Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin, opozitia rusa reactioneaza: Putin are oceane de sange pe maini! (Video)

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 02:38
14462 citiri
Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin, opozitia rusa reactioneaza: Putin are oceane de sange pe maini! (Video)
Foto: Twitter/Boris Nemtsov

Asasinarea lui Boris Nemtov, fostul vicepremier rus si unul dintre cei mai aprigi si virulenti contestatari ai lui Vladimir Putin, nu a ramas fara ecou. Opozitia rusa il acuza pe Putin ca are "un ocean de sange pe maini" si spune ca are acum nevoie de protectia societatii civile.

Garry Kasparov, campion la sah si o emblema a opozitiei din Rusia, la fel ca Nemtov, a scris ca este "distrus".

"Sunt distrus sa aflu de uciderea brutala a colegului meu de opozitie, Boris Nemtov. Impuscat de patru ori... cate un foc de arma pentru fiecare copil pe care-l are", a scris Kasparov.

Liderul rus al opozitiei, impuscat mortal in centrul Moscovei, langa Kremlin - Se temea ca Putin il va ucide

Kasparov a revenit cu mai multe mesaje pe Twiter: "Dictatorii nu intreaba 'de ce', atunci cand vine vorba sa ia viata unui om, ei intreaba doar 'de ce nu?'. Putin are oceane de sange pe maini deja si este inca acolo".

Mark Feygin, un avocat cunoscut in Rusia, care face parte din grupul care le apara pe cantaretele de la Pussy Riot, a scris un mesaj tot pe reteaua de socializare.

"Boris Nemtov a murit ca un adevarat erou. Cea mai buna comemorare va fi razbunarea", a notat acesta.

Mikhail Hodorkovski, fostul oligarh rus care traieste in exil in Elvetia, a comentat si el moartea lui Nemtov.

"L-am iubit! Nesabuit, dar un tip de treaba", a transmis Hodorkovski.

"Sunt socat, dar eu sunt convins ca ticalosii aia vor plati un pret greu", a declarat la randul sau co-presedintele partidului RPR-PARNAS, Mihail Kasianov. "Acum, fiecare membru al opozitiei are nevoie de protectia societatii, ne temem pentru viata noastra", a adaugat acesta.

Nadia Tolokonnikova, membra a Pussy Riot, a scris un mesaj scurt: "Nu inca o data!".

Boris Nemtov, fostul vicepremier rus si unul dintre cei mai aprigi si virulenti contestatari ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal vineri seara, in centrul Moscovei, in apropiere de Kremlin.

Politicianul liberal ar fi fost impuscat de patru ori in piept de un barbat care a reusit sa fuga intr-o masina alba, potrivit The Guardian.

Nemtov a fost atacat in timp ce se plimba alaturi de o tanara ucraineana in centrul Moscovei, pe podul Bolsoi Moskvoretki, in apropiere de Kremlin.

Asasinarea fostului vicepremier vine cu o zi inainte de marsul opozitiei, anuntat pentru 1 martie la Moscova.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, a precizat ca liderul rus va supraveghea personal ancheta. Asasinarea lui Nemtov "poarta semnele distinctive ale unui asasinat la comanda si reprezinta o provocare". Mai mult, liderului de la Kremlin a cerut comitetului de ancheta, Ministerului de Interne si FSB-ului sa investigheze uciderea lui Nemtov.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Boris Nemtsov reactii, #Boris Nemtsov ucis Kremlin, #Boris Nemtsov impuscat Mosova , #asasinat