Cine ar putea candida pentru funcția de premier în Marea Britanie. Printre favoriți se află Ben Wallace, secretarul apărării

Joi, 07 Iulie 2022, ora 19:47
2413 citiri
Cine ar putea candida pentru funcția de premier în Marea Britanie. Printre favoriți se află Ben Wallace, secretarul apărării
Boris Johnson, fostul premier al Marii Britanii FOTO: Facebook

După demisia lui Boris Johnson urmează să se decidă cine devine următorul lider conservator și prim-ministru în Marea Britanie.

Acesta va trebui să asigure sprijinul parlamentarilor conservatori, ultimii doi candidați mergând la un scrutin al membrilor conservatori, conform BBC.

Cine sunt potențialii înlocuitori ai lui Boris Johnson

Cei mai mulți dintre acești parlamentari și miniștri nu au spus încă dacă vor slujba de lider și prim-ministru conservator - dar ei sunt cei de urmărit. S-ar putea să vină și alții.

Sursa: BBC

 • Rishi Sunak -Fost cancelar al Fiscului

-A fost printre primii care au părăsit cabinetul Johnson. La un moment dat a fost favorit pentru înlocuirea lui Boris de la conducerea conservatorilor. Însă reputația sa este controversată din cauza afacerilor fiscale ale soției sale.

 • Liz Truss -secretar de externe

-A ocupat o serie de funcții în cabinet, inclusiv negocierea acordurilor comerciale post-Brexit în calitate de secretar pentru comerț internațional.

 • Sajid Javid - Fost secretar de sănătate

 • Nadhim Zahawi- Noul Cancelar al Fiscului

- Și-a consolidat reputația de ministru al vaccinurilor în pandemie, ducând la o promovare în cabinet ca secretar al educației.

 • Jeremy Hunt - Membru al Parlamentului

-S-a alăturat guvernului ca secretar de cultură în 2010 și a ocupat, de asemenea, funcția de secretar pentru sănătate și externe. A ajuns pe locul al doilea după Boris Johnson în concursul de conducere din 2019 și a rămas un backbencher influent. A analizat politica guvernamentală pe tot parcursul pandemiei în calitate de președinte al Comitetului de sănătate comună.

 • Suella Braverman - procuror general

- A confirmat că se va alătura unei curse de conducere conservatoare, spunând că „ar fi cea mai mare onoare”. A cerut lui Boris Johnson să renunțe după o serie de demisii ministeriale.

 • Penny Mordaunt - ministru de stat

A făcut istorie devenind prima femeie secretar al apărării din Marea Britanie în 2019. A devenit parlamentar pentru Portsmouth North în 2010.

 • Ben Wallace - secretarul apărării

- A condus campania de conducere nereușită a lui Boris Johnson din 2017, înainte de a fi recompensat cu un post în cabinet în 2019. A servit în armată în Germania, Cipru, Belize și Irlanda de Nord, unde a ajutat la contracararea unui atac cu bombă al IRA. A fost, de asemenea, unul dintre principalii militari implicați în recuperarea cadavrului Prințesei Diana de la Paris. Fostul soldat a devenit parlamentar în 2005 - pentru Wyre și Preston North, fostul Lancaster și Wyre.

 • Tom Tugendhat - Membru al Parlamentului

- Președinte al Comitetului restrâns pentru afaceri externe ale Comunelor din ianuarie 2020

A devenit deputat în 2015 – pentru circumscripția Tonbridge din Kent.

 • Steve Baker - Membru al Parlamentului

- Ales deputat conservator pentru Wycombe în 2010, după 10 ani ca ofițer de inginerie în Royal Air Force. După alegerile generale din 2015, el a co-fondat Conservatorii pentru Marea Britanie, un grup de 50 de parlamentari conservatori care făceau presiuni asupra lui David Cameron să renegocieze aderarea Marii Britanii la UE.

 • Priti Patel - ministru de interne

- A fost secretarul pentru dezvoltare internațională al Theresei May, dar a fost forțată să renunțe din cauza unor întâlniri neautorizate cu politicieni israelieni. Ea a susținut odată că Boris Johnson a fost singura persoană care ar putea salva Brexitul și conservatorii.

A fost recompensat cu funcția de ministru de interne în primul cabinet al lui Boris Johnson

Recent, sa alăturat unei delegații de miniștri ai cabinetului care la îndemnat pe Johnson să demisioneze.

 • Grant Shapps - secretar de transport

- A servit ca ministru sub David Cameron și Boris Johnson. A fost numit co-președinte al Partidului Conservator în 2012, deținând funcția până în 2015. A demisionat din funcția de ministru al dezvoltării internaționale în 2015, pe fondul afirmațiilor că nu a reușit să acționeze în urma acuzațiilor de hărțuire. A fost numit secretar de transport când Boris Johnson a devenit prim-ministru în 2019.

Secretarul Apărării, Ben Wallace, pare să fie favoritul pentru a-l înlocui pe Boris Johnson ca prim-ministru și lider de partid printre membrii partidului conservator.

Un sondaj YouGov a 716 membri ai partidului conservator l-a plasat pe Ben Wallace chiar înaintea lui Penny Mordaunt, care a fost urmată de Rishi Sunak.

Sursa: BBC

Conform regulilor actuale, candidații au nevoie de sprijinul a opt parlamentari conservatori pentru a candida.

Dacă sunt mai mult de doi candidați, parlamentarii conservatori au o serie de voturi până când rămân doar doi.

În acel moment, există un buletin de vot al membrilor partidului conservator pentru a selecta câștigătorul.

Perioada de timp pentru fiecare concurs este decisă de Comitetul din 1922 al parlamentarilor conservatori din backbench, iar comitetul ar putea vota pentru modificarea regulilor înainte ca concursul să aibă loc.

Eveniment Quarterly Report

”Va fi aranjată o înmormântare onorabilă”. Cine sunt posibilii succesori ai liderului cecen Ramzan Kadîrov
”Va fi aranjată o înmormântare onorabilă”. Cine sunt posibilii succesori ai liderului cecen Ramzan Kadîrov
Jurnalistul inguș Magomed Toriev crede că liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, va fi în comă până când Kremlinul va decide cine îi va lua locul, relatează postul de televiziune...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#Boris Johnson, #demisie, #inlocuitor, #guvern Marea Britanie , #stiri externe