războiul din Ucraina....
#bombardamente, #explozii, #kiev, #aeroporturi, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina