Ce avere avea Boris Nemtov si ce se intampla cu ea - premonitia avuta cu scurt timp inainte sa fie ucis

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 21:40
13239 citiri
Ce avere avea Boris Nemtov si ce se intampla cu ea - premonitia avuta cu scurt timp inainte sa fie ucis
Foto: kp.ru

La mai bine de o saptamana de la moartea lui Boris Nemtov, in Rusia incep sa apara semnele de intrebare cu privire la averea fostului contestatar al lui Vladimir Putin, asasinat la cativa pasi de Kremlin.

Ce avere avea Nemtov si ce se va intampla cu ea? La aceste intrebari a raspuns avocatul fostului opozant al presedintelui Rusiei, Alexander Dobrovinski, intr-un interviu acordat publicatiei Komsomolskaya Pravda.

Acesta spune ca, potrivit declaratiei de avere din 2013, Nemtov avea 180 de milioane de ruble (277.000 de euro), diverse bunuri imobiliare si actiuni ce valoreaza milioane de dolari la Gazprom.

Asasinarea lui Nemtov: Au mintit rusii? Iata detaliile care se bat cap in cap

Totodata, Dobrovinski a dezvaluit ca Nemtov a avut o premonitie cu cateva zile inainte sa fie ucis si i-a indicat fiului sau ce sa faca cu averea, daca "i se va intampla ceva".

"Cu cateva zile inainte sa fie ucis, Boris a avut o discutie cu fiul sau. Nemtov i-a spus fiului sau ca daca se va intampla ceva banii trebuie impartiti in mod egal intre toti copiii. Fiul nu a prea inteles despre ce era vorba", a spus avocatul Alexander Dobrovinski.

Boris Nemtov, asasinat: Marturiile principalului suspect - cum isi motiveaza crima de la zidurile Kremlinului

Avocatul a mai spus ca lucrurile vor deveni clare in cel mult doua saptamani, cand se va stabili cum se va imparti averea.

"Mama lui Boris, cei patru copii si Raisa, sotia oficiala, de care se pare ca nu a divortat niciodata - ei pot emite pretentii. Pot aparea dispute din cauza Raisei, dar si daca rudele nu se vor intelege", a explicat Dobrovinski.

Pe de alta parte, un alt avocat rus, Sergei Savenko, spune ca Nemtov avea in conturi doar 900 de mii de ruble (aproximativ 14 mii de euro), deoarece toti banii "i-a cheltuit pe femei".

De altfel, in presa din Rusia Nemtov este prezentat ca un afemeiat ce le facea cadouri scumpe femeilor, fara a tine cont de pretul lor.

Nemtov a fost casatorit de trei ori si are patru copii.

Lider cecen decorat de Putin la o zi dupa ce l-a glorificat pe suspectul in cazul asasinarii lui Nemtov

Boris Nemtov, in varsta de 55 de ani, care a ocupat functii guvernamentale in timpul presedintiei lui Boris Eltin iar ulterior a devenit lider al opozitiei, a fost impuscat mortal pe 22 februarie, la Moscova, in apropiere de Kremlin.

Asasinatul a fost comis cu doua zile inaintea unui miting la organizarea caruia Nemtov a ajutat si a declansat un val de condamnari si indemnuri la o investigatie rapida.

Comitetul rus de ancheta a anuntat anterior ca pozitia lui Nemtov fata de atacul armat de la Charlie Hebdo este una dintre pistele investigatiei. Intre posibile alte mobiluri, anchetatorii au evocat de la o provocare politica si pana la lucruri legate de afaceri sau viata personala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#avere Boris Nemtov, #Boris Nemtov asasinat , #asasinat