Nu sunt la Botosani, ci se bat bucurestenii ca vulturii pe ele: Manuscrisul-partitura al operei "Oedipe" si o vioara primita din partea familiei regale de George Enescu, scoase la licitatie desi ar trebui sa fie in patrimoniul national

Vineri, 27 August 2021, ora 11:47
67 citiri
Nascut la 19 august 1881, in Botosani, compozitorul George Enescu este considerat cel mai important muzician roman, iar bunurile sale sunt astazi subiectul unui nou scandal national in Romania.
Enescu a inceput sa cante la vioara de la varsta de 4 ani si sa schiteze compozitii inca de la 5,6 ani. Ajuns protejatul Reginei Elisabeta a Romaniei, Enescu era invitat constant sa cante la Castelul Peles din Sinaia.
Dupa ce a studiat in Viena si la Paris, marele compozitor si-a trait mare parte din ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.


Stiri Botosani