Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boris Johnson a demisionat: „Sunt foarte trist să renunţ la cel mai bun post din lume”

Joi, 07 Iulie 2022, ora 15:04
9083 citiri
Boris Johnson a demisionat: „Sunt foarte trist să renunţ la cel mai bun post din lume”
Boris Johnson urmează să demisioneze și din funcția de prim-ministru în toamnă FOTO Facebook / Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a demisionat joi, 7 iulie, din funcția de lider al Partidului Conservator. Acesta a afirmat într-o declarație că partidul din care face parte își dorește un lider nou.

Abandonat de conservatori, Johnson îşi exprimă regretul faţă de faptul că nu-şi poate continua mandatul de premier şi mulţumeşte taberei sale pentru încrederea şi responsabilitatea pe care i le-a acordat.

"Sunt foarte trist să renunţ la cel mai bun post din lume”, anunţă el.

Însă, ”în politică, nimeni nu este indispensabil”, declară el.

”Doresc să spun poporului Ucrainei că vom rămâne alături de el”, spune Johnson.

El a vorbit despe Războiul din Ucraina, imediat ce şi-a anunţat demisia.

El a fost primul şef de Guvern european care a vizitat Ucraina, după invazia rusă şi izbucnirea războiului.

O cursă pentru alegerea conducerii Partidului Conservator va avea loc în această vară și un nou prim-ministru va fi numit la timp pentru conferința partidului conservator din octombrie.

Premierul britanic Boris Johnson, confruntat cu o „revoltă" în cadrul guvernului său și al Partidului Conservator, se agață de putere joi, după o avalanșă de plecări din cabinetul său și cereri tot mai numeroase de demisie ce au început marți seară, transmite AFP.

Valul de demisii a continuat joi dimineață, cu ministrul pentru securitate Damian Hinds, ministrul pentru Irlanda de Nord, Brandon Lewis, ministrul educației, Michelle Donelan și secretarii de stat pentru cultură, Chris Philp, pentru pensii, Guy Opperman și trezorerie, Helen Whately. În plus, noul ministru de finanțe, Nadhim Zahawi i-a spus lui Johnson să demisioneze, la mai puțin de 48 de ore după ce premierul l-a promovat, afirmând că criza în care se află guvernul nu va face decât să se agraveze.

„Johnson se luptă pentru supraviețuire", a titrat joi dimineață The Times, rezumând sentimentul presei britanice după ceea ce The Daily Telegraph a descris drept o „revoltă" în cadrul guvernului, care a dus la plecarea a câteva zeci de miniștri și consilieri în două zile.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Boris Johnson, #premier uk, #criza politica uk, #Partidul Conservator , #stiri Boris Johnson