Articole despre "gunoaie botosani"

Rezultatele 1 - 23 din 23 (0.572 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Scandal politic la Botosani

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 09:28

Scandal politic la BotosaniALDE acuza monopolul PSD-PNL din Botosani ca a ruinat municipiul

J
uristul Liviu Radasanu, presedintele Organizatiei municipale ALDE, a criticat PSD si PNL pentru modul in care conduc municipiul resedinta de judet si pentru nivelul de subdezvoltare pe care singurele partide care conduc administratia locala l-au impus in ultimii ani. El
a precizat ca in municipiu exista o majoritate politica PSD-PNL stabilita la ultimele alegeri locale si ca cele doua partide care au puterea in mana trebuie sa isi asume rezultatele. "
Nu pot sa nu vad un Consiliu Local in care majoritatea PNL-PSD, opozitia PSD-PNL, fara sa jignesc partidele ci pur si simplu consilierii locali nu au decat o singura prioritate: locul in care vor pune un bust propus de un consilier. Chiar cred ca municipiul merita mult mai mult decat atat", a declarat Liviu Radasanu. El a
precizat ca impreuna cu tinerii din echipa sa a vizitat zonele marginase ale municipiului si ca, din nefericire, utilitatile civilizatiei inca nu au ajuns acolo. "
Am vazut cum arata drumul Tatarilor, Tulbureni, zona cimitirului Eternitatea, cat de nedezvoltate au ramas", a mai spus Liviu Radasanu.

Juristul din fruntea ALDE a declarat ca si-a plimbat baietelul cu tramvaiul si desi in Botosani autoritatile PSD si PNL promit de ani de zile tramvaie noi si inlocuirea liniilor de rulare, nu s-a facut nimic: "
Fereasca Dumnezeu cum arata!".

O radiografie a dezastrului

Intr-un oras in care in mandatul trecut PSD avea primar si PNL majoritatea in ...

Actualitate / stiri Actualitate127 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Fara gunoaie langa Botosani

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 12:16

Fara gunoaie langa BotosaniGroapa de gunoi a municipiului Botosani a fost inchisa din 2012 pentru ca urma sa se deschisa depozitul ecologic judetean la Stauceni, dar cum aceasta deschidere s-a facut abia in 2016, langa municipiu au mai aparut trei rampe provizorii. Acum, Primaria si Consiliul Local cauta solutii pentru gestionarea deseurilor de pe rampele provizorii deschise langa fosta groapa municipala din zona padurii Rediu. Acolo au fost depozitate, in ultimii ani, gunoaie din tot judetul.

De ieri, 1 noiembrie, toate deseurile din judet sunt transportate la depozitul deschis de Consiliul Judetean la Stauceni, cu o investitie de aproape 40 milioane euro.

"Municipalitatea pregateste delegarea gestiunii pe depozitul inchis catre societatea Urban Serv pentru monitorizarea conditiilor de mediu, pentru a gestiona toate lucrarile care se vor implementa acolo. In acest sens, am avut o discutie cu colegii de la departamentul de specialitate si cu operatorul Urban Serv, pentru a vedea care sunt modalitatile si conditiile pentru a face gestiunea prin incredintare directa catre Urban Serv"
, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei. El a precizat ca se discuta si varianta de solicitare a unui aviz de la Ministerul Mediului, pentru ca deseurile din zona Rediu sa nu mai fie mutate la Stauceni, pe rampele provizorii, si sa fie facute operatiuni similare cu cele de la vechea rampa, care a fost inchisa in vara anului 2012. Un astfel de aviz ar scuti municipalitatea de costurile cu transferul deseurilor depozitate ...

Actualitate / stiri Actualitate176 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Gunoiul, motiv de atac la adresa sefului din Botosani

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 06:16

Gunoiul, motiv de atac la adresa sefului din BotosaniDeputatul liberal Verginel Gireada s-a dezlantuit la adresa PSD Botosani. Fost primar al comunei Mihai Eminescu, el l-a acuzat pe Costica Macaleti (PSD), presedintele Consiliului Judetean Botosani, ca este depasit de problema gunoiului si ca populatia va trebui sa suporte preturi uriase din cauza incompetentei unor sefi.

"In ultimul timp la Consiliul Judetean s-a creat un monopol in care toate primariile din judet sunt blocate si preturile sunt de la de la 1,2 lei la triplu sau de zece ori mai mare per persoana la gunoi. Cum vor suporta oamenii simpli, de la tara, cand se vor plati acele sume daca ei nu au nici macar gunoi pentru ca ei nu au bani de o punga cu fidea?"
, s-a intrebat Gireada.

Amenzi din cauza gunoaielor

El a mai atras atentia ca exista o singura firma in piata, ca este monopol si ca se va ajunge in situatia in care oamenii vor plati preturi uriase la gunoi.
"Actualul presedinte al CJ nu stie sa gestioneze problema, nu mai departe primariile au stat luni de zile ingropate in gunoi"
, a declarat Gireada.

Liberalul a mai lansat un atac la adresa lui Macaleti si a PSD Botosani si a precizat ca social-democratii s-au folosit de Razvan Rotaru, comisar sef al Garzii de Mediu, pentru a amenda doar primariile PNL care au probleme cu deseurile, iar pe cele social-democrate le-a trecut cu vederea.
"Prin oamenii care ii au in teritoriu, prin Razvan Rotaru care este copilul de suflet al unei persoane de la judet, au decis sa amendeze doar primarii PNL, ceea ce nu mi se ..

Actualitate / stiri Actualitate120 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Curatenie generala

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 09:16

Curatenie generalaScoala nr. 17 Botosani s-a alaturat campaniei nationale de curatenie generala "Let's Do It, Romania!". Zeci de elevi si profesori au strans gunoaiele de pe strazi in jurul unitatii de invatamant, dar si in cartierele Rotunda si Curcubeului.

Alaturi de elevi au fost profesorii Viviana Furtuna, profesor de fizica, Adelina Nacu, Paula Stan, Daniela Croitoru, Cristina Ratoi si Lorin Dascaliuc, profesor de istorie. Atat elevii, cat si profesorii, au fost mirati de cantitatea mare gunoaie pe care le-au adunat in cativa zeci de saci.

Alina CALINIUC

Actualitate / stiri Actualitate84 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Trei comisii pentru gunoiul din Botosani si Saveni

Sambata, 14 Mai 2016, ora 09:15

Trei comisii pentru gunoiul din Botosani si SaveniPrefectul judetului Botosani, Dan Nechifor, a stabilit, in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, infiintarea a trei comisii care sa verifice daca rampele de gunoi de la Botosani si Saveni mai pot primi deseuri pentru a se debloca situatia companiilor care stau cu masinile incarcate cu gunoi si nu au unde descarca.
"Comisiile vor stabili daca la Saveni si la Botosani se mai pot primi deseuri pentru ca daca se poate atunci nu avem nicio criza
", a declarat prefectul Nechifor.

Aceste comisii vor fi formate din reprezentanti ai autoritatilor de mediu, ai Politiei, Institutiei
Prefectului si Inspectoratului pentru Situatii de Urgente. Fiecare comisie va intocmi un proces verbal de constatare.

Trei firme care colecteaza deseuri din comune nu mai sunt primite sa depoziteze gunoaiele pe rampele din Saveni si Botosani pe motiv ca sunt pline. Prefectul a declarat ca in cazul in care trebuie hotarare de Consiliu Local pentru ca pe cele doua rampe sa se primeasca deseuri din alte localitati atunci sa se organizeze sedinte de urgenta.
Alina CALINIUC

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Botosaniul este blocat sub gunoaie

Vineri, 13 Mai 2016, ora 07:43

Botosaniul este blocat sub gunoaieUna dintre firmele care transporta deseuri din comunele judetului Botosani, Pavra Com, condusa de Petru Filip, nu mai colecteaza gunoaiele din 10 comune, avand contracte in total cu 26 de unitati administrativ-teritoriale. Cel mai mare pericol este in cele trei masini parcate langa groapa de gunoi de la Saveni, inca de vineri, si unde se formeaza levigat.

"Am masini la Saveni cu gunoi incarcat inca de joi si vineri din Vorniceni, Mihai Eminescu si Corni. Masinile stau acolo pentru ca nu ne mai primesc pe rampa de la Saveni, spun ca nu mai au loc, dar acolo se aduce si din Iasi gunoi, iar pentru noi nu au loc. Pentru noi nu au loc nici la Botosani, nici la Darabani, ca sunt pline gropile, dar toate cele trei localitati au primari de o anumita coloratura politica si nici nu vreau sa cred ca pun in pericol un judet pentru o campanie electorala. Eu le-am oferit solutii, sa ne lase sa depozitam la Botosani sau pe o platforma temporara, dar nu se vrea. Nu pot spune ca este o persoana anume care nu vrea, dar autoritatile nu rezolva problema. Daca ar deschide depozitul de la Stauceni totul s-ar rezolva. Am sunat si in Iasi si Suceava, dar nu ne primeste nimeni cu gunoiul"
, a spus Petru Filip, administratorul Pavra Com. Aceasta firma a incetat sa mai colecteze deseuri din comunele Cristesti, Draguseni, Curtesti, Mihai Eminescu, Nicseni, Ibanesti, Cotusca, Vladeni, Braesti, Leorda, Ungureni.

Petru
Filip a adus in continuare acuzatii grave la adresa autoritatilor. "
Avem levigat in ...

Actualitate / stiri Actualitate125 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

29,9 milioane de lei pentru gestionarea gunoaielor

Marti, 22 Martie 2016, ora 07:48

29,9 milioane de lei pentru gestionarea gunoaielorConsiliul Judetean a stabilit, la a treia licitatie, ca oferta de 29,9 milioane lei a firmei Girexim Pitesti este cea castigatoare pentru administrarea in urmatorii opt ani a depozitului de deseuri al judetului amenajat in satul Victoria, comuna Stauceni.

Oferta firmei din Pitesti a fost de 70% din valoarea de pornire a licitatiei, respectiv suma de 42,7 milioane lei.

Final de proiect

La licitatie au mai fost oferte si din partea Urban Serv Botosani, Elsaco Electronic Botosani, Rosal Roman impreuna cu Diasil si SOIM SRL.

"Termenul de contestatie este de zece zile la aceasta licitatie si speram sa nu fie pentru a putea administra depozitul de deseuri de la Stauceni", a declarat Gheorghe Sorescu, presedintele Consiliului Judetean Botosani. Depozitul de deseuri de la Stauceni a fost construit 40 milioane euro fonduri europene. In cadrul acestui proiect mai sunt cateva licitatii pentru stabilirea firmelor care vor colecta gunoaiele din cele cinci zone ale judetului. Daca nu vor fi contestatii, groapa de gunoi de la Stauceni va incepe sa primeasca deseuri din judet, dupa ce va fi preluata de firma din Pitesti. Daca vor fi contestatii, judetul Botosani va avea o mare problema pentru ca nu mai sunt gropi in judet care sa aiba capacitatea de preluare a gunoaielor din intreg judetul.

Alina CALINIUC

40 de milioane de euro

Aceasta este suma cu care s-a construit rampa de la Stauceni.

Actualitate / stiri Actualitate147 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Spitalul din Saveni, in stare avansata de degradare

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 18:16

Spitalul din Saveni, in stare avansata de degradareElena Cardas, medic la Sectia din Saveni a Spitalului Judetean de Urgenta din Botosani a publicat joi, pe contul sau de Facebook, un set de fotografii prin intermediul carora arata starea de degradare a unitatii medicale, ea catalogand fostul spital orasenesc din Saveni drept "Spitalul fantoma". Mormane de gunoaie, geamuri sparte, daramaturi sunt intalnite la tot pasul.

"Aceasta este fata nevazuta a spitalului unde muncesc. Saveni, 2016. E dezolant si salbatic, parca as locui intr-un platou de filmare la Hollywood, lipsesc doar fantomele. Ma simt ca 'Intr-un veac de singuratate' al lui Garcia Marquez", scrie pe reteaua de socializare medicul Elena Cardas, in varsta de 57 de ani.

Spitalul Orasenesc Saveni a fost desfiintat in 2011, in urma procesului de comasare a unitatilor spitalicesti. In prezent, el functioneaza ca sectie exterioara a Spitalului Judetean de Urgenta "Mavromati".

Actualitate / stiri Actualitate212 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Amenzi pentru botosanenii care arunca gunoiul pe strada

Luni, 01 Februarie 2016, ora 09:19

Amenzi pentru botosanenii care arunca gunoiul pe stradaNesimtire, lipsa de educatie si dezinteres, astea i-au facut pe unii botosaneni sa se comporte ca niste primitivi. Serviciul Protectia Mediului din Politia Locala a municipiului Botosani a inceput 2016 cu cateva sanctiuni pentru botosanenii care-si abandoneaza gunoaiele la intamplare. "Facem apel la oamenii de buna credinta sa ne informeze despre situatii asemanatoare, fiindca numai impreuna vom putea mentine un oras curat, verde si european", a declarat Ioan Onutu, directorul Politiei Locale Botosani.

Pe strada Varnav, sapte botosaneni au fost amendati cu cate 100 lei, pentru ca s-au pus gunoiul in cosurile de pe trotuar. Pe strada Bujorului, un botosanean si-a pus la dispozitie curtea pentru depozitarea deseurilor, iar pana acum a primit trei amenzi a cate 300 lei fiecare. De asemenea, la intersectia Miron Costin cu Petru Rares sunt depozitate deseuri pe un teren si proprietarii risca amenzi cuprinse intre 400 si 1000 lei.

Alina CALINIUC

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Cinci oferte pentru gestionarea depozitulu de deseuri din Botosani

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 11:51

Cinci oferte pentru gestionarea depozitulu de deseuri din BotosaniConsiliul Judetean a primit cinci oferte din partea firmelor si asocierilor de firme pentru administrarea depozitului judetean de deseuri din satul Victoria, comuna Stauceni. Luni au fost deschise ofertele primite de la Urban Serv SA Botosani, Rosal Roman si Diasil Suceava, Elsaco Electronic Botosani si Soim SRL, precum si o firma din Pitesti. Depozitul judetean de deseuri a fost construit cu fonduri europene intr-un proiect cu o valoare de aproape 40 milioane euro. Acolo vor fi duse gunoaiele din tot judetul, dupa ce vor fi depozitate mai intai pe rampele de transfer, acolo unde inca nu s-a organizat licitatie. Este a doua licitatie pentru depozitul de la Stauceni, prima fiind organizata in luna mai si fiind anulata din cauza lipsei de oferte eligibile. Firma care va gestiona depozitul de deseuri de la Stauceni trebuie sa asigure selectarea gunoaielor si reciclarea acestora, trebuie sa mai construiasca o statie de sortare a deseurilor si va percepe tarifele la preturi care sa genereze profit.

Alina CALINIUC

Actualitate / stiri Actualitate115 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Verificari in bazinele celui mai mare complex de agrement din Botosani

Marti, 04 August 2015, ora 06:16

Verificari in bazinele celui mai mare complex de agrement din BotosaniParcul regional de agrement Cornisa, care va cuprinde si un aqua-parck, a ajuns la un stadiu care ii va incanta pe botosaneni. Cea mai mare investitie publica aflata in derulare in municipiul Botosani a ajuns sa verifice gradul de etanseizare a bazinelor de inot.

Teste in luna august

Zona piscinei acoperite, unde vor fi montate si tobogane de apa, este in curs de termoizolare, urmand sa mai fie montate panourile de sticla. "Pentru toti cei care intreaba ce facem in Botosani in aceasta perioada, le prezint stadiul avansat al unei investitii de aproape 60 milioane lei. Pentru prima data s-au verificat in aceasta saptamana etanseitatea si izolarea bazinelor. Perioada de teste va continua in luna august. Am ales modelul si culoarea pentru gresia si faianta de interior", a declarat primarul Portariuc. Investitia de la Cornisa este realizata cu o finantare de 50% din fonduri europene nerambursabile, iar diferenta este asigurata printr-un credit bancar de municipalitate. Parcul Cornisa cuprinde terenuri de sport in aer liber si acoperite, aqua-parck, patinoar acoperit, rau de rafting, un amfiteatru, zona de SPA si zona de peste 30 hectare impadurita.

Citeste si: Botosaniul risca sa fie inghitit de gunoaie

Alina CALINIUC

"Dupa ce vom termina aceasta investitie, care va genera locuri de munca si crestere economica pentru oras, ne vom concentra pe reabilitarea cartierelor din Botosani si a transportului public" - primarul Ovidiu Portariuc

Actualitate / stiri Actualitate154 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Botosaniul risca sa fie inghitit de gunoaie

Luni, 03 August 2015, ora 09:16

Botosaniul risca sa fie inghitit de gunoaieConsiliul Judetean Botosani a programat, in data de 7 septembrie, una dintre cele mai importante licitatii ale anului. Cu o valoare de 42 milioane lei (aproape 10 milioane euro), licitatia are denumirea oficiala de "Contract de delegare a gestiunii prin concesionare a activitatilor de depozitare, tratare si valorificare a deseurilor municipale nepericuloase in Judetul Botosani - administrare a statiilor de transfer, sortare a deseurilor municipale si administrare a depozitului de deseuri". Licitatia a mai fost organizata in urma cu o luna, dar s-a anulat pentru ca una dintre oferte a fost descalificata si in cursa au mai ramas doar doi licitatori.

Citeste si Primarul Ovidiu Portariuc cere sprijinul botosanenilor pe Facebook

Daca si de aceasta data se va intampla la fel sau va fi vreo contestatie la rezultat, judetul Botosani risca sa fie ingropat la propriu in gunoaie pentru ca nu va mai avea unde sa depuna deseurile. Anul viitor expira toate autorizatiile provizorii date gropii provizorii de la marginea municipiului Botosani. In cazul in care Consiliul Judetean nu va reusi sa stabileasca o firma care sa administreze depozitul de la Stauceni, atunci oamenii fie nu vor mai avea unde arunca gunoaiele, fie vor fi transportate in alte judete la costuri mult mai mari.

Alina CALINIUC

Licitatia urmareste stabilirea unei firme care va administra depozitul judetean de deseuri din satul Victoria, comuna Stauceni. Firma ar putea castiga bani frumosi din reciclarea gunoiului.

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Bataie pe depozitul de gunoi de la Victoria

Sambata, 09 Mai 2015, ora 12:15

Bataie pe depozitul de gunoi de la VictoriaPe data de 27 mai va avea loc licitatia prin care Consiliul Judetean Botosani vrea sa stabileasca firma sau asocierea de firme care va administra depozitul judetean de deseuri de la Victoria. "Joi a avut loc vizita in teren si din cate am inteles au fost reprezentanti de la vreo sase firme care s-au interesat de cum arata depozitul de la Victoria, comuna Stauceni, dupa care au mers si la Stefanesti pentru a vedea o statie de transfer", a declarat Gheorghe Sorescu, presedintele interimar al Consiliului Judetean.

Detalii financiare

Depozitul regional de deseuri si statiile de transfer din judet, plus inchiderea gropilor de gunoi neconforme, au costat judetul aproape 40 milioane de euro, fonduri europene. Desi finalizat de anul trecut, depozitul de la Victoria sta nefolosit pentru ca nu s-a stabilit cine il va administra. Momentan, toate deseurile din judetul Botosani sunt aduse la depozitul temporar de la marginea municipiului resedinta de judet, care a primit a doua autorizatie temporara de functionare. Dupa ce se va stabili cine va administra groapa de gunoi de la Victoria, toate gunoaiele depozitate in ultimii doi ani la marginea municipiului vor fi transferate acolo, costul urmand sa fie suportat de administratiile publice locale.

Economii de peste 300.000 lei in Zona Metropolitana

Alina CALINIUC

"Se va merge pe pretul cel mai mic, dar si pe situatia financiara a firmelor care vor licita pentru ca in primul an de zile vor trebui sa vina cu bani pentru sustinerea ...

Actualitate / stiri Actualitate223 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Botosanenii au aruncat la Paste cu 60 de tone de deseuri mai mult

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 15:15

Botosanenii au aruncat la Paste cu 60 de tone de deseuri mai multA crescut consumul la Botosani la Sarbatorile Pascale, iar asta se vede si in cantitatea mare de gunoaie pe care Urban Serv SA, firma de salubrizare, a strans-o. 560 de tone de deseuri s-au strans in Botosani in zilele in care gospodinele pregateau bucatele pentru masa de Pasti, iar in cele trei zile de sarbatoare s-au mai colectat 50 de tone. "Anul acesta am colectat cu circa 60 de tone mai mult fata de anul trecut. Am colectat foarte multe cartoane si resturi menajere si diferite deseuri de la curatenia care se face in casa", a spus Simion Drelciuc, managerul Urban Serv.

Vesti bune pentru laptarii din Botosani

Alina CALINIUC

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Groapa de gunoi de la Stauceni sta inchisa de un an

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 06:19

Groapa de gunoi de la Stauceni sta inchisa de un anFinalizat inca de la inceputul lui 2014, depozitul de deseuri de la Stauceni se afla in conservare pentru ca nu a fost stabilita firma care il va administra. Licitatia nici macar nu a fost publicata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) si nici nu se stie data la care va avea loc. Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv SA (firma de salubritate), a declarat ca societatea pe care o conduce este nevoita sa faca o noua investitie in al treilea punct temporar de preluare a deseurilor din tot judetul. "Am inceput demersurile pentru ca autorizatia pentru al doilea punct temporar expira in aprilie. In momentul de fata groapa de gunoi este inchisa si se lucreaza la ecologizarea ei, iar gunoiul din tot judetul este adus in punctul nostru temporar de preluare", a declarat Drelciuc.

Gunoiul se transporta in judetele vecine

Nu se stie daca pana in aprilie 2016, cand va expira autorizatia pentru al treilea punct de preluare a deseurilor, va fi finalizata procedura de desemnare a firmei care va administra depozitul de la Stauceni. In cazul in care vor exista contestatii intre firme si chiar procese se va ajunge sa nu mai fie vreun loc in care sa existe autorizatie pentru depozitarea deseurilor si gunoaiele vor fi carate, la pret mai mare, in judetele vecine. Cristian Achitei, vicepresedintele CJ Botosani, a declarat ca in urmatoarea sedinta vor fi date ultimele aprobari pentru lansarea licitatiei care va stabili firma care va administra investitia de 40 milioane ...

Actualitate / stiri Actualitate192 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Consiliul Judetean Botosani isi deschide firma de salubritate

Marti, 21 August 2012, ora 09:09

Consiliul Judetean Botosani isi deschide firma de salubritateSefii administratiei nu vor ca serviciul de curatenie sa intre pe mana vreunei firme private * ca urmare, va gestiona colectarea si transportul gunoaielor

Consiliul Judetean a facut demersurile necesare pentru a primi acceptul Ministerului Mediului de a infiinta un serviciu in cadrul institutiei pentru a gestiona colectarea, transportul si depozitarea deseurilor la nivel judetean. Proiectul de construire a depozitului judetean de deseuri, o investitie din fonduri europene in valoare de aproape 40 milioane euro, a fost finantat prin Ministerul Mediului, iar pentru a modifica datele din contract trebuie avizul acestui for.

"Proiectul este facut in asa fel, de fosta conducere a judetului, incat la final Consiliul Judetean sa puna gratuit la dispozitia unei firme private masinile pentru transport, pubelele pentru colectare, firma privata mai trebuie doar sa stabileasca pretul pentru gunoi si sa incaseze bani. Eu nu pot permite ca investitia pe care o facem din fonduri europene sa o punem gratuit la dispozitia unei firme. Juristii au verificat legislatia si sa constatat ca ne este permis sa infiintam un serviciu in cadrul consiliului pentru a gestiona colectarea si transportul gunoaielor. Vom infiinta serviciul, vom angaja oameni si vom mentine pretul sub control pentru ca am investit banii europeni pentru botosaneni si nu pentru interesele unei firme private", a declarat Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean.

El a spus ca in cazul in care Ministerul Mediului ..

Business / stiri Business192 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Elevii Scolii 10 au curatat parcul de langa Casa Tineretului

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 02:01

Elevii Scolii 10 au curatat parcul de langa Casa TineretuluiElevii de la Scoala 10 din municipiul Botosani au dat, ieridimineata, o lectie de igienizare a mediului inconjurator tuturor trecatorilor dinparcul de langa Casa Tineretului.

In cadrul programului "Scoala altfel", elevii din 10 clase ale unitatii de invatamant au curatat de gunoaie parcul, au plantat copaci si iau varuit pe cei deja existenti. Actiunea elevilor sa numit "Ecologistii in actiunie" si a fost organizata in parteneriat cu Directia Silvica si Primaria municipiului Botosani, care leau oferit 10 copaci pentru ai planta. "Ne dorim sai invatam pe copii sa traiasca intrun mediu curat si sanatos, sa respire un aer proaspat, sa constientizeze importanta unui mediu curat si, de ce nu, sa facem orasul frumos. Am inceput actiunea noastra cu igienizarea parcului si apoi am continuat cu plantarea copacilor, iar acum, spre final, continuam cu varuirea copacilor", a declarat Irina Archip, consilier educativ in cadrul Scolii 10 Botosani.

La activitate au luat parte elevii din doua clase din invatamantul primar si din opt clase din ciclul gimnazial.

Alina Caliniuc

Actualitate / stiri Actualitate210 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Peste 10.000 de voluntari au curatat, sambata, judetul Botosani

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 02:01

Peste 10.000 de voluntari au curatat, sambata, judetul BotosaniZiua de sambata a inceput foarte devreme pentru voluntarii botosaneni ai campaniei "Let's Do It, Romania"! Dimineata, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului inca se prezentau voluntari noi fata de cei inscrisi, pentru a participa la actiunea de curatenie, programata pentru ziua de 24 septembrie.

Voluntarilor inscrisi li sau alaturat oficialitati ale judetului, printre care prefectul Cristian Roman, subprefectul Silvana Tudorache, primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, viceprimarul municipiului Botosani, Catalin Alexa, directorul Cancelariei Prefectului, Sorin Grindei, directorul Garzii de Mediu, Rodica Zelinca, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, Dana Boariu, dar si reprezentanti de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani, Comandamentul pentru Jandarmi, Politia municipiului Botosani, RomSilva, Sistemul de Gospodarire al Apelor, Inspectoratul Scolar Botosani.

Autoritatile locale si judetene au lasat costumul deoparte pentru o vestimentatie sport si au strans cot la cot cu ceilalti voluntari gunoaiele din zonele care leau fost repartizate.

Prefectul Cristian Roman, alaturi de subprefectul Silvana Tudorache, dar si angajati ai institutiei si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Garda de Mediu au luat la pas zona din apropierea lacului de la Ipotesti.

Primarul Catalin Flutur sa alaturat echipei de tineri din PDL, partidul pe care il conduce si a curtatat zona Lebada. Tot acolo, au dat o mana de ajutor ...

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Botosaniul iese la curatenie

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 02:02

Zeci de voluntari, asociatii, detinuti, politicieni si institutii publice din Botosani sau alaturat campaniei generale de curatenie "Let's do it, Romania!", care se va desfasura la nivel national sambata, 24 iunie.

Organizatia de Tineret a Partidului Democrat Liberal (OTPDL) Botosani va ecologiza zona LebadaZaicesti. "O actiune de genul acesta are un impact foarte important, in special asupra tinerilor. Sunt binevenite astfel de actiuni deoarece curata anumite zone, dar vin si cu o componenta de educatie legata de cetateni. OTPDL Botosani intotdeauna sa implicat in crearea si mentinerea unui mediu inconjurator curat si sanatos. Incercam si prin aceasta participare sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste impactului negativ al gunoaielor asupra mediului", a declarat Gabriel Alecsandru, presedintele OTPDL Botosani.

Contribuind la demersul general de protejare a mediului inconjurator, 20 persoane private de libertate aflate in custodia Penitenciarul Botosani vor desfasura activitati de ecologizare si curatenie in zona de agrement amplasata intre strada Pacea din municipiu si DN 58 dintre Botosani si Suceava. "Scopurile si obiectivele acestei actiuni sunt: insusirea prin implicarea activa a unor norme de conduita civica si ecologica de catre persoanele private de libertate, constientizarea de catre comunitatea locala a dorintei si capacitatii persoanelor private de libertate de a se implica activ in mentinerea unui mediu inconjurator curat si sanatos, stimularea ...

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

A inceput constructia depozitului de gunoi

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 02:02

A inceput constructia depozitului de gunoiConsiliul Judetean a inceput constructia noului depozit zonal de deseuri al judetului, situat la hotarul dintre comunele Stauceni si Gorbanesti. Rampa se va intinde pe 20 de hectare de teren. Ieri, la predarea amplasamentului pentru demararea lucrarilor a fost prezent Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean, reprezentantii firmelor Hidroconstructia si Electroalfa Botosani si Argip Pitesti, precum si proiectantii.

Proiectul are o valoare de 40 milioane de euro si va include si inchiderea gropii de gunoi de la marginea municipiului Botosani, achizitia de masini de transport. "Suntem la locul unde se va construi de astazi (marti - n.r.) noul depozit de deseuri al judetului Botosani, de data aceasta unul conform cu solicitarile Uniunii Europene, pe o suprafata de aproximativ 20 de hectare transferata de la Primaria Stauceni. Rampa se va construi pe 12 hectare, iar lucrarile presupun realizarea, in primul si in primul rand, a unei prime celule de primire a deseurilor. Depozitul va avea si o statie de sortare si tot ce trebuie pentru a prelua in bune conditiuni a deseurilor din intreg judetul. Construim un nou sistem de salubritate la nivelul judetului si care va fi gestionat de Consiliul Judetean", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Primarul comunei Stauceni, Cozmin Epuras, a declarat ca la nivelul comunitatii locale castigul va veni din impozitele percepute pentru constructiile efectuate pe cele 20 de hectare, precum si forta de munca ...

Actualitate / autoritati198 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Incepe constructia depozitului de deseuri de la Stauceni

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 02:01

Incepe constructia depozitului de deseuri de la Stauceni12 milioane de euro vor fi investite in constructia depozitului zonal de deseuri al judetului, constructie care va fi amplasata in comuna Stauceni, pe raza satului Victoria, la limita cu comuna Gorbanesti.

Proiectul, per total, se ridica la peste 40 milioane de euro, diferenta reprezentand constructii de utilitati, cai de acces, consultanta. Construirea depozitului zonal de deseuri va fi facuta de firmele Hidroconstructia, Electroalfa Botosani si Argip Pitesti. Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean, institutie beneficiara a proiectului, a declarat ca ordinul de incepere a lucrarilor ar putea fi dat saptamana viitoare.

Joi a avut loc la sediul Consiliului Judetean o intalnire intre beneficiarii lucrarii, constructori, consultanti si proiectanti. "Este vorba despre un contract, pe langa cele opt care presupun tot acest sistem integrat, valoarea totala a finantarii pentru acest sistem integrat este de circa 41 milioane de euro cu TVA, din care contractul pe care astazi lam demarat detine aproape 12 milioane de euro. Contractul are doua parti mari, construirea unui nou centru de depozitare, a unei noi gropi, de data aceasta ecologice, conformacu cerintele Uniunii Europene, la Stauceni, si de asemenea dotarea, tot in incinta depozitului, cu o statie de sortare", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Acesta a precizat ca durata de executie a lucrarilor este de 18 luni, dupa care urmeaza o perioada de 60 de luni pentru garantie. ...

Business / stiri Business256 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Investitii cu bani din gunoaie

Joi, 17 Iunie 2010, ora 02:07

Societatea de salubrizare botosaneana va achizitiona un Mercedes pentru maturarea strazilor in valoare de 400 de mii de lei. Ca afacerile merg bine, o arata si salariile angajatilor care primesc si sporuri de penibilitate pentru munca depusa. Un maturator castiga lunar 1300 de lei plus bonuri de masa, scrie Adevarul.

"Ar fi afacere daca reusim sa o cumparam cu 400 de mii

Business / bani95 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Din vara, orasul Flamanzi si patru comune limitrofe vor deveni mai curate

Marti, 16 Martie 2010, ora 02:03

Orasul Flamanzi din judetul Botosani si comunele sale limitrofe - Frumusica, Cosula, Copalau si Prajeni - vor deveni mult mai curate, din vara acestui an. Administratiile locale din cele cinci localitati implementeaza un proiect in valoare de 1,2 milioane de lei privind gestionarea deseurilor, care cuprinde constructia unei statii de sortare a gunoaielor si achizitii importante de masini si europubele. Constantin Pitorac, primarul

Actualitate / Flamanzi120 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]


Cele mai citite stiri
Scandalul de la Constanta: Colonelul Amarandei a trimis la Botosani scara mobila pentru un porumbel - GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea ...
A fost eliberat certificatul de urbanism pentru constructia Variantei de ocolire a municipiului Dorohoi
Sursa foto: nvconstruct.ro Consiliul Judetean Botosani a emis certificatul de urbanism pentru ...
Unde se face branza de oaie considerata cea mai buna din Romania. Secretul ei, explicat de un reputat cercetator
Specialistii spun ca laptele folosit este obtinut de la o rasa de oi unicat in Europa, fiind cel mai ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor