Boris Johnson va fi noul premier al Marii Britanii

Marti, 23 Iulie 2019, ora 14:40
8578 citiri
Boris Johnson va fi noul premier al Marii Britanii
Foto: Arhiva Ziare.com

Conservatorii britanici au decis, marti, cine va fi succesorul Theresei May. Este vorba despre Boris Johnson, care a obtinut 66% din voturile colegilor de partid.

Boris Johnson a fost votat de 92.153 dintre conservatori, in timp ce contracandidatul sau, Jeremy Hunt, a obtinut 46.656 din sufragii, conform The Guardian.

Prezenta la urne in cadrul scrutinului intern a fost de 87,4%.

Dupa ce s-a anuntat victoria lui Johnson, acesta a sustinut un scurt discurs. Printre altele, fostul primar al Londrei i-a multumit Theresei May pentru serviciul sau si a precizat ca Hunt a fost un adversar formidabil.

"El a fost un izvor de idei excelente, pe care i le voi fura imediat", a glumit excentricul Boris Johnson.

Presedintele SUA, Donald Trump, l-a felicitat pe viitorul premier, pe contul sau de Twitter.

"Va fi grozav!", a scris liderul de la Casa Alba.

Boris Johnson urmeaza sa fie desemnat lider al Partidului Conservator si sa se prezinte miercuri in fata reginei Elisabeta a II-a, care ii va incredinta responsabilitatea de a forma Guvernul.

El va avea apoi greaua responsabilitate de a reusi acolo unde Theresa May a esuat - sa puna in aplicare Brexit-ul, intr-o tara in continuare profund impartita asupra acestei probleme, la trei ani dupa referendumul de la 23 iunie 2016.

Cand si-a lansat campania la succesiunea Theresei May, Johnson a spus clar ca, daca devine prim-ministru, Brexit-ul va avea loc la 31 octombrie, cu sau fara acord cu UE.

Vezi si Doi ministri britanici isi anunta demisia, daca Boris Johnson devine prim-ministru

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Boris Johnson premier UK , #premier Marea Britanie