Articole despre "proiect groapa de gunoi stauceni"

Rezultatele 1 - 18 din 18 (0.325 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Desteptaciunea judetului a dat un chix de 10 milioane de euro care duhneste

Duminica, 11 Noiembrie 2018, ora 23:29

Desteptaciunea judetului a dat un chix de 10 milioane de euro care duhnesteBotosaniul se confrunta cu o criza a salubrizarii fara precedent in ultimele doua decenii. Si culmea, aceasta vine dupa ce s-au investit peste 10 milioane de euro in amenajarea unei noi rampe de depozitare a deseurilor.

Urban Serv nu poate ridica trei tipuri de deseuri...

Botosaneanul
primeste aproape zilnic reclamatii din partea locuitorilor municipiului cu poze mai mult decat graitoare de la punctele de colectare din cartiere.

Pubelele sunt arhipline, iar oamenii isi lasa sacii in afara

Actualitate / stiri Actualitate127 vizite[ Botosaneanul ]

O firma din Pitesti va administra groapa de gunoi din Botosani

Luni, 21 Martie 2016, ora 18:28

O firma din Pitesti va administra groapa de gunoi din BotosaniA treia oara a fost cu noroc. Depozitul de deseuri al judetului Botosani va fi administrat de o firma din Pitesti. Consiliul Judetean a stabilit, la a treia licitatie, ca oferta de 29,9 milioane lei a firmei Girexim Pitesti este cea castigatoare pentru administrarea in urmatorii opt ani a depozitului de deseuri al judetului amenajat in satul Victoria, comuna Stauceni.
Astfel, in urmatorii opt ani, firma din Pitesti va stabili cat vom plati noi ca sa depozitam gunoiul pe platforma construita de

Actualitate / stiri Actualitate230 vizite[ Banul Botosanean ]

29,9 milioane de lei pentru gestionarea gunoaielor

Marti, 22 Martie 2016, ora 07:48

29,9 milioane de lei pentru gestionarea gunoaielorConsiliul Judetean a stabilit, la a treia licitatie, ca oferta de 29,9 milioane lei a firmei Girexim Pitesti este cea castigatoare pentru administrarea in urmatorii opt ani a depozitului de deseuri al judetului amenajat in satul Victoria, comuna Stauceni.

Oferta firmei din Pitesti a fost de 70% din valoarea de pornire a licitatiei, respectiv suma de 42,7 milioane lei.

Final de proiect

La licitatie au mai fost oferte si din partea Urban Serv Botosani, Elsaco Electronic Botosani, Rosal Roman impreuna cu Diasil si SOIM SRL.

"Termenul de contestatie este de zece zile la aceasta licitatie si speram sa nu fie pentru a putea administra depozitul de deseuri de la Stauceni", a declarat Gheorghe Sorescu, presedintele Consiliului Judetean Botosani. Depozitul de deseuri de la Stauceni a fost construit 40 milioane euro fonduri europene. In cadrul acestui proiect mai sunt cateva licitatii pentru stabilirea firmelor care vor colecta gunoaiele din cele cinci zone ale judetului. Daca nu vor fi contestatii, groapa de gunoi de la Stauceni va incepe sa primeasca deseuri din judet, dupa ce va fi preluata de firma din Pitesti. Daca vor fi contestatii, judetul Botosani va avea o mare problema pentru ca nu mai sunt gropi in judet care sa aiba capacitatea de preluare a gunoaielor din intreg judetul.

Alina CALINIUC

40 de milioane de euro

Aceasta este suma cu care s-a construit rampa de la Stauceni.

Actualitate / stiri Actualitate145 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Prostie sau hotie? A treia licitatie pentru groapa de gunoi a judetului

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 15:29

Prostie sau hotie? A treia licitatie pentru groapa de gunoi a judetuluiStrigator la cer! Dupa ce a "bagat in gard" de doua ori licitatia si anunta demararea procedurii de negociere directa, Consiliul Judetean Botosani anunta o noua licitatie pentru a stabili firma care va administra groapa de gunoi a judetului.
Consiliul Judetean Botosani nu reuseste sa stabileasca o firma care sa administreze depozitul judetean de deseuri de la Victoria, comuna Stauceni. Institutia condusa de Gheorghe Sorescu va organiza a treia licitatie in acest sens, asta desi a anuntat ca

Actualitate / stiri Actualitate159 vizite[ Banul Botosanean ]

SCANDAL la Curtesti! Primarul, satenii si roaba cu gunoi! Oamenii platesc gunoiul menajer, insa trebuie sa-l duca la o distanta de 2 km: "Astia nu-s normali la cap? Faci o ora pana acolo" FOTO, VIDEO

Vineri, 21 August 2015, ora 08:30

SCANDAL la Curtesti! Primarul, satenii si roaba cu gunoi! Oamenii platesc gunoiul menajer, insa trebuie sa-l duca la o distanta de 2 km: "Astia nu-s normali la cap? Faci o ora pana acolo" FOTO, VIDEOSituatia e demna de Nenea Iancu, daca intamplarea nu ar depasi cu mult pana si talentul lui Caragiale! Oamenii din Curtesti plateau 10 lei pentru ca gunoiul sa le fie luat din fata casei. Acum "nu mai sunt bani", spune primarul. Astfel ca satenii sunt pusi sa aduca gunoiul pana la primarie. Asta costa... 25 de lei! Mai mult, primarul nu intelege de ce atata tevatura: oamenii pot sa ingroape gunoiul in gradina daca nu ajung la punctul de colectare!

Situatie tensionata in satul Curtesti, acolo unde problema gunoiului menajer este una destul de delicata. Satenii care stau la marginea municipiului Botosani prefera sa-si duca gunoiul la tomberoanele din zona cartierului Bucovina si asta pentru ca cel mai apropiat punct de colectare a deseurilor din sat se afla la o distanta de 2 kilometri.

"Degeaba il platesc"

Revoltati pe ceea ce se intampla la ei in comuna, mai multi oameni au solicitat ajutorul presei, pentru ca s-au saturat sa stea cu gunoiul in curte.

Pana in urma cu doua saptamani, firma de salubrizare care colecteaza deseurile trecea cu masina pe poarta fiecarui om sau macar la colt de strada, insa, printr-o Hotarare de Consiliu Local, cetatenii au fost instiintati ca "ridicarea gunoiului menajer se va face numai din punctele fixe, amplasate special in acest sens".

Doar ca cel mai apropiat punct fix, unde satenii de la marginea satului pot sa duca gunoiul, se afla pe 2 kilometri distanta.

"Baietii mei il pun in masina si-l duc in oras, la tomberoane. La mine nu ajunge ..

Actualitate / stiri Actualitate251 vizite[ Stiri Botosani ]

Groapa ecologica de la Stauceni a fost finalizata

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 14:04

Groapa ecologica de la Stauceni a fost finalizataUnul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului
Judetean Botosani a fost finalizat. Este vorba despre groapa ecologica
de gunoi de la Stauceni, dezvoltata in cadrul unui proiect de management
integrat al deseurilor si reabilitare a siturilor istorice contaminate,
in valoare de peste 143 de milioane de lei.

Groapa de gunoi va fi data in folosinta in cel mai scurt timp, dupa stabilirea, prin licitatie, a operatorului de salubrizare.Obiectivul general al proiectului il reprezinta

Actualitate / autoritati462 vizite[ Botosaneanul ]

Din cauza prostiei alesilor: din ianuarie riscam sa fim inundati de gunoaie

Luni, 04 August 2014, ora 15:40

Din cauza prostiei alesilor: din ianuarie riscam sa fim inundati de gunoaieCu investitii de peste 40 milioane euro in sistemul de depozitare si transport deseuri, judetul Botosani risca sa fie inundat de gunoaie din ianuarie din cauza birocratiei si a prostiei alesilor locali. Consiliul Judetean nu reuseste sa duca la bun sfarsit un proiect mostenit de la fosta conducere care l-a semnat in 2011, iar autorizatia pentru groapa de gunoi de la Botosani expira in conditiile in care tot judetul aduce gunoiul la marginea municipiului.
Problema depozitarii deseurilor in

Business / stiri Business158 vizite[ Banul Botosanean ]

Consiliul Judetean ia inca un imprumut pentru sustinerea proiectelor europene

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 11:00

Consiliul Judetean ia inca un imprumut pentru sustinerea proiectelor europenePresedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanum, vine cu un proiect de hotarare, in sedinta din luna noiembrie, privind contractarea unui imprumut de 450 miliarde lei vechi pentru sustinerea proiectelor europene. O parte din bani vor fi directionati catre plata lucrarilor de la depozitul ecologic de la Stauceni.

"Scot din nou la licitatie si sper ca macar in ianuarie sa am un credit sa pot

Personalitati / Florin Turcanu70 vizite[ BotosaniNews.Ro ]

Ancheta DNA la groapa de gunoi

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 08:00

Ancheta DNA la groapa de gunoiLicitatia privind desemnarea constructorului depozitului judetean de deseuri, organizata de Consiliul Judetean (CJ) in mandatul lui Mihai Tabuleac, a ajuns pe masa procurorilor DNA. Surse neoficiale din cadrul CJ au confirmat declansarea unei anchete, dupa ce cazul a fost si in atentia Departamentului pentru Lupta Antifrauda.

La licitatia desfasurata anul trecut, in cadrul proiectului Managementul Deseurilor Publice, au fost depuse sase oferte, iar castigatoare a fost declarata cea mai

Business / afaceri268 vizite[ BotosaniNews.Ro ]

Perchezitii: DNA a descins la Consiliul Judetean

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 05:22

Perchezitii: DNA a descins la Consiliul JudeteanProcurorii Directiei Nationale Anticoruptie Bucuresti au descins simultan, miercuri, in biroul administratorului judetului Botosani, Radu Judele, aflat in sediul CJ, dar si la sediul firmei pe care acesta o detine in municipiul Iasi.

Initial, anchetatorii au venit la CJ si au sigilat biroul acestuia, dupa care au mers acasa la Judele, de unde au ridicat un laptop. Judele a revenit, alaturi de angajatii DNA, la serviciu, unde, pret de mai multe ore, biroul sau a fost rascolit, fiind cautate

Actualitate / stiri Actualitate184 vizite[ Evenimentul de Botosani ]

Maine se preda amplasamentul pentru noua groapa de gunoi

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 02:22

Groapa de gunoi de la Stauceni, mult dorita de botosaneni pentru ca va inchide actualul depozit de deseuri de la Rediu, face pasi mari spre realizare.
Potrivit presedintelui Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, investitia de la Stauceni se va realiza pe o suprafata totala de 20 de hectare din care 12 hectare suprafata ocupata. Maine, pe 25 octombrie, este programata actiunea de predare a amplasamentului dupa care vor incepe lucrarile.
"Din discutiile pe care le-am avut cu toti partenerii

Actualitate / autoritati269 vizite[ Jurnalul de Botosani si Dorohoi ]

Pe 25 octombrie incep lucrarile la noua rampa de gunoi a judetului

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 02:02

Pe 25 octombrie incep lucrarile la noua rampa de gunoi a judetuluiMihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean, a declarat ca marti, 25 octombrie, vor incepe lucrarile de constructie a noului depozit judetean de deseuri. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost semnat, iar pe 25 octombrie va avea loc predareaprimirea amplasamentului. Lucrarea va fi executata de firmele Hidroconstructia, Electroalfa si Argip.

"Dupa ce am reusit sa declansam lucrarile de reabilitate a Spitalului Judetean, luni am tinut sedinta de deschidere a proiectului privind crearea unui nou depozit pentru deseuri in judetul Botosani, cel de la Stauceni. Este o investitie care se ridica la o valoare de aproximativ 12 milioane de euro, fara TVA. Cea mai importanta parte din proiectul general si face parte dintrun contract de finantare, deci este finantat printrun contract incheiat cu UE si Guvernul Romaniei, in cadrul POS Mediu. Sunt 20 hectare, din care 12 hectare suprafata ocupata, pe care se va pune la punct un nou depozit conform cu cerintele europene, care va dispune si de o statie de selectare a ambalajelor si toate cele necesare ca deseurile sa fie colectate si depozitate in conditiuni mult mai bune decat pana acum.

Marele avantaj, pe langa cele de natura economica, pe langa protejarea mediului inconjurator, consta in faptul ca municipiul Botosani va scapa de aceasta groapa care se afla la bariera Sulita. Oamenii vor scapa de mirosuri, de ciorile carel supara atat pe domnul viceprimar Florin Ghiorghita si aceasta zona va avea posibilitatea sa se dezvolte ...

Business / stiri Business509 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Ministrul Borbely a semnat proiectul pentru groapa de gunoi de la Stauceni

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 02:01

Ministrul Borbely a semnat proiectul pentru groapa de gunoi de la StauceniLuni, Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, si Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, au semnat la Bucuresti, in prezenta premierului Emil Boc, contractul de finantare pentru proiectul "Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Botosani", al carui beneficiar este Consiliul Judetean.

Proiectul este printre primele din tara aprobat pentru finantare in cadrul Programului Operational Sectorial "Mediu", fiind cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Acesta are o valoare eligibila de aproape 31 de milioane de euro, din care bugetul local suporta doar 2%. Judetul Botosani va trebui sa asigure cheltuielile neeligibile ale proiectului, in valoare de doua milioane de euro, si TVAul aferent investitiei. Perioada de implementare a proiectului va fi 20102013, iar de investitiile realizate va beneficia intreaga populatie a judetului. "Prin implementarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Botosani, putem felicita intreaga echipa din cadrul Consiliul Judetean Botosani pentru realizarea obiectivelor de mediu. De asemenea, in perioada urmatoare, se vor crea noi locuri de munca, atat in etapa de realizare a investitiei, cat si in etapa de operare", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani. Groapa de gunoi se va construi la Stauceni si va include un depozit ecologic pe o suprafata de 18,6 ha, o linie de sortare si doua statii de transfer la Stefanesti ...

Business / bani551 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Gunoiul de Flamanzi va deveni gunoi european

Joi, 19 Februarie 2009, ora 10:35

Doua proiecte ambitioase, ambele realizate de Primaria Flamanzi, vor fi implementate in acest an, aplicarea lor urmand sa schimbe, in bine, se spera, nu numai fata ci si estetica orasului si a localitatilor invecinate. Primul este un proiect transfrontalier, realizat in parteneriat cu Ucraina, care urmareste construirea, pana in toamna, a podului de la Alexii, cel care face legatura intre satele Cordun si Poiana. Lucrarea are o valoare de 186.000 euro din care 44.000 euro reprezinta

Actualitate / Flamanzi209 vizite[ Jurnalul de Botosani si Dorohoi ]

Gunoiul se va scumpi

Miercuri, 31 Decembrie 2008, ora 11:29

Investitia in valoare de cateva zeci de milioane de euro in noua rampa de gunoi a judetului va duce la scumpirea taxei de salubrizare platita de populatie. in 2012, actuala groapa de gunoi a municipiului va fi inchisa, iar gunoaiele din municipiu dar si din restul localitatilor vor fi transportate la o rampa care va deservi intreg judetul. "Este vorba despre viitoarea rampa care va fi amplasata pe teritoriul comunei Stauceni. Acolo va fi dus gunoiul din toate localitatile judetului. Acum la

Actualitate / municipiu251 vizite[ Evenimentul de Botosani ]

Groapa de gunoi se va muta intre Stauceni si Gorbanesti

Joi, 28 Februarie 2008, ora 11:44

S-a decis noul amplasament pentru rampa de gunoi a Botosanilor. Cum actuala groapa de gunoi, amplasata la iesirea din municipiul Botosani, in zona Penitenciarului, va trebui inchisa pana in 2012, specialistii au trebuit sa caute un alt amplasament pentru viitorul depozit zonal, o rampa moderna care va fi realizata cu fonduri europene. Asadar, dupa o lunga perioada de analiza, din patru variante, s-a decis ca viitoarea rampa sa se realizeze intre comunele Stauceni si Gorbanesti. "Viitorul

Actualitate / Gorbanesti501 vizite[ Evenimentul de Botosani ]

Constantin Contac: "Daca nu ne ia nimeni in seama, vorbim in vant"

Marti, 25 Martie 2008, ora 10:22

Seful Consiliului Judetean Botosani este de parere ca locul pentru viitorul depozit ecologic al judetului, stabilit de catre reprezentantii Agentiei Judetene a Protectiei Mediului Botosani, nu este cea mai fericita alegere.

Constantin Contac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, sustine ca specialistii sunt cu totul in afara problemei. "Cei de la Mediu au facut tot felul de comentarii si aprecieri in legatura cu vestita groapa de gunoi a judetului Botosani. Eu cred ca vorbesc pe

Actualitate / stiri Actualitate142 vizite[ Evenimentul de Botosani ]

Corigenti la gestionarea deseurilor

Miercuri, 19 Martie 2008, ora 10:34

Lentoarea cu care Botosaniul inainteaza in proiectul pentru construirea unei gropi ecologice are explicatii chiar in echipa aleasa sa realizeze investitia. Un director al CJ a aratat ieri ca nu cunoaste deloc legea privind gestionarea deseurilor.
Rampa ecologica de gunoi a judetului Botosani va fi construita la Stauceni. Reprezentantii firmei de consultanta desemnate sa se ocupe de pregatirea megaproiectului Managementul Integrat al Deseurilor din judetul Botosani au prezentat ieri la

Personalitati / Dorin Ciustea190 vizite[ Monitorul de Botosani ]


Cele mai citite stiri
Record de imbolnaviri la Botosani in ziua in care s-au facut cele mai multe teste din pandemie
Judetul Botosani bifeaza astazi cel mai mare numar de persoane nou depistate cu Covid. Potrivit ...
FOTO 10 hale, 3 milioane euro, cel mai mare depozit logistic de frig din Moldova cu temperaturi de -18 si -24 grade
Proiectul de 3 milioane de euro pe care compania Casa Painii il va implementa pe platforma fostei ...
Perchezitii la angajati ai filialelor RAR din Bistrita-Nasaud, Botosani, Neamt, Bacau si Suceava
Lucratori de la Directia Judeteana Anticoruptie Suceava, precum si angajati ai filialelor ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor