Un apropiat al lui Boris Nemtov acuza Kremlinul de crima: Acolo ar trebui cautati asasinii!

Luni, 09 Martie 2015, ora 12:52
3708 citiri
Un apropiat al lui Boris Nemtov acuza Kremlinul de crima: Acolo ar trebui cautati asasinii!
Foto: Hepta.ro

Un apropiat al lui Boris Nemtov, liderul ucis al Opozitiei din Rusia, s-a declarat "total sceptic" ca cei doi barbati acuzati de uciderea acestuia ar fi cei care au organizat asasinatul.

"Cred ca cei care au organizat asasinatul sunt in Rusia si cred ca ei se afla in guvernul rus", a spus Ilia Iasin, citat de BBC.

Declaratiile acestuia au fost facute dupa ce Zaur Dadaev si Anzor Gubasev, ambii de origine cecena, au fost acuzati de uciderea lui Nemtov, in timp ce alte trei persoane au fost arestate - Tamerlan Eskerhanov, Ramzat Bakaev si Sagui Gubacev, fratele mai mic al lui Anzor Gubacev, toti negand orice implicare in crima.

Asasinatul lui Nemtov: Unul dintre cei cinci suspecti si-a recunoscut implicarea (Video)

Apropiatul lui Boris Nemtov a respins insa ideea ca islamistii radicali s-ar afla in spatele asasinatului, argumentand ca fostul lider al opozitiei ruse nu era un critic declarat al radicalilor musulmani, concentrandu-si atacurile asupra presedintelui Vladimir Putin si guvernului sau.

Ilia Iasin (foto) nu crede ca ucigasii lui Nemtov provin din afara Rusiei, numind asasinarea sa "un act de teroare pentru a speria societatea". In plus, apropiatul fostului lider al Opozitiei a spus ca, daca autoritatile ruse au vreo dovada ca cei doi barbati acuzati sunt ucigasii, acea dovada ar trebui sa fie facuta publica.

Asasinatul lui Nemtov: Doi suspecti au fost arestati

Iasin a afirmat ca este foarte important ca organizatorii crimei sa fie prinsi, deoarece, daca raman liberi, uciderea lui Nemtov s-ar putea sa nu fie ultimul asasinat de acest gen.

In plus, locul in care s-a produs asasinatul, in apropierea Kremlinului, l-a facut sa se gandeasca la faptul ca asasinii nu ar fi putut actiona fara sustinerea autoritatilor. Astfel, sustine apropiatul lui Nemtov, cei care l-au criticat pe Nemtov in ultimii ani ar trebui sa fie pusi sub investigatie.

Asasinatul lui Nemtov: Inca doi suspecti au fost arestati, in total sunt 4 dupa gratii

Patru dintre cei cinci suspecti arestati in acest caz provin din Cecenia, fiind arestati in republica Ingusetia, care se afla la granita cu regiunea din nordul Caucazului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#apropiat Nemtov asasini, #asasini Boris Nemtov, #arestari Boris Nemtov , #asasinat