Boris Johnson: Exista o "mare posibilitate" ca un acord comercial cu UE sa nu aiba loc

Joi, 10 Decembrie 2020, ora 22:22
2937 citiri
Boris Johnson: Exista o "mare posibilitate" ca un acord comercial cu UE sa nu aiba loc
Boris Johnson/Facebook

Boris Johnson a afirmat ca exista o "mare posibilitate" ca Marea Britanie sa nu ajunga la un acord post-Brexit cu Uniunea Europeana, scrie The Guardian.

Premierul britanic a transmis ca publicul si companiile sa se pregateasca pentru acest lucru, desi echipa sa continua discutiile cu Uniunea Europeana. Dar a avertizat ca negocierile "nu au ajuns inca in acel punct".

Declaratia sa a fost facuta la intalnirea de miercuri cu presedintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, care nu a avut niciun rezultat.

Johnson a mai spus ca "in prezent acordul prezentat de UE nu este corect pentru moment", adaugand ca ar lasa Marea Britanie vulnerabila sanctiunilor si tarifelor impuse daca nu respecta noile reguli ale blocului comunitar.

Incercare de a inlatura obstacolele din calea unui acord intre Regatul Unit si Uniunea Europeana (UE) si de a evita o iesire dezordonata a britanicilor din piata unica la 1 ianuarie 2021 continua sa prezinte "decalaje foarte mari", insa negocierile vor continua.

Un purtator de cuvant al Guvernului britanic a spus ca "o decizie ferma" trebuie luata pana duminica.

Marea Britanie a parasit Uniunea Europeana pe 31 ianuarie 2020, dar liderii au avut nevoie de timp pentru a negocia un acord definitiv. Au avut la dispozitie 11 luni. Daca pana pe 31 decembrie nu se ajunge la o intelegere, controalele vamale si taxele vor fi introduse pentru bunurile ce trec intre Marea Britanie si UE. Orice acord va trebui ratificat de Parlamentul European si sa fie sustinut de membrii Parlamentului britanic.

Noul bombardier stealth al Chinei, H-20, poate ajunge pana in SUA doar pe hartie

Doua bombardiere B-52 americane au survolat Golful, intr-o demonstratie de forta fata de Iran

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Promisiunea UE pentru Ucraina, în materie de apărare antiaeriană. Țările care pot furniza sisteme Patriot Kievului
Promisiunea UE pentru Ucraina, în materie de apărare antiaeriană. Țările care pot furniza sisteme Patriot Kievului
Miniştrii de externe şi ai apărării din UE, reuniţi luni, 22 aprilie, la Luxemburg, au promis suplimentarea ajutorului pentru Ucraina în materie de apărare antiaeriană. Decizia a fost...
#Brexit Marea Britanie, #stiri internationale, #Boris Johnson Brexit, #Uniunea Europeana , #Brexit