Johnson il indeamna pe Jeremy Corbyn "sa fie barbat" si sa voteze in favoarea alegerilor anticipate

Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 19:06
3862 citiri
Johnson il indeamna pe Jeremy Corbyn "sa fie barbat" si sa voteze in favoarea alegerilor anticipate
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul britanic Boris Johnson l-a indemnat vineri seara pe liderul opozitiei Jeremy Corbyn "sa fie barbat" si sa-i sustina indemnul la alegeri anticipate la 12 decembrie, in vederea unei iesiri din impasul Brexitului.

"Este timpul ca Jeremy Corbyn sa comporte ca un barbat", a declarat liderul conservator la Sky News.

"Sa organizam alegeri la 12 decembrie", a spus el.

Boris Johnson a indemnat joi la organizarea unui scrutin anticipat, dupa ce deputatii au adoptat marti in principiu acordul retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeana pe care el l-a incheiat cu Bruxelelsul, dar care au refuzat sa examineze acordul potrivit unui calendar accelerat, asa cum voia premierul, pentru ca Brexitul sa aiba loc la 31 octombrie.

Jeremy Corbyn a reafirmat joi seara ca Partidul Laburist nu va vota in favoare unor alegeri atat timp cat nu este indepartata amenintarea unui Brexit fara acord ("no deal").

Voturile laburistilor sunt indispensabile in vederea organizarii unui asemenea scrutin, care este necesar sa fie aprobat prin vot de doua treimi dintre deputati.

Liderul laburist a declarat ca el vrea sa astepte decizia UE cu privire la amanarea cu trei luni a Brexitului pe care seful Guvermului conservator a fost nevoit sa ceara, deputatii voind astfel sa evite un "no deal" pagubitor pentru economie.

Europenii au ajuns la un acord asupra unei noi amanari a Brexitului, insa nu au luat vineri o decizie cu privire la durata acestei amanari, iar o noua reuniune a amabsadorilor Celor 27 urmeaza sa aiba loc luni sau marti, potrivit mai multor surse europene.

Boris Johnson, care s-a opus intotdeuana unei amanari, a dat asigurari, cu sase zile inaintea acestei date fatidice, ca realizarea promisiunii sale a unui Brexit la 31 octombrie este "in continuare posibila".

"Din nefericire, asta depinde de ceea ce va spune UE", a adaugat el.

#Boris Johnson alegeri anticipate, #Boris Johnson Brexit , #Brexit