Boris Nemtov, asasinat: Primele imagini cu masina ucigasilor si dezvaluiri din ancheta (Video)

Autor: Ana Ilie
Sambata, 28 Februarie 2015, ora 13:46
14064 citiri
Boris Nemtov, asasinat: Primele imagini cu masina ucigasilor si dezvaluiri din ancheta (Video)
Foto: Twitter/Julia Ioffe

Au aparut primele imagini cu masina in care ucigasii politicianului rus de opozitie Boris Nemtov au fugit de la locul crimei.

Canalul LifeNews TV a publicat inregistrarea video facuta de o camera de luat vederi instalata in trafic, pe strada Bolsaia Ordinka. In masina alba s-ar afla ucigasii lui Boris Nemtov, scrie Sputnik.

Inregistrarea a fost facuta la ora 23.39, la doua minute dupa ce Nemtov a fost impuscat mortal langa Kremlin.

France24 a aflat, la randul sau, detalii din cadrul anchetei privind crima. Investigatorii cred ca asasinatul a fost planuit cu grija.

"Nu e niciun dubiu ca aceasta crima a fost planuita meticulos si locul crimei a fost bine ales", arata intr-un comunicat Comitetul de Investigatii.

Investigatorii cred ca Nemtov a fost impuscat din spate de atacatorii aflati in masina. Criminalii au folosit in pistol Makarov, folosit de armata si politia rusa. Cele sase cartuse gasite la fata locului au fost produse de mai multe companii, ceea ce ingreuneaza ancheta.

Mai mult, crima a fost comisa de cineva care stia ce va face Nemtov. "Potrivit anchetei, Boris Nemtov se indrepta, impreuna cu o doamna, la apartamentul sau, care nu se afla departe de scena crimei. Si este evident ca organizatorii si cei care au comis crima erau informati cu privire la ruta pe care intentiona acesta sa se deplaseze", se mai arata in comunicat.

Liderul rus al opozitiei, impuscat mortal in centrul Moscovei, langa Kremlin - Se temea ca Putin il va ucide

Boris Nemtov, fost vicepremier rus si unul dintre cei mai aprigi si virulenti contestatari ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal vineri seara, in centrul Moscovei, in apropiere de Kremlin.

Politicianul liberal a fost impuscat de patru ori in spate de un barbat care a reusit sa fuga intr-o masina alba.

Nemtov a fost atacat in timp ce se plimba alaturi de o tanara ucraineanca in centrul Moscovei, pe podul Bolsoi Moskvoretki, in apropiere de Kremlin.

Asasinarea fostului vicepremier vine cu o zi inainte de marsul opozitiei, anuntat pentru 1 martie la Moscova.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Boris Nemtov asasinat, #crima ucigasi Nemtov , #asasinat