Polițiștii din Londra anchetează petreceri date la guvern. Premierul Johnson, acuzat că a patronat beții crâncene chiar în perioadele de lockdown

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 14:14
1777 citiri
Polițiștii din Londra anchetează petreceri date la guvern. Premierul Johnson, acuzat că a patronat beții crâncene chiar în perioadele de lockdown

Poliţia din Londra a anunţat marți, 25 ianuarie, că anchetează cu privire la ”posibile încălcări ale regulilor împotriva COVID-19” la mai multe petreceri organizate la reşedinţa premierului britanic Boris Johnson în timpul perioadelor de lockdown.

”Pot să confirm că Met (Poliţia din Londra) anchetează în prezent cu privire la un anumit număr de evenimente care au avut loc pe Downing Street şi la Whitehall în ultimii doi ani, în legătură cu posibile încălcări ale regulilor împotriva covid-19”, a anunţat într-o audiere în Consiliul Municipal al Londrei şefa Metropolitan Police, Cressida Dick.

JOHNSON, ACUZAT CĂ A PARTICIPAT LA O PETRECERE DE ZUA SA ÎN TMPUL CARANTINEI

Premierul britanic Boris Johnson - care a scăpat pentru moment unei moţiuni de cenzură în Partidul Conservator, şi-a sărbătorit ziua împreună cu apropiaţi, în pofida regulilor antcovid aflate atunci în vigoare, a dezvăluit luni postul de televiziune iTV, noi acuzaţii copleşitoare pentru liderul conservator, criticat deja din cauza unor petreceri la Downing Street.

Potrivit iTV, Boris Johnson a participat la această petrecere organizată de către soţia sa, Carrie, la 19 iunie 2020, după-amiaza, în prima carantină, în pofida faptului că astfel de adunări erau interzise atunci.

Până la 30 de persoane ar fi participat la petrecere, inclusiv arhitecta de interior Lulu Lytle, însărcinată să efectueze costisitoare renovare a apartamentului lui Boris Johnson de pe Downing Street, cu o finanţare controversată.

”MAI PUŢIN DE ZECE MINUTE”

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Guvernului, Boris Johnson ar fi participat ”mai puţin de zece minute” la această adunare a colaboratorilor săi.

ITV dezvăluie că prieteni de familie ai lui Johnson ar fi participat la un alt eveniment, organizat în seara lui 19 iunie, la etajul reşedinţei premierului.

Serviciile acestuia dezmint. ”Este complet fals. Conform regulilor de atunci, premierul a primit un mic nunăr de membriai familiei sale, afară, în acea seară”, afirmă Guvernul.

Boris Johnson, în vârstă de 57 de ani, acuzat cu privire la o sere de petreceri pe Downing Street în plină carantină, se confrntă cu cea mai gravă criză de la instalarea sa triumfală la putere, în 2019.

Furia provocată de aceste petreceri, care au avut loc în timp ce populaţia era obligată să-şi reducă drastic interacţiunile, a condus la o scădere a popularităţii lui Johnson în sondaje.

Însă şeful Guvernului a scăpat pentru moment unui vot de cenzură în cadrul Partidului său Conservator şi trimite la concluzii ale uneianchete interne efectuată de către funcţionara de rang înalt Sue Gray, care urmează să fie publicate în curând.

Un fost influent consilier al lui Boris Johnson, Dominic Cummings, a refuzat să fie audiat în cadrul acestei anchete.

El a declarat că dacă ar fi acceptat, ”premierul ar fi inventat poveşti absurde”. Astfel, a depus mărturie în scris.

Dominic Cummings, care-l atacă frecvent pe fostul său şef după ce s-au despărţit în 2020 într-un context de lupte aprige, a avertizat că şi ”alte poveşti prejudiciabile” vor apărea dacă premierul nu demisionează.

Citeste si:
Boris Johnson și-a deschis cont de TikTok, iar oamenii îi cer demisia: ”Să facă un videoclip cu rutina de aranjare a părului”
Boris Johnson și-a deschis cont de TikTok, iar oamenii îi cer demisia: ”Să facă un videoclip cu rutina de aranjare a părului”
Premierul britanic Boris Johnson şi-a creat cont de TikTok, anunţând lansarea unui profil oficial al Downing Street printr-un videoclip postat pe platformă în care afirmă că pe cont vor fi...
16 primari au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese de către ANI. Cine sunt aceștia
16 primari au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese de către ANI. Cine sunt aceștia
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 16 primari după ce a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură...