E clar! Municipiul Botosani ramane din noiem

   

Incepand cu data de 1 noiembrie, Urban Serv isi inceteaza activitatea de salubrizare si deszapezire in municipiul Botosani, dupa ce timp de trei luni de zile in Consiliul Local a fost o lupta apriga pe acest subiect intre PSD si PNL, fara a se ajunge la o concluzie.In timp ce consilierii PSD, care detin majoritatea in Consiliul Local Botosani, au decis ca primaria sa incheie contract cu Urban Serv, primarul Catalin Flutur sustine ca aceasta incredintare directa este ilegala si trebuie organizata o licitatie publica cu sanse egale pentru toate companiile care actioneaza in acest domeniu.
Consilierii locali PSD si-au impus vointa in Consiliul Local Botosani si au aprobat in luna iulie incredintarea directa a contractului de salubrizare catre Urban Serv. Din pacate, hotararea consilierilor PSD se pare ca incalca legea, asa ca nu a primit si viza de legalitate de la Prefectura Judetului.
In acest conditii, in sedinta de Consiliu Local de saptamana trecuta, s-a revocat si hotararea impusa de consilierii PSD, ceea ce a generat o noua propunere de la PSD. Si de aceasta data, tot pentru incredintarea directa a contractului catre Urban Serv. Totusi, acest lucru se va face in cazul in care va veni un raspuns favorabil din partea Consiliului Concurentei.
"Raportat la contractul de salubrizare care include curatenia stradala, curatenie cosuri stradale si deszapezire, suntem in etapa in care Consiliul Local a luat o hotarare prin care se doreste delegarea directa a acestui contract. Pentru a se realiza aceasta delegare directa, trebuie sa existe un aviz de la Consiliul Concurentei. Noi am trimis toate actele catre Primaria Botosani pentru acest aviz urmand ca organele abilitate din primarie sa trimita documentele catre Consiliul Concurentei. In urma avizului care va fi emis de Consiliul Concurentei, se poate da o hotarare de Consiliu Local prin care se deleaga direct gestiunea contractului de salubrizare unei societati, in speta Urban Serv", a spus Bogdan Buhaianu, director general al Urban Serv.
In aceste conditii este clar! Municipiul Botosani ramane din noiembrie fara contract de salubrizare si deszapezire, iar imaginile cu muntii de gunoaie din orase celebre ale lumii, cum ar fi Napoli, din Italia, vor deveni si in municipiu o realitate!
Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 11:50
Sursa: Stiri Botosani

Stiri Botosani
Cele mai citite stiri
Manevra politica la "Apa"! Pesedistii au demisionat ca sa tranteasca CA-ul si sa scape de Cirlan din functia de director
Prima mutare dupa pierderea de catre PSD a postului de conducere de la societatea Nova Apaserv, dupa ...
Angajari la o mare fabrica de lactate
Una dintre cele mai mari fabrici de lapte din Romania cu capital romanesc face angajari. Este vorba ...
FOTO Cel mai indragit chef bucatar botosanean si-a serbat ziua de nastere hranind oamenii strazii din canalele Bucurestiului
Silviu Furdui este cel mai cunoscut chef bucatar din Botosani, dar si cel mai indragit, iar miercuri ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor