Klaus Iohannis, acuzat ca si-a batut joc de pensionari

   

ministrul interimar al Muncii, Marius Buda
i,
i-
a cerut demisia * potrivit
oficialului, presedintele ar fi afirmat ca nu mai sunt bani pentru plata pensiilor

Ministrul demis al Muncii, social-democratul Marius Budai, a cerut, ieri, "demisia din viata publica" a presedintelui Klaus Iohannis si a liderilor liberali, inclusiv a lui Ludovic Orban, pentru ca "
si-au batut joc de romani, mai ales de pensionari", panicandu-i ca nu le vor fi platite pensiile.

El a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Botosani, ca atat Iohannis, cat si "
vectorii de opinie din PNL" au mintit atunci cand au declarat public ca nu sunt bani la buget pentru plata pensiilor, iar acum au ajuns sa spuna ca vor mari pensiile.

"
Pentru ca recent a inceput campania electorala, am vazut cum de la domnul presedinte Iohannis pana la vectorii de opinie din PNL au inceput sa dea inapoi si nu ca spun ca nu sunt bani sau ca sunt bani, dar spun ca vor da si nu vor taia. Am o intrebare foarte clara: cand au mintit? Atunci cand au spus ca le lasam o gaura in buget si ca nu sunt bani, au spus zi de zi practic, din 2017, ca nu sunt bani sau acum cand spun ca vor da? Daca si-au batut joc de romani, mai ales de pensionari, de parintii si bunicii nostri, in toata aceasta perioada panicandu-i ca nu le vom plati pensiile, eu, incepand cu domnul presedinte Iohannis, impreuna cu ceilalti vectori de opinie din PNL si cu premierul desemnat Orban, le cer demisia din viata publica, cu toata seriozitatea, pentru ca nu asa trebuie sa iti faci campanie electorala, urcandu-te pe necazul oamenilor si mai ales pe cadavre", a afirmat Budai.

El
a prezentat o situatie privind evolutia valorii pensiilor si a puterii de cumparare in randul pensionarilor in ultimii trei ani. El a aratat ca punctul de pensie s-a majorat cu 45%, de la 871,7 lei in 2016 la 1.265 lei in 2019, iar pensia medie neta a crescut de la 931 de lei in 2016 la 1.368 lei in acest an.

Totodata, Budai sustine ca puterea de cumparare a crescut, pentru pensionari, cu 35%, iar numarul persoanelor aflate in deprivare severa a scazut de la 4,5 milioane la 2,5 milioane.

Nicolae DRUMEA
Sambata, 19 Octombrie 2019, ora 08:30
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Miracol! In noua comune din Botosani nu este niciun caz de COVID
Trei localitati din judetul Botosani aveau, duminica, indicele de infectare cu virusul SARS-CoV-2 ...
Administratorul unui pub si un comerciant au incercat desfiintarea hotararii de inchidere a pietelor si HoReCa, surpriza de proportii la Tribunal
Firma care administreaza Grand Irish Pub si Sorinel Belciug, un comerciant cu afaceri in piata, au ...
COVID - o boala cu bataie lunga: Jumatate dintre botosanenii tratati au ramas cu sechele dupa ce s-au vindecat
Pana la sfarsitul acestei saptamani erau declarati vindecati 3.285 de botosaneni. Specialistii ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor