Boris Nemtov, asasinat: Liderii lumii il someaza pe Putin

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 13:35
3427 citiri

Principalii lideri politici ai lumii au condamnat sambata asasinarea la Moscova a fostului vicepremier rus Boris Nemtov, unul dintre cei mai inversunati adversari ai presedintelui Vladimir Putin.

"Cancelarul Angela Merkel este consternata de uciderea lasa a opozantului politic rus Boris Nemtov", se arata intr-un comunicat emis de guvernul de la Berlin, cancelarul german cerandu-i totodata presedintelui rus Vladimir Putin "sa asigure ca acest asasinat va fi elucidat si autorii lui vor fi trasi la raspundere". In textul difuzat, cancelarul german vorbeste si despre "curajul fostului vicepremier, care nu a incetat niciodata sa-si exprime public criticile fata de politica guvernamentala". La randul sau, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, s-a declarat "trist", "furios" si "socat" de aceasta crima comisa "cu sange rece".

Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin, opozitia rusa reactioneaza: Putin are oceane de sange pe maini! (Video)

Si presedintele francez Francois Hollande a condamnat, tot printr-un comunicat oficial, "asasinatul odios" comis la Moscova. "Boris Nemtov a fost un aparator curajos si neobosit al democratiei si un combatant hotarat impotriva coruptiei", mentioneaza de asemenea liderul de la Elysee.

Si guvernul britanic condus de David Cameron si-a exprimat "tristetea" si "consternarea" intr-un comunicat difuzat de Foreign Office.

Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin: Mesajul dur al lui Obama pentru Putin

De asemenea, sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, si-a exprimat "indignarea" in urma acestei "crime brutale" si a cerut autoritatilor de la Moscova sa conduca o investigatie "completa, rapida si transparenta".

Primul care a reactionat dupa asasinat a fost presedintele american Barack Obama, care a condamnat "uciderea brutala" a lui Nemtov si a cerut guvernului rus sa efectueze rapid o ancheta impartiala si transparenta.

Boris Nemtov, asasinat: Kremlinul explica de ce nu avea motiv sa il omoare

Boris Nemtov a fost asasinat vineri noaptea cu focuri de arma in centrul Moscovei, dupa ce cu cateva ore in urma a participat la o dezbatere radiodifuzata in timpul carei a cerut rusilor sa participe duminica la un mars impotriva presedintelui Vladimir Putin si a agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei.

Potrivit politiei moscovite, un individ necunoscut a tras dintr-o masina 7-8 focuri de arma asupra lui Boris Nemtov cand acesta se plimba pe podul Bolsoi Moskvoretki (Marele pod de piatra), din imediata apropiere a Kremlinului, insotit de o tanara despre care autoritatile ruse afirma ca ar fi de origine ucraineana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boris Nemtov asasinat reactie Merkel, #Nemtov asasinat reactie Hollande, #Nemtov asasinat reactie Obama , #asasinat
Comentarii
Poza online
online
rank 5
Poza cadu
cadu
rank 1
"liderii lumii"...care,ih,ih,ih,ih,ih,.....