Ministrul Borbely a semnat proiectul pentru groapa de gunoi de la Stauceni

   

Luni, Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, si Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, au semnat la Bucuresti, in prezenta premierului Emil Boc, contractul de finantare pentru proiectul "Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Botosani", al carui beneficiar este Consiliul Judetean.

Proiectul este printre primele din tara aprobat pentru finantare in cadrul Programului Operational Sectorial "Mediu", fiind cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Acesta are o valoare eligibila de aproape 31 de milioane de euro, din care bugetul local suporta doar 2%. Judetul Botosani va trebui sa asigure cheltuielile neeligibile ale proiectului, in valoare de doua milioane de euro, si TVAul aferent investitiei. Perioada de implementare a proiectului va fi 20102013, iar de investitiile realizate va beneficia intreaga populatie a judetului. "Prin implementarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Botosani, putem felicita intreaga echipa din cadrul Consiliul Judetean Botosani pentru realizarea obiectivelor de mediu. De asemenea, in perioada urmatoare, se vor crea noi locuri de munca, atat in etapa de realizare a investitiei, cat si in etapa de operare", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani. Groapa de gunoi se va construi la Stauceni si va include un depozit ecologic pe o suprafata de 18,6 ha, o linie de sortare si doua statii de transfer la Stefanesti si Saveni.

Alina Caliniuc
Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 02:01
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Dupa Denis Harut si Hristovski David Babunski a fost depistat pozitiv la noul coronavirus
Doi jucatori importanti ai echipei lui Marius Croitoru au fost depistati pozitiv la testarea pentru ...
Fosta nevasta a lui Cristi Borcea a vandut hotelul de 2 milioane de euro din Botosani. Noul proprietar l-a cumparat pentru nepoata lui de 8 luni
In plina pandemie de coronavirus, Mihaela Borcea a facut o noua tranzactie de milioane de euro, ...
Dezastru la PNL! Ce au votat si ce a iesit: Adascalitei a primi cele mai multe voturi, dar e pe 3 la Senat
Comunism? Dictatura? La PNL Botosani votul membrilor NU conteaza. Liderii PNL Botosani din tot ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor