Boris Johnson: Exista o "mare posibilitate" ca un acord comercial cu UE sa nu aiba loc

Joi, 10 Decembrie 2020, ora 22:22
2937 citiri
Boris Johnson: Exista o "mare posibilitate" ca un acord comercial cu UE sa nu aiba loc
Boris Johnson/Facebook

Boris Johnson a afirmat ca exista o "mare posibilitate" ca Marea Britanie sa nu ajunga la un acord post-Brexit cu Uniunea Europeana, scrie The Guardian.

Premierul britanic a transmis ca publicul si companiile sa se pregateasca pentru acest lucru, desi echipa sa continua discutiile cu Uniunea Europeana. Dar a avertizat ca negocierile "nu au ajuns inca in acel punct".

Declaratia sa a fost facuta la intalnirea de miercuri cu presedintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, care nu a avut niciun rezultat.

Johnson a mai spus ca "in prezent acordul prezentat de UE nu este corect pentru moment", adaugand ca ar lasa Marea Britanie vulnerabila sanctiunilor si tarifelor impuse daca nu respecta noile reguli ale blocului comunitar.

Incercare de a inlatura obstacolele din calea unui acord intre Regatul Unit si Uniunea Europeana (UE) si de a evita o iesire dezordonata a britanicilor din piata unica la 1 ianuarie 2021 continua sa prezinte "decalaje foarte mari", insa negocierile vor continua.

Un purtator de cuvant al Guvernului britanic a spus ca "o decizie ferma" trebuie luata pana duminica.

Marea Britanie a parasit Uniunea Europeana pe 31 ianuarie 2020, dar liderii au avut nevoie de timp pentru a negocia un acord definitiv. Au avut la dispozitie 11 luni. Daca pana pe 31 decembrie nu se ajunge la o intelegere, controalele vamale si taxele vor fi introduse pentru bunurile ce trec intre Marea Britanie si UE. Orice acord va trebui ratificat de Parlamentul European si sa fie sustinut de membrii Parlamentului britanic.

Noul bombardier stealth al Chinei, H-20, poate ajunge pana in SUA doar pe hartie

Doua bombardiere B-52 americane au survolat Golful, intr-o demonstratie de forta fata de Iran

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Viktor Orban sfidează din nou UE. Premierul ungar merge în SUA pentru a-i cere lui Donald Trump ”să aducă pacea”
Viktor Orban sfidează din nou UE. Premierul ungar merge în SUA pentru a-i cere lui Donald Trump ”să aducă pacea”
Premierul ungar Viktor Orban va pleca în zilele următoare într-o vizită în SUA, unde se va întâlni cu aliatul său, fostul preşedinte republican Donald Trump, a transmis joi, 29 februarie,...
Amazon nu mai poate face lobby în Parlamentul European. Dragoș Pîslaru: „Aici nu glumim”
Amazon nu mai poate face lobby în Parlamentul European. Dragoș Pîslaru: „Aici nu glumim”
Compania Amazon a primit din partea Parlamentului European o interdicție la lobby. Autorul gestului este europarlamentarul român Dragoș Pîslaru, care a explicat motivele din spatele deciziei...
#Brexit Marea Britanie, #stiri internationale, #Boris Johnson Brexit, #Uniunea Europeana , #Brexit