Groapa de gunoi de la Stauceni sta inchisa de un an

   

Finalizat inca de la inceputul lui 2014, depozitul de deseuri de la Stauceni se afla in conservare pentru ca nu a fost stabilita firma care il va administra. Licitatia nici macar nu a fost publicata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) si nici nu se stie data la care va avea loc. Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv SA (firma de salubritate), a declarat ca societatea pe care o conduce este nevoita sa faca o noua investitie in al treilea punct temporar de preluare a deseurilor din tot judetul. "Am inceput demersurile pentru ca autorizatia pentru al doilea punct temporar expira in aprilie. In momentul de fata groapa de gunoi este inchisa si se lucreaza la ecologizarea ei, iar gunoiul din tot judetul este adus in punctul nostru temporar de preluare", a declarat Drelciuc.
Gunoiul se transporta in judetele vecine

Nu se stie daca pana in aprilie 2016, cand va expira autorizatia pentru al treilea punct de preluare a deseurilor, va fi finalizata procedura de desemnare a firmei care va administra depozitul de la Stauceni. In cazul in care vor exista contestatii intre firme si chiar procese se va ajunge sa nu mai fie vreun loc in care sa existe autorizatie pentru depozitarea deseurilor si gunoaiele vor fi carate, la pret mai mare, in judetele vecine. Cristian Achitei, vicepresedintele CJ Botosani, a declarat ca in urmatoarea sedinta vor fi date ultimele aprobari pentru lansarea licitatiei care va stabili firma care va administra investitia de 40 milioane euro de la Stauceni, inceputa in 2011.

Alina CALINIUC

Tot gunoiul depozitat in cele trei puncte temporare ale Urban Serv va trebui transportat la Stauceni, dupa ce se va deschide depozitul regional, iar costurile vor fi suportate de toate primariile din judet.
Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 06:19
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Jurnalista din Botosani decedata la numai 29 de ani
O fosta jurnalista din redactia Botosaneanul a trecut in lumea celor drepti. Madalina Moraru a ...
Doar 7 botosaneni s-au imunizat cu serul AstraZeneca
Autoritatile sanitare din Botosani avertizeaza asupra atractivitatii scazute in cazul singurului ...
Greselile fatale ale Aliatilor in fata lui Hitler. Cum a fost lasat sa cucereasca Europa in prima faza a ofensivei germane
Inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a fost dominat copios de Germania nazista. De altfel, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor