Verdictul unui analist celebru: Putin conduce prin teroare - ori a ordonat, ori a permis uciderea lui Nemtov

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 17:10
7156 citiri
Verdictul unui analist celebru: Putin conduce prin teroare - ori a ordonat, ori a permis uciderea lui Nemtov
Foto: Hepta.ro

Orice complot impotriva lui Boris Nemtov, asasinat vineri noaptea la Moscova, ar fi fost cunoscut de Kremlin. Vladimir Putin fie stia de planul pentru asasinarea lui Nemtov, fie a tolerat acest plan, este de parere Ben Judah, fost reporter Reuters la Moscova si autor al cartii "Imperiul fragil".

Vladimir Putin conduce Rusia folosindu-se de trei lucruri: bani, propaganda si teroare, scrie analistul intr-un editorial postat pe The Telegraph.

Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin: Rusia arunca pisica la teroristii jihadisti

Cand economica rusa a fost in plina expansiune, iar pretul petrolului a depasit 100 de dolari pe baril, Putin a condus Rusia aproape in intregime cu bani: a aruncat cu bani, inclusiv catre elitele rusesti, a folosit o doza mica de propaganda si o injectie de teroare. Acum, ca banii se termina, se schimba ecuatia. Astazi, Rusia este condusa in mare parte prin propaganda si teroare, scrie celebrul analist.

Boris Nemtov nu a facut niciun pas, nu a respirat fara ca FSB sa stie. La fel ca toti liderii opozitiei din Rusia. Nimic din ce facea Nemtov nu a scapat de monitorizarea politiei secrete. Este imposibil ca acest om sa fi fost asasinat fara ca politia secreta sa fi stiut ca exista un complot care sa-l vizeze.

Boris Nemtov, asasinat: Motivul pentru care marsul anti-Kremlin organizat de el nu va mai avea loc

In opinia lui Judah, acest lucru inseamna ca uciderea lui Boris Nemtov fie a fost ordonata, fie a fost permisa, care pana la urma "inseamna acelasi lucru: faptul ca a putut fi ucis in acest fel le da palpitatii oligarhilor si elitei din Rusia".

Boris Nemtov a fost odata vicepremier al Rusiei si un protejat al lui Boris Eltin. El a fost aproape ales ca succesor al lui Eltin, in locul lui Putin. Crima de vineri inseamna de fapt ca promisiunea lui Putin de a nu se atinge de Eltin si de aliatii acestuia a fost incalcata grosolan.

De ce a fost asasinat Boris Nemtov si cine i-a fost calaul

Inca de la caderea puterii lui Hrusciov la Moscova, conducerea s-a schimbat fara executii. Odata demise, "clicile dominante vechi au fost lasate sa-si traiasca viata in anonimat". Incalcarea acestor reguli nescrise functioneaza de minune pentru Putin. Cei care se gandesc, fie si in secret, la o lovitura de stat sunt terifiati ca ar putea fi executati si ei. In plus, si cei loiali lui Putin sunt ingroziti. Acum ei cred ca trebuie sa faca tot posibilul pentru a-l tine la putere pe Putin, pentru ca, in caz contrar, ar putea fi executati din razbunare. "Vladimir Putin are acum elita cum isi dorea: ingrozita", conchide fostul reporter la Moscova.

Boris Nemtov, fostul vicepremier rus si unul dintre cei mai aprigi si virulenti contestatari ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal vineri seara, in centrul Moscovei, in apropiere de de Kremlin.

Politicianul liberal a fost impuscat de patru ori in spate de un barbat care a reusit sa fuga intr-o masina alba.

Nemtov a fost atacat in timp ce se plimba alaturi de o tanara ucraineana in centrul Moscovei, pe podul Bolsoi Moskvoretki, in apropiere de Kremlin, la doar cateva minute dupa ce, intr-un interviu pentru postul de radio "Ecoul Moscovei", chemase oamenii sa participe in numar cat mai mare la marsul de protest de duminica.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Boris Nemtov teroare Putin, #Boris Nemtov impuscat Moscova, #opinii asasinat Boris Nemtov , #asasinat