IMAGINI INCREDIBILE intr-un parc din municipiul Botosani! Cetatenii s-au saturat de mizerie si de mirosul insuportabil! FOTO

   

Mizerie de nedescris, gunoaie, haine prin copaci si un miros insuportabil. De asta au parte cetatenii municipiului Botosani, care trec printr-un parc recent reabilitat, situat intr-o zona intens circulata.
Un cititor al site-ului Stiri.Botosani.ro a sesizat redactia ca mai multe persoane fara adapost si-au improvizat locuri de dormit in Parcul Curcubeului, de pe strada Primaverii. Botosaneanul s-a aratat deranjat de mizeria pe care o lasa oamenii fara adapost, mirosul insuportabil, dar si de faptul ca sperie copiii care tranziteaza acest parc.

"Boschetarii dorm in parc. Nu poti sta intr-un foisor ca miroase foarte urat. Trec prin zona copii, iar acestia ii sperie", a precizat botosaneanul.

Cei de la Politia Locala au fost anuntati despre aceasta problema si au luat primele masuri. Un echipaj a ajuns, miercuri dimineata, in zona si a eliberat parcul de persoanele fara adapost, urmand ca cei de la Urban Serv sa curete locul.

"Am trimis un echipaj in parc, iar acolo au fost gasite trei persoane fara adapost. Acestea erau in baza noastra de date si au fost indepartate de acolo. Am anuntat si pe cei de la Urban Serv, care urmeaza sa curete locul. Vom monitoriza parcul, pentru ca persoanele fara adapost sa nu-si mai faca aparitia pe acolo, fiind si o zona intens circulata de copii", ne-a declarat Ioan Onutu, seful Politiei Locale Botosani.

Nu este pentru prima data cand astfel de adaposturi improvizate sunt amenajate pe spatiul public. Chiar daca sunt izgoniti, boschetarii isi gasesc repede noi adaposturi, de multe ori sub cerul liber.

Alegerile lor sunt cumva de inteles din moment ce Centrul de Noapte functioneaza la capacitate maxima, iar admiterea lor in sediu se face doar cu respectarea anumitor conditii de igiena si de disciplina. Pe de alta parte, Primaria, prin Serviciul Public Local de Asistenta Sociala, trebuie sa dea in folosinta asa numitul "centrul temporar", care functioneaza strict pe perioada iernii, destinat persoanelor fara adapost. Saptamana trecuta, viceprimarul Cosmin Andrei anunta ca mai dureaza cateva zile pana va avea un raspuns clar in ceea ce priveste locul ce va fi folosit pentru acest centru temporar.

Statisticile incrucisate ale Politiei Locale, Politiei si asistentilor sociali din unitatile medicale ce acorda ingrijiri medicale persoanelor fara adapost arata ca in pe strazile Botosaniului sunt aciuati 136 de "boschetari", din care 108 sunt din municipiu.
Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 12:44
Sursa: Stiri Botosani

Stiri Botosani
Cele mai citite stiri
Jurnalista din Botosani decedata la numai 29 de ani
O fosta jurnalista din redactia Botosaneanul a trecut in lumea celor drepti. Madalina Moraru a ...
Doar 7 botosaneni s-au imunizat cu serul AstraZeneca
Autoritatile sanitare din Botosani avertizeaza asupra atractivitatii scazute in cazul singurului ...
Greselile fatale ale Aliatilor in fata lui Hitler. Cum a fost lasat sa cucereasca Europa in prima faza a ofensivei germane
Inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a fost dominat copios de Germania nazista. De altfel, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor