Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin: Promisiunile lui Vladimir Putin

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 16:19
4812 citiri
Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin: Promisiunile lui Vladimir Putin
Foto: Hepta.ro

Presedintele rus Vladimir Putin a promis sambata, la o zi dupa asasinarea lui Boris Nemtov, ca vor fi facute "toate eforturile" pentru ca "vinovatii" pentru uciderea "lasa si cinica" a politicianului de opozitie sa fie adusi in fata justitiei.

"Se va face tot posibilul pentru ca autorii acestei crime lase si cinice sa primeasca pedeapsa pe care o merita", se arata intr-un mesaj al lui Putin, citat de Sputnik.

Liderul opozitiei ruse, impuscat mortal in centrul Moscovei, langa Kremlin - Se temea ca Putin il va ucide

"Boris Nemtov si-a lasat amprenta in istoria Rusiei, in viata politica si in cea a societatii. Acesta si-a exprimat mereu deschis si onest pozitiile", a adaugat liderul de la Kremlin intr-un mesaj de condoleante pentru Dina Eidman, mama lui Boris Nemtov. "Impartasesc sincer durerea dumneavoastra", a continuat Putin.

Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin, opozitia rusa reactioneaza: Putin are oceane de sange pe maini! (Video)

Boris Nemtov, fost vicepremier rus si unul dintre cei mai aprigi si virulenti contestatari ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal vineri seara, in centrul Moscovei, in apropiere de Kremlin.

Politicianul liberal a fost impuscat de patru ori in spate de un barbat care a reusit sa fuga intr-o masina alba.

Boris Nemtov, asasinat: Primele imagini cu masina ucigasilor si dezvaluiri din ancheta

Nemtov a fost atacat in timp ce se plimba alaturi de o tanara ucraineanca in centrul Moscovei, pe podul Bolsoi Moskvoretki, in apropiere de Kremlin.

Asasinarea fostului vicepremier vine inainte de marsul opozitiei, anuntat pentru 1 martie la Moscova.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, a precizat vineri noaptea ca liderul rus va supraveghea personal ancheta. Asasinarea lui Nemtov "poarta semnele distinctive ale unui asasinat la comanda si reprezinta o provocare", a transmis Putin. Mai mult, liderul de la Kremlin a cerut comitetului de ancheta, Ministerului de Interne si FSB-ului sa investigheze uciderea lui Nemtov.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Boris Nemtov reactie Putin, #Boris Nemtov asasinat Kremlin, #Boris Nemtov promisiuni Putin , #asasinat