Batran ajuns in puscarie, dupa ce a sfidat Serviciul de Probatiune

   

Procese intentate de catre Serviciile de Probatiune pentru revocarea sau anularea suspendarii executarii pedepsei exista cu sutele, dar extrem de rar ele se incheie cu trimiterea dupa gratii a celui vizat. De exemplu, in acest an, pana acum exista doar un singur caz, cel al sexagenarului Valeriu R., care locuieste intr-un sat din judetul Vaslui.
Omul a mai avut ceva dosare penale la viata lui, dar, de fiecare data, a scapat destul de usor. Ultima condamnare, cea data de catre Curtea de Apel Iasi la sfarsitul anului trecut, a fost de un an si patru luni de inchisoare cu suspendare pentru "distrugere prin incendiere". Adica modul in care a ales Valeriu sa transeze un mai vechi conflict cu o consateanca. Intrase peste ea in casa, a turnat benzina pe covorul de la intrare, apoi a dat foc si a fugit.

Conform sentintei date in urma acestei ispravi, mos Valeriu ar fi trebuit sa se prezinte lunar la Serviciul de Probatiune si sa efectueze 90 de ore de munca neremunerata in folosul comunitatii. N-a facut nici una, nici alta. Citat in patru randuri sa vina si sa iscaleasca la condica, sexagenarul a dat cateva raspunsuri scrise la modul sfidator. Cei de la probatiune si-au pierdut, la un moment dat, rabdarea si s-au adresat instantei. Ajuns in fata judecatorilor, batranelul a zis ca n-are de gand sa calce pe la probatiune si nici sa-si faca orele de munca. Pentru ca nu are "incredere in institutiile statului" si ca se simte "obligat" sa-si faca singur dreptate.

Intrigati, judecatorii au cerut expertiza psihiatrica, socotind ca omul nu-i in toate mintile. din nefericire pentru el, medicii au stabilit ca are discernamant. Pentru aceste motive, instanta a admis, saptamana trecuta, sesizarea Serviciului de Probatiune, a dispus revocarea suspendarii executarii pedepsei si trimiterea rebelului la puscarie. Unde va sta fix un an si patru luni. Marcel FLUERARU
Luni, 29 Iunie 2020, ora 21:51
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botosanean cu COVID, internat la Spitalul Judetean Mavromati din Botosani
Aproape 600 de botosaneni au fost tratati la Spitalul Judetean Mavromati din Botosani dupa ce au ...
Primarul botosanean diagnosticat cu COVID-19, Neculai Stratulat, a murit
Primarul comunei Baluseni, Neculai Stratulat, care a fost diagnosticat cu COVID-19, a murit, ...
Jandarmeria in doliu! A murit col.(rz) Costica Chitac. Dumnezeu sa il ierte!
A trecut la cele vesnice fostul comandant al Jandarmeriei Botosani, colonelul (rz) Costica Chitac. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor