Asasinatul lui Boris Nemtov: Primele declaratii ale familiei a doi suspecti

Marti, 17 Martie 2015, ora 20:20
3568 citiri
Asasinatul lui Boris Nemtov: Primele declaratii ale familiei a doi suspecti
Foto: BBC

La cateva saptamani dupa asasinatul lui Boris Nemtov, liderul opozitiei din Rusia, si dupa arestarea a cinci barbati ceceni, familia a doi dintre suspecti, Anzor Gubasev si Sagit Gubasev, a discutat cu presa.

Mama a doi dintre suspecti spune ca nu crede ca baietii sai sunt capabili de asa ceva.

"Daca as crede ca sunt criminali, as spune 'Faceti ce vreti cu ei', dar nu e adevarat. Ei nu ar putea face niciodata asa ceva", a declarat femeia intr-un interviu realizat de Sarah Rainsford pentru BBC, in care jurnalista spune ca trei dintre suspecti, doi frati, alaturi de varul lor, Zaur Dadaiev, s-au intors in satul natal la putin timp dupa crima.

Mama celor doi frati a spus ca familia sa nu are nimic de-a face cu politica de la Moscova.

Asasinatul lui Boris Nemtov: Principalul suspect spune ca are alibi

Sora lui Anzor si Sagit, doi dintre suspectii asasinatului, ii descrie pe acestia ca fiind respectuosi si spune ca fratii sai au parasit satul acum zece ani pentru a munci la Moscova.

"Nu sunt educata, dar pana si eu as fi stiut sa ma ascund daca eram vinovata. Ei de ce nu au facut-o?", a spus sora celor doi suspecti, care crede ca fratii sai au picat nevinovati intr-un mare joc politic si spera sa auda in curand vesti de la ei.

Boris Nemtov a fost ucis cu un pistol Makarov in noaptea de noaptea de 27 spre 28 februarie pe podul Bolsoi Moskvoretki, din apropierea Kremlinului. Asasinarea sa a avut loc la putin timp dupa ce Nemtov a spus intr-un interviu ca e "speriat" ca Vladimir Putin ar incerca sa-l omoare. "Mi-e teama ca Putin ma va ucide", a declarat Nemtov pentru o televiziune din Belarus.

Cinci ceceni, Ramzan Bahaiev, Tamerlan Eskerhanov, Anzor Gubasev, Sagit Gubasev, fratele mai mic al lui Anzor, si Zaur Dadaiev, var cu Anzor si Sagit, au fost retinuti de autoritatile ruse sub suspiciunea de implicare in uciderea lui Boris Nemtov.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#asasini Boris Nemtov, #suspecti asasinat Boris Nemtov, #Boris Nemtov asasinat, #Boris Nemtov ucis , #asasinat
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Baliverne bolsevice