Masuri speciale in restaurantele din Botosani, de Ziua Femeii

   

Prefectul judetului Botosani, Dan Nechifor, a cerut, luni, reprezentantilor industriei HoReCa sa adopte masuri sanitare suplimentare in cadrul evenimentelor organizate cu prilejul Zilei de 8 Martie.
Intalnirea, la care au participat si reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului de Politie Judetean sau Inspectoratului de Jandarmi Judetean, a avut loc in contextul in care rata de infectare cu virusul COVID-19 la nivel municipiului Botosani a crescut, luni, la 2,75 cazuri la 1.000 de locuitori, de la 2,68 cat a fost duminica.

Prefectul de Botosani si-a manifestat ingrijorarea fata de ritmul de crestere a numarului de cazuri de coronavirus si a atras atentia ca nerespectarea masurilor sanitare ar putea genera reintrarea Botosaniului in scenariul rosu, care presupune implicit inchiderea restaurantelor si cafenelelor.

"Am avut aceasta intalnire pentru a asculta si parerea lor si pentru a le aduce aminte ca suntem la 2,75 si ca trebuie sa respectam cu atat mai mult masurile de siguranta, pentru nu a inchide scolile si, automat, sa inchidem si restaurantele", a declarat Dan Nechifor.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judetului Botosani era, luni, de 1,27 cazuri, la 1.000 de locuitori, cu 0,03 mai mare fata de ziua precedenta.
Luni, 01 Martie 2021, ora 14:54
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Tanara din Botosani, ucisa de o centrala termica
O tanara de 23 de ani, din Botosani, a murit dupa ce aproape o luna a stat in coma profunda in doua ...
Drumul strategic de la Botosani: Judecatorii au scos din schema "firma orasului", loturile impartite de alti constructori - VIDEO
Castigatoare la precedenta licitatie, exclusa total dupa un val de contestatii la unitati de stat si ...
Prima scoala sateasca de stat din Moldova va fi reconstruita pe locatia initiala
Prima scoala sateasca de stat din Moldova, care a fost infiintata in 1841 la Darabani, va fi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor