Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO

Marti, 24 Mai 2022, ora 02:22
63347 citiri
Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO

Strategia de apărare a țărilor din Europa s-a schimbat radical odată cu războiul lui Putin din Ucraina, începută pe 24 februarie 2022. Unul dintre statele nordice, Suedia, s-a temut de o invazie a Moscovei de multă vreme și s-a gândit să construiască un bombardier care ar fi putut lovi Rusia, un proiect ținut secret.

Trebuie menționat faptul că din secolul al XII-lea și până în prezent, au existat 11 războaie purtate între Suedia și Rusia, iar ultimul s-a desfășurat la începutul secolului al XIX-lea, potrivit 19fortyfive.

Astfel, Suedia a fost tot timpul îngrijorată de o posibilă invazie a Uniunii Sovietice în timpul Războiului Rece. De aceea, Stockholm-ul în efortul de a-și menține statutul de neutralitate, a căutat să dezvolte un arsenal militar care să poată să contracareze o potențială ofensivă a Moscovei.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Din 1945 și până în 1972, națiunea scandinavă a realizat un program secret de dezvoltare a armelor nucleare, sub pretextul cercetărilor civile la Institutul suedez de Apărare.

Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere

Astfel, între 1952 și 1957, armata suedeză a efectuat un studiu pentru a construi un bombardier supersonic, care ar avea capacitatea de a lovi cu arme nucleare. În acest mod, s-a născut planul secret denumit Projekt 1300, un bombardier care putea transporta o armă nucleară, cu o greutate de până la 800 de kilograme.

Spre deosebire de bombardierele americane sau sovietice ale epocii, suedezii au optat pentru un bombardier maI mic, care ar fi fost condus de un singur pilot. Distanța nu era o problemă, deoarece cel mai probabil adversar ar fi fost Uniunea Sovietică.

Putin a plantat spioni KGB ”cârtițe” în interiorul CIA și FBI: Dezvăluiri explozive ale unui fost agent american VIDEO

Raza de acțiune a bombardierului A-36 proiectat a fost de 410 kilometri și el putea lovi chiar orașul Leningrad din Uniunea Sovietică (Sankt Petersburg de astăzi).

Avionul SAAB A-36 ar fi zburat pe distanțe mari, dar ar fi putut atinge ținte în mod rapid. Însă, au existat probleme legate de viteza mare și rezistența aeronavei în zbor. Proiectul 1300 al avionului A-36 al Suediei nu a fost realizat, el fiind anulat brusc în 1957, înainte de construirea prototipului.

Citeste si:
Zelenski, ironic la adresa Rusiei după ultimul atac asupra Kievului: „A doua armată a lumii a înfrânt triumfătoare o grădiniţă şi un bloc
Zelenski, ironic la adresa Rusiei după ultimul atac asupra Kievului: „A doua armată a lumii a înfrânt triumfătoare o grădiniţă şi un bloc
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, într-un nou discurs, că ţara sa are nevoie de o apărare modernă împotriva rachetelor şi a subliniat că ruşii au...
De ce se grăbea Putin, cu toată coloana oficială, în toiul nopții să ajungă la Kremlin VIDEO
De ce se grăbea Putin, cu toată coloana oficială, în toiul nopții să ajungă la Kremlin VIDEO
Un clip video în care apare coloana prezidențială de mașini a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a devenit viral pe Telegram. Mașinile au fost surprinse îndreptându-se spre Kremlin...