Lansarea publicatiei "Botosani, oras al muzicii europene" FOTO

   

Asociatia culturala Vis de Artist a organizat pe 21 iunie 2016 evenimentul Botosaniul muzical. Manifestarea s-a desfasurat la Muzeul Judetean Botosani si a inclus urmatoarele activitati: lansarea publicatiei "Botosani, oras al muzicii europene II", recitalul Vis de Artist si Intalnirea cu Gabriela Costa si Alex Man.
Volumul lansat de Ziua Europeana a Muzicii cuprinde doua parti - "Botosaniul muzical" si "Zona muzicii europene". 17 studii au fost incluse in cadrul acestui volum coordonat de prof. dr. Catalina Constantinovici.

Au scris articole despre personalitati muzicale botosanene: lector univ. dr. Oana Radulescu Velcovici, prof. univ. dr. Lavinia Coman, prof. univ. dr. DHC Grigore Constantinescu, conf. univ. dr. Veronica Gaspar, de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti (U.N.M.B.), prof. dr. Roxana Susanu - Colegiul National de Muzica "George Enescu" Bucuresti, conf. univ. dr. Daniela Cojocaru - Universitatea "Ovidius" Constanta, prof. univ. dr. Mariana Popescu (compozitor, muzicolog, personalitate muzicala botosaneana), prof. dr. Catalina Constantinovici - Asociatia culturala Vis de Artist Botosani si prof. dr. Dorica Coca - Colegiul National "A.T. Laurian" Botosani.

In partea a doua a volumului, in sectiunea dedicata Zonei muzicii europene, au fost introduse studii semnate de: dr. Eugen-Bogdan Popa - c.d.a. la U.N.M.B., conf. univ. dr. Mariana Fratila - Universitatea "Ovidius" Constanta, masterand Georgiana Holban - Universitatea de Arte "George Enescu" Iasi (U.A.G.E.), conf. univ. dr. Luminita Rotaru-Constantinovici si lector universitar dr. Andrei Enoiu - U.A.G.E., prof. Anamaria Biaciu-Popa - Colegiul National de Muzica "George Enescu" Bucuresti, prof. Despina Constantinovici si prof. dr. Ioana-Mina Enoiu-Panzariu - Colegiul National de Arta "Octav Bancila" Iasi. Pentru a promova acest volum, pe 21 iunie, la Muzeul Judetean Botosani (partener al proiectului) au fost prezenti: Diana Sasarman - Cluj (semnatara prefetei), Marieta Baciu - Botosani, Despina Constantinovici - Iasi, Oana Radulescu Velcovici, Corneliu Radulescu, Mariana Popescu si Catalina Constantinovici. A fost o lansare sub semnul lui Enescu, intrucat in 2016 se implinesc 135 de ani de la nasterea marelui muzician. Deschiderea activitatii a fost realizata de copiii de la Asociatia culturala Vis de Artist, care au prezentat un moment realizat prin metoda Jacques Dalcroze, pe un fragment din Rapsodia romana nr. 1 de George Enescu, si s-a finalizat prin audierea Baladei pentru vioara si orchestra a marelui compozitor.

In aceeasi zi, in cadrul evenimentului "Botosaniul muzical", a fost realizat un workshop cu 13 copii si tineri, sustinut de invitatii Gabriela Costa si Alex Man, iar finalitatea acestui atelier muzical s-a produs la Intalnirea cu Gabriela Costa si Alex Man. Copiii de la Asociatia culturala Vis de Artist au prezentat in cadrul Recitalului Vis de Artist un program inedit, bazat pe metode moderne de educatie muzicala activa. Seara s-a incheiat cu recitalul sustinut de Gabriela Costa si Alex Man, care a inclus muzica braziliana, romaneasca, cu tente de jazz si folclorice. La final, invitatii au fost asaltati de copii, pentru a obtine fotografii si autografe.

In cadrul acestui proiect, au fost identificate, in Centrul istoric al orasului, cladiri emblematice pentru cultura locala si care, pe 21 iunie, au putut admirate in expozitia organizata in holul Muzeului.

Botosaniul muzical reprezinta a 49-a editie din cadrul programului cultural-artistic-educativ Intalnirea de astazi, derulat de catre Asociatia culturala Vis de Artist din anul 2008. In acest an, proiectul este realizat in parteneriat cu Muzeul Judetean Botosani, cu sprijinul Primariei Municipiului Botosani si al Consiliului Local Botosani. (Comunicat de presa)
Vineri, 24 Iunie 2016, ora 09:54
Sursa: Stiri Botosani

Stiri Botosani
Cele mai citite stiri
Record de cazuri de COVID la un azil din Botosani
Peste 30 de asistati social de la Centrul de Ingrijire si Asistenta Adaseni din cadrul Directiei ...
E cam gata si LISTA PSD pentru PARLAMENT: S-a taiat in carne vie, cateva surprize de proportii
Dupa ce PNL si USR-PLUS si-au stabilit candidatii pentru Parlament, social-democratii botosaneni se ...
1 din 5 botosanenii testati, pozitiv la Covid! S-a lasat garda jos, pacienti care NU CRED in coronavirus, ajunsi la spital in stop cardiorespirator
La sfarsitul saptamanii trecute la Botosani s-a inregistrat recordul de imbolnaviri a pacientilor ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor