Scandal politic la Botosani

   

ALDE acuza monopolul PSD-PNL din Botosani ca a ruinat municipiul
J
uristul Liviu Radasanu, presedintele Organizatiei municipale ALDE, a criticat PSD si PNL pentru modul in care conduc municipiul resedinta de judet si pentru nivelul de subdezvoltare pe care singurele partide care conduc administratia locala l-au impus in ultimii ani. El
a precizat ca in municipiu exista o majoritate politica PSD-PNL stabilita la ultimele alegeri locale si ca cele doua partide care au puterea in mana trebuie sa isi asume rezultatele. "
Nu pot sa nu vad un Consiliu Local in care majoritatea PNL-PSD, opozitia PSD-PNL, fara sa jignesc partidele ci pur si simplu consilierii locali nu au decat o singura prioritate: locul in care vor pune un bust propus de un consilier. Chiar cred ca municipiul merita mult mai mult decat atat", a declarat Liviu Radasanu. El a
precizat ca impreuna cu tinerii din echipa sa a vizitat zonele marginase ale municipiului si ca, din nefericire, utilitatile civilizatiei inca nu au ajuns acolo. "
Am vazut cum arata drumul Tatarilor, Tulbureni, zona cimitirului Eternitatea, cat de nedezvoltate au ramas", a mai spus Liviu Radasanu.

Juristul din fruntea ALDE a declarat ca si-a plimbat baietelul cu tramvaiul si desi in Botosani autoritatile PSD si PNL promit de ani de zile tramvaie noi si inlocuirea liniilor de rulare, nu s-a facut nimic: "
Fereasca Dumnezeu cum arata!".

O radiografie a dezastrului

Intr-un oras in care in mandatul trecut PSD avea primar si PNL majoritatea in CL, iar din 2016 PNL are primar, iar PSD majoritatea, gunoaiele sunt peste tot si salubrizarea a devenit o problema majora. Liviu Radasanu a prezentat niste imagini cu locurile de depozitare a deseurilor in Botosani si aceleasi locuri in Iasi, la 100 km distanta, diferentele fiind uriase: "
Rog CL sa ia masuri rapide pentru a rezolva problema gunoaielor!".

Totodata, liderul ALDE Botosani critica administratia locala pentru dezastrul de la Parcul Cornisa, pentru rusinea de la sala de atletism a Liceului cu Program Sportiv.

"Nu pot sa nu vad ca avem o sala la LPS la standarde europene, dar nu are utilitati. Am vazut demersuri incepute acum cu o intarziere majora, tipic romaneasca.
Cea mai mare catastrofa de dupa Revolutie este Parcul Cornisa unde s-au pierdut fonduri europene, s-a amanetat bugetul municipiului pe ani si ani de zile. Acum se incearca punerea in functiune si asta partiala", a completat Liviu Radasanu.

Tirul liderului ALDE a continuat cu faptul ca administratia publica locala a pierdut fonduri europene pe care le-a avut la dispozitie, cum ar fi banii gratis pentru internet gratuit in spatiile publice din municipiu, proiecte accesate de comune, dar nu si de municipiul resedinta de judet.

Alina CALINIUC
Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 09:28
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Manevra politica la "Apa"! Pesedistii au demisionat ca sa tranteasca CA-ul si sa scape de Cirlan din functia de director
Prima mutare dupa pierderea de catre PSD a postului de conducere de la societatea Nova Apaserv, dupa ...
Angajari la o mare fabrica de lactate
Una dintre cele mai mari fabrici de lapte din Romania cu capital romanesc face angajari. Este vorba ...
FOTO Cel mai indragit chef bucatar botosanean si-a serbat ziua de nastere hranind oamenii strazii din canalele Bucurestiului
Silviu Furdui este cel mai cunoscut chef bucatar din Botosani, dar si cel mai indragit, iar miercuri ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor