Asasinatul lui Nemtov: Unul dintre cei cinci suspecti si-a recunoscut implicarea (Video)

Duminica, 08 Martie 2015, ora 16:46
9237 citiri
Asasinatul lui Nemtov: Unul dintre cei cinci suspecti si-a recunoscut implicarea (Video)
Foto: sputnik.ru

Unul dintre cei cinci suspecti prezentati duminica unui tribunal din Moscova a recunoscut ca a participat la asasinarea opozantului rus Boris Nemtov, ucis la 27 februarie in apropiere de Kremlin, a anuntat o judecatoare.

Aceasta a decis sa-l plaseze in detentie pe Zaur Dadaev pana la 28 aprilie, relateaza AFP si Reuters.

"Masurile luate inaintea procesului sunt solid justificate. Participarea lui (Zaur) Dadaev la crima a fost confirmata de marturisirea sa", a precizat judecatoarea, potrivit agentiei de presa ruse TASS.

De origine cecena, Zaur Dadaev, care, potrivit agentiei RIA Novosti, a fost comandantul-adjunct al unei unitati de politie afiliate Ministerului de Interne al Ceceniei, a fost arestat sambata in Ingusetia, republica instabila care se invecineaza cu Cecenia, in Caucazul rus.

Numele sau apare pe site-ul oficial al guvernului cecen, care indica faptul ca Vladimir Putin a acordat in octombrie 2010 Medalia de Merit "sergentului Zaur Dadaev", fara a fi insa posibil sa se verifice daca este sau nu vorba de un simplu omonim, noteaza AFP.

Dadaev a fost arestat impreuna cu Anzor Gubacev, si el de origine cecena, angajat al unei firme private de securitate din Moscova, potrivit RIA Novosti. Gubacev a pledat nevinovat, precizeaza agentia TASS.

Prezentati de asemenea tribunalului moscovit, ceilalti trei suspecti, Tamerlan Eskerhanov, Ramzat Bakaev si Shagui Gubacev, fratele mai mic al lui Anzor Gubacev, si-au sustinut de asemenea nevinovati, potrivit agentiilor ruse de presa.

Toti trei de origine cecena, ei au fost arestati sambata si duminica in Ingusetia, a precizat Albert Barakoev, secretar al Consiliului de Securitate al republicii caucaziene.

Arestarile survin la putin peste o saptamana dupa uciderea opozantului si fostului ministru Boris Nemtov, impuscat mortal in spate pe un pod in apropiere de Kremlin, la 27 februarie.

Asasinatul, care a fost imediat calificat drept "provocare" de catre presedintele Vladimir Putin, a socat opozitia rusa si a provocat indignare in intreaga lume.

Motivul asasinatului nu a fost stabilit inca de catre anchetatori, care au precizat la inceputul saptamanii ca nu exclud nicio pista.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Zaur Dadaev asasinat Nemtov, #suspecti asasinat Boris Nemtov , #asasinat