Botosaniul risca sa fie inghitit de gunoaie

   

Consiliul Judetean Botosani a programat, in data de 7 septembrie, una dintre cele mai importante licitatii ale anului. Cu o valoare de 42 milioane lei (aproape 10 milioane euro), licitatia are denumirea oficiala de "Contract de delegare a gestiunii prin concesionare a activitatilor de depozitare, tratare si valorificare a deseurilor municipale nepericuloase in Judetul Botosani - administrare a statiilor de transfer, sortare a deseurilor municipale si administrare a depozitului de deseuri". Licitatia a mai fost organizata in urma cu o luna, dar s-a anulat pentru ca una dintre oferte a fost descalificata si in cursa au mai ramas doar doi licitatori.
Citeste si Primarul Ovidiu Portariuc cere sprijinul botosanenilor pe Facebook

Daca si de aceasta data se va intampla la fel sau va fi vreo contestatie la rezultat, judetul Botosani risca sa fie ingropat la propriu in gunoaie pentru ca nu va mai avea unde sa depuna deseurile. Anul viitor expira toate autorizatiile provizorii date gropii provizorii de la marginea municipiului Botosani. In cazul in care Consiliul Judetean nu va reusi sa stabileasca o firma care sa administreze depozitul de la Stauceni, atunci oamenii fie nu vor mai avea unde arunca gunoaiele, fie vor fi transportate in alte judete la costuri mult mai mari.

Alina CALINIUC

Licitatia urmareste stabilirea unei firme care va administra depozitul judetean de deseuri din satul Victoria, comuna Stauceni. Firma ar putea castiga bani frumosi din reciclarea gunoiului.
Luni, 03 August 2015, ora 09:16
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Jurnalista din Botosani decedata la numai 29 de ani
O fosta jurnalista din redactia Botosaneanul a trecut in lumea celor drepti. Madalina Moraru a ...
Doar 7 botosaneni s-au imunizat cu serul AstraZeneca
Autoritatile sanitare din Botosani avertizeaza asupra atractivitatii scazute in cazul singurului ...
Greselile fatale ale Aliatilor in fata lui Hitler. Cum a fost lasat sa cucereasca Europa in prima faza a ofensivei germane
Inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a fost dominat copios de Germania nazista. De altfel, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor